Nieuwe La Strada Regent E voor najaar 2024, met enkele bedden, nu bereikbaar voor rijbewijs B camperaars

Nieuwe La Strada Regent E voor najaar 2024, met enkele bedden, nu bereikbaar voor rijbewijs B camperaars

Het Duitse La Strada kondigt een nieuw model aan in zijn Regent serie op Mercedes-Benz. Voorheen bestond de serie uit modellen als Regent S en EB, ook in een 4×4 versie. De nieuwe Regent E is bijzonder door zijn inplanting van enkele bedden op minder dan 6 meter en op een basischassis van 3500 kg. La Strada verlaagt ook het vermogen van de Mercedes-Benz Sprinter van 170 naar 150 PK. Binnenin is de plattegrond daaraan verbonden beperkt tot 2 zit-en slaapplaatsen. Een logische keuze. Om enkele bedden mogelijk te maken op minder dan 6 meter camperlengte is de badkamerindeling herdacht. De enkele bedden van 80 cm breedte hebben we een verschil van 15 cm, eentje van 2 meter maar ook een korte van 185 cm. Koken doe je in de Regent E op gas met een voorraad van 16 kg, verwarmen doe je op diesel.

Wat de Regent E betreft, kiest La Strada voor een lengte vergelijkbaar met de S met een sjabloon van 5,93 m lang. In de passagiersruimte beschikt deze bestelwagen echter over twee aparte bedden. De facto heeft La Strada de kaart gespeeld voor een indeling voor 2 personen dat zich in het voorste gedeelte afspeelt, een woonkamer voor 4 personen met de opvallende afwezigheid van de klassieke naar voren gerichte zitbank.

De badkamer neemt een plaats verder naar voren in het voertuig in. Deze nieuwe functie profiteert van hetzelfde sanitaire station als de andere omgebouwde bestelwagens in het assortiment met een uittrekbare wastafel in het meubilair, een toilet en een verplaatsbaar wandsysteem met douchegordijn.

De Regent E heeft de draaibare stoelen van de Sprinter gecombineerd met een afneembare tafel. Om zoveel mogelijk ruimte vrij te maken en de beweging te optimaliseren, behoudt La Strada zijn tafelonderstel en zijn mobiele blad. Het geheel is, net als bij de gehele range, op een speciale plek boven de bestuurdersplaats opgeborgen.

Aan het voeteneinde van het bed kunnen de kussens omhoog worden geklikt zodat er een aangename loungehoek ontstaat. Er is een ruimte in de vloer voorzien voor de dinettetafel. Deze ruimte kan eenvoudig en snel worden omgebouwd tot een eethoek.

De extra prijs is nog niet bekend maar komt zeker boven de 100 ton uit. Fotomateriaal volgt na het Salon Van Dusseldorf.

Samenstelling Camperland.be, 06.2024 © alle rechten voorbehouden.

 

Loading