Nieuwe voor modeljaar 2024 komt La Strada met een nieuw Avanti model EBF met verhoogd dak maar heeft een klein hefbed (op gasveren)(4 slaapplaatsen)

Nieuwe voor modeljaar 2024 komt La Strada met een nieuw Avanti model EBF met verhoogd dak maar heeft een klein hefbed (op gasveren)(4 slaapplaatsen)

Loading

Voor modeljaar 2024 komt het Duitse La Strada met een nieuw Avanti model op Fiat: de EBF. Opvallend is het verhoogd dak waaronder een hefbed hangt. Het kan worden neergelaten met twee sterke gasveren maar heeft een beperkte breedte van 1.3 m en is slechts 175-200 cm lang. Dus eerder geschikt voor tieners en kinderen. Volwassen kunnen achterin slapen in het bed van 2 meter. In totaal dus wel 4 slaapplaatsen.

De Fiat Ducato Multijet motorvarianten zijn 140 pk of 180 pk. De La Strada Avanti EBF heeft een prijs van 80.233 € in Duitsland (07.2023). Het model zal te zien zijn op het eerstkomende Salon van Dusseldorf 2023 in Hal 15.

De nieuwe Camper Van uitgerust met Fiat Ducato biedt slaap- en opbergruimte voor 4 personen. Twee eenpersoonsbedden achterin en een hefbed voor 2 personen voorin zorgen voor een heerlijk slaapcomfort. De variabele opbergruimte achterin en de opbergvakken in de verwarmde dubbele bodem bieden ook plaats aan grote bagage en keukengerei. Motoren variërend van 140 tot 180 pk verplaatsen deze VAN van 3.5 ton snel.

Het hefbed voorin de bestelwagen wordt neergelaten door twee gasveren op de stevige steunen die op het meubel zijn gemonteerd. Het zit daar veilig, zonder te schudden of te wiebelen. Aan het voeteneinde van het bed is het hefbed 1.75 meter lang aan de bestuurderszijde en 2.00 meter aan de passagierszijde. De doorlopende breedte is 130 centimeter. Aan het plafond boven het hefbed zijn aan het hoofdeinde twee LED leeslampjes gemonteerd.

Daarnaast zorgen een dakraam en een optioneel zijraam voor licht en ventilatie. Twee verlichte planken links en rechts van het hefbed zijn handig voor boeken, leesbrillen, mobiele telefoons of tablets.

Zowel het hefbed als de eenpersoonsbedden achterin zijn voorzien van Froli veren en hoogwaardige koudschuimmatrassen. De eenpersoonsbedden achterin de La Strada Avanti EBF zijn in de lengte gerangschikt en hebben verschillende lengtes, 1.95 meter en 1.85 meter. Ze zijn in een handomdraai om te toveren tot een ligplaats van bijna 2 op 2 meter.

Onder de enkele bedden bevinden zich diverse opbergruimtes voor wasgoed en ander keukengerei. Wie kleding aan hangers moet hangen, vindt ruimte onder het eenpersoonsbed aan passagierszijde. Onder het bed aan de bestuurderszijde wachten twee grote laden om opgevouwen kleding in op te bergen. Rondom de eenpersoonsbedden aan de achterzijde zijn hangkasten geplaatst.

Een transformatie van het bed maakt het mogelijk om een ​​garage achterin te creëren: het hoofdeinde van de eenpersoonsbedden kan over de gehele breedte van het voertuig worden verhoogd. Dit resulteert in royale opbergruimte achterin die doorloopt tot aan het plafond van de camper. Er kunnen twee normale fietsen dwars gestald worden.

Voor de eenpersoonsbedden gaat de badkamer aan de bestuurderszijde schuil achter twee ruimtebesparende draaideuren. Het toilet, de wastafel en de wandkast zijn klaar voor de dagelijkse hygiëne. De wastafelspray kan worden verwijderd en aan een douchestang worden bevestigd. Het openen van de scharnierdeuren zorgt voor meer bewegingsvrijheid achterin. Indien nodig scheidt een gordijn het woongedeelte en het hefbed van het achterste slaapgedeelte.

De keuken bevindt zich tegenover de badkamer aan de passagierszijde. Hij heeft een tweepitten kooktoestel met piëzo-ontsteking en een stevige gietijzeren pannendrager. Het fornuis en de ruime spoelbak hebben een doorlopende vorm in RVS en zijn daardoor makkelijk schoon te maken. Rechts, op handige hoogte, staat een 80 liter absorptiekoelkast met automatische energiekeuze.

Boven en onder de koelkast bevinden zich kasten deels met jaloezieën, deels in de vorm van lades. Ruime lades onder het fornuis en de gootsteen bieden gemakkelijke toegang tot kookgerei. Met een uitschuifbaar werkblad vergroot je de actieradius in de keuken indien nodig.

In het voorste deel van het voertuig bevindt zich de dinette, die bestaat uit een zitbank en de draaibare stoelen van de cabine. De zitbank is voorzien van twee driepuntsgordels en kan in verschillende zitposities worden versteld.

De zitting heeft een Isofix-steun met Top-Tether voor kinderzitjes. Aan de zijwand is een grote tafel bevestigd. Hij staat op een voet in het midden van het voertuig en kan met een draaibare plaat naar de passagiersstoel worden uitgeschoven. Zo kunnen maximaal 4 personen comfortabel aan tafel eten of spelen.

13e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
87 %

La Strada VANS

3
Waterdichtheidsgarantie 2.5
Beoordeling Camperland 3.5

Beter

  • Duitse kwaliteit
  • Goede naamsbekendheid
  • Goede kwaliteit

Minder

  • Prijs
  • Alleen # Van-modellen
  • Opletten met belading bij sommige modellen
  • Onduidelijke garantietermijnen
    • Nederlandstalige klanten klagen over het ontbreken van Nederlandstalige handleiding(en) bij aankoop van een La Strada
20
Merk La Strada - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

La Strada - VANS

La Strada Nova M = 100% uit polyester = 100% houtvrij

Andere modellen

De basisvereiste voor de kwaliteit van een camper is altijd de constructie. En op dit gebied heeft La Strada in de loop der jaren een maximale knowhow opgebouwd.

Aanverwante La Strada onderwerpen - artikelen

 

Bronnen teksten en fotomateriaal La Strada Press 2023 op https://www.lastrada-mobile.de/fr/presse/presse/fourgon-familiale-la-strada-avanti-ebf, © bewerking en vertaling 2023 Camperland.be, alle rechten voorbehouden.