Wereldpremière van de Weinsberg Camper Van X-PEDITION 600 MQ – 4×4 voor modeljaar 2025 op Mercedes-Benz Sprinter achterwielaandrijving en 150 PK

Wereldpremière van de Weinsberg Camper Van X-PEDITION 600 MQ – 4×4 voor modeljaar 2025 op Mercedes-Benz Sprinter achterwielaandrijving en 150 PK

De nieuwe Weinsberg X-Pedition is er voor modeljaar 2025 die zal voorgesteld worden op het komende Salon van Dusseldorf (Hal 4), augustus 2024. Stof is zijn parfum, het onmogelijke is zijn motivatie. Deze robuuste Camper VAN met stijlvolle charme zet een nieuwe norm! X-PEDITION, met exclusieve uitrusting en maximale vierwielaandrijving biedt hij de hoogste prestaties, comfort en avontuur op elk terrein. De volledig opnieuw ontworpen voertuigstudie Weinsberg X-Pedition 600 MQ biedt alles wat een globetrotter zich maar kan wensen. Het vertegenwoordigt echt de claim die het maakt: Your Buddy for Everywhere.

Zijn krachtige, robuuste uitstraling onderstreept de graphics van het voertuig, waarbij opzettelijk vrachtelementen worden overgenomen, waardoor het een onderscheidende uitstraling krijgt. Er zijn vier typische expeditie kleuren beschikbaar. De nieuwe Weinsberg heeft ook een verrassende gimmick die ‘s nachts duidelijk wordt: een LED-lichtstrip accentueert de contouren van de achterste zijruiten.

De duurzame Mercedes-Benz Sprinter, met 150 pk en achterwielaandrijving (AWD), is een betrouwbare, krachtige en technologisch verantwoorde basis voor de Weinsberg X-Pedition. Deze indrukwekkende voertuigstudie heeft een zelfverzekerde uitstraling en staat op massieve 245/75 R16 all-terrein banden (16 inch). Zoals je zou verwachten biedt Weinsberg de X‐Pedition optioneel ook aan met een chassis met vierwielaandrijving, met een veerweg van 100 millimeter. Het interieur van de X‐Pedition laat zien dat op expeditie gaan niet betekent dat je op comfort moet bezuinigen. Het biedt slimme, doordachte oplossingen in stijl.

Karakteristieke, verticale wandbekledingsstrips geven het interieur niet alleen een heldere, moderne uitstraling, maar zorgen ook voor een effectieve geluidsisolatie. Het solide, gestroomlijnde meubeldesign met een opvallende combinatie van hoekige randen, geperforeerde platen van geborsteld roestvrij staal en een ambitieus verlichtingsconcept met steeds wisselende LED-kleuren onderscheidt het meubelstuk.

De combinatie van licht, kleuren en vormen zorgt voor een camper van die ideaal is voor lange reizen, ruimte biedt aan maximaal vier personen – en voorzien is van vele praktische oplossingen. Zo kan de tafel ook buiten worden gebruikt en kan de rugleuning van het bed achterin worden omgeklapt, zodat deze dienst doet als comfortabele bank om te lezen of uit te rusten. De Weinsberg biedt veel ruimte in de badkamer dankzij het nieuwe CLEANFLEX toilet. Pas tijdens gebruik wordt hij uit zijn ‘verstopplaats’ gehaald. Het waterloze CLEANFLEX-systeem van Knaus Tabbert maakt in de toekomst gebruik van lasbare hygiënische en geurdichte folies die eenvoudig en schoon bij het huisvuil kunnen worden weggegooid. Dit bespaart water, ruimte en gewicht. Knaus Tabbert zal de CLEANFLEX vanaf 2025 aanbieden in alle modellen waar dit technologisch mogelijk is.

Met de X‐Pedition zet Weinsberg een hoofdstuk voort dat in 2008 begon:

 • Multifunctionele dinette
 • Dubbel dwarsbed
 • Variabele badkameroplossing
 • Dwarsbed voor twee personen met maximale lengte van 1.98 cm
 • Kookplaats is een combinatie van een inductieplaat en koken op gas

16 jaar geleden kreeg een off-road caravan die een Sprinter met vier wielen als basis gebruikte veel aandacht en applaus. De Sprinter staat op een 3880 kg chassis voor rijbewijs C. Vanaf nu vervolgt de nieuwe Weinsberg X‐Pedition 600 MQ dit verhaal met veel spannende en nieuwe anekdotes.

Vision in Motion – Knaus Tabbert

De Weinsberg X‐Pedition is gebouwd op de nieuwe Mercedes-Benz Sprinter, een hoog aangeschreven basisvoertuig dat technologische vooruitgang combineert met de flair van een auto. De opvallende en uiterst verschillende karakters van beide nieuwe producten weerspiegelen het intensieve ontwikkelingswerk dat is uitgevoerd door het team van ingenieurs, ontwikkelaars en ontwerpers van Knaus Tabbert. Het is verrassend hoe KNAUS en WEINSBERG de Sprinter als basisvoertuig op heel verschillende manieren volledig opnieuw interpreteren. Beide concepten zijn coherent, maar lijken – afgezien van de voertuigelektronica – totaal verschillend van elkaar. Vanuit één perspectief is dit echter niet waar: uiteindelijk worden beide gedefinieerd doordat ze spectaculair ver verwijderd zijn van de norm. Dit is precies waar de slogan Vision in Motion voor staat.

De hoogtepunten van de X‑PEDITION 600 MQ

  • Hoogwaardig Mercedes-Benz-chassis
  • Variant met vierwielaandrijving is optioneel mogelijk
  • Multifunctionele, comfortabele dinette
  • Beschermingsvanger aan de voorkant
  • Speciaal X-PEDITION Signature-oppervlak
  • Revolutionair CLEANFLEX-toilet
  • Variabele badkameroplossing
  • Verlichtingsconcept geïnspireerd door de natuur
  • Achterlichten gedeeltelijk in LED-techniek
  • 4 speciale chassislakken
  • Grove noppen – offroad-banden
  • Extra koplampen in imperiaal

Meer info en fotomateriaal op https://weinsberg-xpedition.com/grundrisse/ en https://weinsberg-xpedition.com/

De aankoopprijs zou starten vanaf zo’n 120.000 € (In Duitsland).

Bronnen Weinsberg (Knaus Tabbert Nieuwsbrief) – https://www.knaustabbert.de/en/press/press-releases/annual-press-conference-2024/

Bewerking en samenstelling Camperland.be, juni 2024, © alle rechten voorbehouden

Loading