Nieuwe Compacte Eura Mobil Xtura 4×4 686 EF voorgesteld op CMT Stuttgart van 2024 – met Mercedes-Benz 419 CDi motor

Nieuwe Compacte Eura Mobil Xtura 4×4 686 EF voorgesteld op CMT Stuttgart van 2024 – met Mercedes-Benz 419 CDi motor

16.01.2024 – update 10-02-2024

De nieuwe Xtura serie 2024 wordt bij het Duitse Eura Mobil uit de Franse Trigano groep ook soms afgekort als XT. Het eerste model 686EF voorgesteld op het CMT van 13-21/01/2024 in Stuttgart is een 4×4 aangedreven Mercedes-Benz Sprinter met een 6 cilinder 190 PK (140 kW) motor. Daarmee zet Eura Mobil direct zijn voertuig van 4.1 ton voor rijbewijs C in concurrentie met andere modellen uit bijvoorbeeld in de Hymer groep: de Hymer ML-T 570 Crossover 4×4 of de Hymer Ventura S, eveneens met een 4×4 negen traps automaat en de Mercedes-Benz 419 CDi motor.

Filmpje op Euramobil.de

De 4×4-aandrijving zorgt voor een veilige voortstuwing, zelfs onder slechte wegomstandigheden. Met optionele all-terrain banden met hoge grip en een robuuste constructie trotseert de Xtura het zwaarste terrein buiten de gebaande paden. Dankzij het imperiaal met universeel rooster en ladder vervoert de Overland-versie zelfs grote bagage veilig.

Met deze nieuwe Xtura van Eura Mobil ontdekt u vrijwel onbeperkte mogelijkheden, mobiele vrijetijdsbesteding transformeren in mobiele vrijheid. De 4×4-aandrijving zorgt voor een veilige wegligging, zelfs bij ongunstige wegomstandigheden. Maak ook daarbij gebruik van de optionele antislip allroad banden en zijn torsiebestendige structuur. De Xtura overwint daarmee ook moeilijk terrein buiten de verharde wegen. Er is ook een (Garmin) Overland pakket en tal van opties voor wie extra bagage wil meenemen waaronder bijvoorbeeld extra dakrails met universeel rooster en een ladder kunnen worden voorzien.

Eura Mobil Xtura nieuwe 4x4 op Mercedes met 190 PK - banner
Eura Mobil Xtura nieuwe 4×4 op Mercedes met 190 PK – banner

Met de slogan “Maak met de Xtura uw eigen vrijheid” wil het merk U erop duiden dat deze 190 PK 4×4 wiel Camper Van meer is dan een woonbusje. Hij is speciaal extra gemaakt voor een grotere autonomie: “De Xtura is een echte bundel energie – je kunt niet alleen vrijheid bereiken, maar je kunt er ook blijven.” … aldus het merk.

U wenst voor 20 dagen of langer energie-zelfvoorzienend te kunnen zijn?  Dit zijn de  uitdagingen waar de Xtura van houdt en niet voor uit de weg gaat. Met zijn 330 Ah lithium batterij inclusief met 3000 Watt omvormer en 2 x 135 Watt zonnepanelen op het dak (optioneel) is er alvast één aspect van gerealiseerd. De krachtige energetische zelfvoorziening verzekerd u van een verblijf voor meerdere dagen. De extra technische uitrusting zoals de (optionele) opvouwbare, mobiele zonnepanelen vormen de basis voor extreem lange perioden van zelfvoorziening en geeft u de vrijheid voor meer onafhankelijkheid en reisplezier.

Binnenin zien we een 146 liter grote compressorkoelkast en een kookcombinatie met 2 maal een gas- en 1 maal een inductie kookveld. Daarnaast geeft een 3000 Watt omvormer je alle vrijheid. Het stoere dynamische ontwerp van buitenaf gesuggereerd door onder andere  de strakke motorkap en de opvallende aanbouwdelen, worden binnenin verder bevestigd.

De krachtige LED-lichtbalk gemonteerd op de cabine (optioneel) kan tijdens het rijden ook overschakelen naar de grootlichtmodus. Er zitten aan de achterkant en zijkant van de reling rondom verlichting dat dienst kan doen voor het verlichten van de camper- of parkeerplaats of bij het manoeuvreren in het donker. Met een totale lichtopbrengst van ruim 21.000 lumen maakt u de nacht indien nodig met de Xtura net zo helder als tijdens de dag.

Reizen zonder heimwee, dat is de nieuwe Xtura

In het interieur van de Xtura kun je je eigen wereld meenemen op reis. Het lichte, vriendelijke interieur met chalet eiken decor (typische Eura Mobil Chalet Rustico design) en stijlvolle en praktische vilten wanden maakt samen een feelgood ruimte. In de keuken vallen naast de combinatiekookplaat met gas en inductie vooral de contrasterende matzwarte armaturen en praktische details zoals de elegant in de ladefronten geïntegreerde handdoekhouders op. Via de warmwater verwarming regel je de juiste behaaglijke temperatuur, zelfs op de loopvloer.

Ontspannen tijdens het ontdekken

Comfort en ontspanning spelen een grote rol in de Xtura. Met een totale lengte van aanzienlijk minder dan 7 meter en een breedte van slechts 2.20 meter (compact) kunt u genieten van de comfortabele eenpersoonsbedden, elk met een matraslengte van 1.95 en 1.96  m. Fietsen of andere sportartikelen vinden hun veilige verankering in de daaronder gelegen garage met sjorrails en sjorogen. En het slimme badkamerconcept met draaibaar douchescherm creëert voor elke behoefte het juiste verfrissingsaanbod. 

Dankzij de ingebouwde Garmin World Wide Navigatie blijft u met de Xtura altijd op koers. Dit helpt u uw weg te vinden wanneer u naar spannend, onbekend terrein reist. De Garmin
werkt altijd perfect – ook buiten het wegennet. Een satelliet gebaseerde, mobiele telefoonnetwerkonafhankelijke noodoproepfunctie zorgt voor extra veiligheid. Maar ook op lange afstanden is uw Xtura eenvoudig te onderhouden – o.a. via het Daimler Benz vrachtwagenservicenetwerk.

De Eura Mobil Sealed Structure Technologie geeft u 10 jaren garantie op waterdichtheid en garandeert een 100% houtvrije constructie.

Afhankelijk van de gebruiksvoorwaarden kunt u nog langer onafhankelijk blijven van het elektriciteitsnet blijven, want tijdens het rijden laadt de Xtura op via een verbeterde dynamo 60 Ah laadvermogen vult snel energie aan. Met een 3000 Watt omvormer (walstroomlader) zijn er voldoende reserves aan boord voor acculaden, koken en airco of andere individuele toestellen van uw keuze Een controle over het delen van energie zorgt  voor het optimaal gebruik van walstroombronnen. Bestuurd via de Empirbus APP met een ingebouwde bedieningsdisplays heeft  u een overzicht van alle belangrijke parameters. De reserves aan boord kunnen gemakkelijk in het oog worden gehouden via het ingebouwde bedieningspaneel of via je smartphone.

 • 668 = de afmetingen van het voertuig
 • ET = staat voor de aanduiding van enkele bedden

Garmin Overland pakket speciaal voor offroad rijden

  • topografische kaarten
  • voertuigspecifieke navigatie
  • BirdsEye satellietbeelden opgenomen via download
  • hoogtemeter
  • barometer
  • kompas
  • kantelhoeksensoren en gyroscoop
  • geïntegreerde inReach Global satellietcommunicatie met tweerichtings-sms-berichten en interactieve SOS-noodoproep

Kunnen we de Eura Mobil Xtura 4×4 naast de Hymer ML-T 570 Crossover of de Hymer Ventura S, eveneens een 4×4 op de 419 CDI plaatsen? Het is toch een beetje appelen met peren vergelijken, de prijs dan nog buiten beschouwing gelaten. Die valt voor de Xtura vanaf 2 ton tussen deze twee in.  Het chassis en de motor zijn nog min of meer gelijklopend (op 4.100 kg), de uitrusting(en) en oplossingen voor een grotere autonomie zijn ver uit elkaar lopend. De Xtura lijkt nog meer gebouwd en geschikt voor wilde terreinervaringen dan de Hymers (met ook grotere watertanks). Al is hij dan wel 10 tot 20 dagen autonoom (volgens Eura Mobil) dan zal de zon en de zonnepanelen eerder het tempo gaan bepalen van verplaatsen door het elektriciteitsprobleem waar wel veel aandacht aan werd besteed. Anderzijds zijn de wanden en de dakplaat bij de Hymer 4 mm dikker maar is de vloerplaat bij de Eura Mobil met 80 mm dubbele zo dik als bij de Hymer. Ook surplus vinden we bij de Xtura is het Alde verwarmingssysteem met vloerverwarming.

De Xtura is een echt energieconcentraat : je hebt niet alleen je eigen ruimte, maar je kunt er ook verblijven. De 330 Ah lithiumbatterij met omvormer en zonnepaneel op het dak (optie) zorgen voor meerdere dagen energie-autonomie . Zelfs technische apparatuur biedt ruimte voor uw onafhankelijkheid.

Een compressorkoelkast, een combikookplaat (2 gaskookplaten, een inductiekookplaat) en een 3 KW omvormer geven je alle vrijheid.

Het robuuste , houtvrije celontwerp van de Xtura is gebaseerd op de Sealed Structure-technologie van Eura Mobil, waarbij glasvezelcomposietpanelen worden verlijmd en afgedicht aan aluminium profielen met behulp van zeer resistente industriële lijmen. Het resultaat is een carrosserie met een hoge torsiestijfheid , een langere levensduur (10 jaar waterdichtheidsgarantie) en een hoge weerstand tegen weersinvloeden, chemische en mechanische belasting.

 

Meer data over Nieuwe Compacte Eura Mobil Xtura 4×4 686 EF voorgesteld op CMT Stuttgart van 2024 – met Mercedes-Benz 419 CDi motor

Dealers, concessiehouders, handelaars en verkooppunten van Eura Mobil vans en motorhomes (wohnmobile)

(Trigano groep)(subgroep Eura Mobil)
(submerken o.a. Forster (lowcost model) en Karmann Mobil (VANS)

8e plaats (50)
kwaliteitslabel camperland 2021
93 %
14e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
86 %

Eura Mobil VANS en motorhomes

4.35
Waterdichtheidsgaranties 5.0
Beoordeling Camperland 4.0
Prijs/kwaliteit 4.0

Beter

 • Op en top Duits
 • Degelijke afwerking
 • Eigen stijl en interieur
 • 10 jaar op waterdichtheid of 150.000 km
 • 100% houtvrij
 • Dubbele bodem (vorstvrij)
 • # Merken motoren

Minder

 • Beperkt # modellen
 • Opletten met belading bij sommige modellen
 • Stevige prijs
 • Beperkte dealerskeuze
7
Merk Eura Mobil - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

Eura Mobil (half-) integralen

10 jaar garantie of tot 150.000 km

Sealed Structure isolatie

Geschikt voor gebruik in alle seizoenen.

Eura Mobil
sinds 1959

  • Standaard op alle modellen: gelijmde en rondom afgedichte carrosserie van composiet uit hagelbestendige glasvezelversterkte kunststof (GVK) in Eura Mobil Sealed Structure Technologie. Composietmateriaal uit de vliegtuigbouw: hoge torsiestijfheid, beste verbindingssterkte (3,5 t per 1 m profiellengte), volledige afdichting tegen vochtindringing, het hagelbestendige oppervlaktemateriaal maakt het bij de meeste verzekeringsmaatschappijen mogelijk om lagere gedeeltelijke cascopremies te krijgen dan voor vergelijkbare voertuigen met aluminiumplaat
  • 10 jaar garantie op lekkage voor de opbouw (tot 150.000 km). Eura Mobil staat in voor een hoge betrouwbaarheid en garandeert hiermee een grote mate aan zekerheid en risicobescherming tegen eventuele opbouwgebreken
  • Watertanks beschermd in de geïsoleerde en verwarmde dubbele bodem. De watertanks zijn goed beveiligd tegen mechanische beschadiging en tegen mogelijke functionele beperkingen door vorst
  • Winterhard volgens EN 1646-2 – snelle verwarming van het interieur en gegarandeerde volledige werking van het watersysteem ook bij strenge vorst (testcyclus met -15 graden buitentemperatuur)
  • Houtvrije GVK-wanden met doorlopende isolatie – rotbestendig zelfs bij vochtindringing, eenvoudig te herstellen, efficiënte isolatie zonder koudebruggen
   in de wand
  • Robuuste meubels (met 3 jaar garantie) – torsiebestendige meubels met lange levensduur en lage geluidsemissie tijdens het rijden
  • Bovenkasten met stabiele metalen leggers en geluidsdemping, duurzame, zacht sluitende bovenkastdeuren
  • Lichte bodemplaat van GVK – gewichtsverlaging voor een hoger nuttig laadvermogen en tegen vocht, strooizout, vuil en brandstoffen resistente bodemplaat
  • In de buitenwand verzonken, geïsoleerde raam met insectengaas. Harmonieuze integratie in het voertuigontwerp, efficiënte isolatie
  • Stevige carrosseriedrempels in aluminium
  • Stabiele bumpers tegen lichte aanrijdingsschade

Sealed Structure

 •  100 % houtvrij
 • versterkte bodemplaat met XPS
 • aluminium profielen
 • houtvrije GFK binnenwanden
 • 35 mm isolatie XPS, GFK, PU
 • 3 jaar garantie op meubelen die extra zijn verstevigd met alu profielen
 • 100% Made in Germany
 • alle modellen met dubbele (vorstvrije) bodem
 • carrosserieën van glasvezelversterkte kunststof (GVK) met houtvrije wanden (PUR) – schuim

Aanverwante onderwerpen - artikelen over Eura Mobil motorhomes: integraal, halfintegraal, alkoof en van modellen:

 

Bronnen teksten uit nieuwsaankondiging Eura Mobil Press nieuws + fotomateriaal uit Xtura catalogus en persbericht – https://www.euramobil.de/deutschlandpremiere-auf-der-cmt-stuttgart-vom-13-bis-21-januar-2024/ , nieuwsbrief via Campingcarlesite 02.2024 en https://www.euramobil.de/wp-content/uploads/2024/01/Eura_Xtura_DE.pdf

Publicatie, vertaling en bewerking © Camperland.be 2024, alle rechten voorbehouden.

Loading