Volkswagen kondigt voor 2024 een kleurrijk aanbod aan van nieuwe modellen: een nieuwe Transporter 6.1, nieuwe California (Last Edition) met een On Tour APP, updates voor de Multivan, Crafter en Caddy

Volkswagen kondigt voor 2024 een kleurrijk aanbod aan van nieuwe modellen: een nieuwe Transporter 6.1, nieuwe California (Last Edition) met een On Tour APP, updates voor de Multivan, Crafter en Caddy

Voor de campervan liefhebbers kondigt Volkswagen voor modeljaar 2024 heel wat veranderingen aan bij modellen die van toepassing zijn in de camperbranche. Topman Carsten Intra kondigde een modellenoffensief voor het lopende jaar aan: in 2024 vieren de nieuwe Transporter en de nieuwe California hun wereldpremière en krijgen vrijwel alle voertuigen belangrijke updates.

De nieuwe VW Transporter viert komend najaar zijn première op de IAA Transportation in Hannover. Commerciële klanten kunnen zich verheugen op meer laadvermogen, hoger laadvermogen, hoger trekvermogen en een breed scala aan aandrijfsystemen, waaronder turbodiesel-, plug-in hybride en volledig elektrische aandrijfversies.

Het ID. Buzz, Multivan en de nieuwe Transporter vormen het meest innovatieve Bullis-trio ooit”, zegt Intra.

Nadat het VW California CONCEPT op basis van de huidige Multivan in 2023 al voor opschudding zorgde met zijn langer chassis met een (grotere) lengte van 5.17 meter, viert ook in 2024 de nieuwe camper zijn wereldpremière. Het nieuwe driezoneconcept met twee schuifdeuren zorgt voor een ruimere woonervaring. Door het gebuiken van 2 schuifdeuren is ook de keuken nu makkelijker bereikbaar van buitenaf. Daarnaast wordt de California voor het eerst ook als plug-in hybride gelanceerd in een DSG6-versie. Productie in de fabrieken van Hannover.

VW California Concept Car
VW California Concept Car

De nieuws VW Transporter Multivan wordt in 2024 gepresenteerd als 4MOTION versie (vierwielaandrijving) en zal ook als plug-in hybride een spannende innovatie bieden: terwijl de vooras wordt aangedreven door de verbrandingsmotor, drijft een elektromotor de achteras aan. Hierdoor kan het vierwielaandrijvingssysteem eenvoudig en efficiënter worden geïmplementeerd.

De voorverkoop van de VW Crafter start in de eerste helft van 2024. Dit model zal beschikken over een compleet nieuw cockpitlandschap en een groot aantal handige hulpsystemen: van het remmen van tegenliggers bij het nemen van bochten en Autonomous Emergency Braking tot Lane Assist en Side Assist. Veel van de nieuwe systemen zullen al tot de standaarduitrusting van de nieuwe Crafter behoren.

Nieuw interieur voor de VW Crafter in 2024
Nieuw interieur voor de VW Crafter in 2024

Ook voor de Volkswagen Caddy begint  in 2024 het elektrische tijdperk. Deze wordt aangeboden als plug-in hybride in de combinatie van een 1.5 liter benzinemotor en elektrische aandrijving met snellaad mogelijkheid. Alle Caddy-modellen krijgen bovendien een flinke upgrade met een nieuwe digitale cockpit en een aantal intelligente hulpsystemen.

Daarnaast lanceert Volkswagen speciaal voor de California on Tour-app voor de VW California bezitters. Mogelijks gebaseerd op de FreeOnTour App van Hymer – https://www.camperland.be/parkings/de-freeontour-app-is-er-voor-het-plannen-van-jouw-reis-en-heeft-camperplaatsen-voor-de-gekozen-trip/ ? De California On Tour app is bedoeld voor het boeken van een kampeer- (en/of) overnachtingsplaats. Het is een app die niet alleen over de California zelf gaat met instructievideo’s en handleidingen, maar die ook verschillende reisfuncties heeft voor iedere generatie California.

Zo helpt de app om overal in Europa kampeerplaatsen of staanplaatsen te zoeken langs of in de buurt van je geplande route. Maar ook exclusievere bestemmingen op meer afgelegen locaties kunnen dankzij verschillende samenwerkingspartners rechtstreeks in de app worden geboekt. Op die manier kunnen California-reizigers hun reis volkomen digitaal plannen op basis van hun route, beoordelingen van andere reizigers en de voorzieningen ter plaatse.

Digitale how-to

Maar de app gaat nog een stap verder. Ze biedt immers ook informatie over het voertuig zelf. Zo staan in de app alle handleidingen van de California-modellen, inclusief informatie over hoe je een California correct moet laden bijvoorbeeld. Maar ook de kampeerfunctionaliteiten die hij allemaal te bieden heeft, worden via video van de nodige tekst en uitleg voorzien. Voor de meest recente modellen (T6.1) gaat de app nog een stuk verder door verschillende gebruiksfuncties te digitaliseren waarmee de California wordt omgetoverd tot een slim huis op wielen.

Over de app zelf

De app zelf is volledig gratis, beschikbaar voor alle California-generaties en gebruikers hoeven niet over een VW-account te beschikken. In de app zijn de digitale handleidingen te vinden voor de California T5 tot en met T6.1 en ze zal meteen functioneel zijn voor de nieuwe California die later dit jaar nog wordt gelanceerd. De bediening via de app is uiteraard enkel mogelijk vanaf de jongste generatie California (T6.1).

De app downloaden kan via onderstaande QR-code

Volkswagen - VW logo jpg
31e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
69 %

VW brengt ook onder zijn eigen dealersnetwerk vrijetijdsvoertuigen op de markt als Multivan de Crafter en de gekende California serie (kampeerauto).

De Westfalia Joker serie wordt gebouwd  met T6 motoren ism Volkswagen. Dealers kun je vinden onder Westfalia.

Het Franse StyleVan is een ombouwer van VW Transporter modellen voor de Franse markt.

Reimo is een Duitse camperwinkel die gespecialiseerd is in materialen om zelf een VW Transporter om te bouwen – https://www.reimo.com/

Volkswagen Multivan - California - Crafter - Caddy VANS, urbans, minivans en motorhomes

3.35
Waterdichtheidsgarantie motorhomes 2.5
Beoordeling Camperland 4.0
Prijs/kwaliteit 3.5

Beter

 • Duitse kwaliteit
 • Goede reputatie
 • Populaire Transporter modellen
 • Goede restwaarde
 • Vooral vans en mini-vans
 • Vaak gebruikt door andere ombouwers
 • Hogere prijsklasse
 • Volkswagen = zuinige motoren
 • Ook elektrische campers

Minder

 • Beperkte garantieperiode
 • Prijs
 • Beperkt modellenaanbod
 • Geen specifiek camper netwerk
 • Meerdere ombouwers en types
 • Garantie Caddy 4 jaar
 • Apart VW garage dealersnetwerk
27
Merk Volkswagen/MAN - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van een VW Transporter Multivan of een California - Crafter - Caddy - MAN TGE?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

Aanverwante VW Volkswagen minvans, vrijtijdsvoertuigen onderwerpen - camper van artikelen en VW Crafter, ID.BUZZ

EV-campers-symbool

Procent, fabrikant van EV elektrische vrijetijdsvoertuigen (minivans)

symbool_elektrisch_opladen

Bronnen tekst en media uit persbericht Volkswagen Press België

 • https://www.volkswagen-press.be/volkswagen-commercial-vehicles-increases-sales-revenue-profit-and-return-in-2023-and-will-launch-model-offensive-in-2024
 • https://www.volkswagen-press.be/volkswagen-lanceert-california-on-tour-app

Bewerking april 2024 @ Camperland.be – alle rechten voorbehouden.

Loading