Nieuwe comfortplattegronden voor de halfintegraal Eura Mobil Profila T 726 EB op Mercedes-Benz

Nieuwe comfortplattegronden voor de halfintegraal Eura Mobil Profila T 726 EB op Mercedes-Benz

Na de introductie van twee nieuwe Eura Mobil Profila halfintegraal modellen, aan het begin van dit seizoen: PT 726 EF en de PT 726 QF met centraal bed en ruime zitgroep, presenteert Eura Mobil nu de PT 726 EB, een plattegrond met een “klassieke” L-zitgroep een een bedindeling met enkele bedden. Deze nieuwe EB heeft een lengte van 7.54 meter met twee slaapplaatsen. Onder de motorkap zit een Sprinter motor met 110 kW (150 pk) die je nog kunt upgraden naar 170 PK. De buitenhoogte is 2,92 m en met een breedte van 2.32 meter. Dan resulteert in een mooie binnen stahoogte van 1.98 m. Voor de 726EB heeft Eura Mobil een grote vers watertank voorzien met 140 liter inhoud. De afvalwatertank is 100 liter groot. De standaard batterij is vrij licht met 80 Ah waarmee je niet die grote autonomie mee kan bereiken.

Bijzondere kenmerken zijn o.a.

  • een klassieke L-vormige zitgroep
  • een grote garage
  • ruime eenpersoonsbedden van meer dan 2 meter lengte
  • luxe Alde warmwaterverwarming
  • betrouwbaar AL-KO laag frame
  • exclusief meubeldecor “Natural Heritage” (optioneel ook in “Chalet” uitvoering)

In theorie is de T 726 EB er op een chassis voor rijbewijs B, maar met een massa van 3165 kg heb je eigenlijk te weinig netto laadvermogen en is de 726EB, die ook beschikbaar is op een 4500 kg chassis, eerder geschikt voor camperaars met een rijbewijs C.

De L-vormige zitbank van 115 op 105 cm is om te bouwen tot een slaapbank van 2 meter op 115 cm. Volgens Eura Mobil is dit goed voor 2 extra slaapplaatsen maar in de praktijk valideer ik deze afmetingen eerder als een slaapplaats voor één volwassene.

Eura Mobil biedt u heel wat uitbreidingspakketten aan. Wil je daar (uitgebreid) gebruik van maken dan raden we u absoluut aan om voor het 4500 kg chassis te kiezen. Zo is er het Exclusief designpakket met LED-koplampen, LED-bochten- en mistlampen, radiateurgrille in chroomlook, decoratieve afdekkingen onder de koplampen in chroomlook en achterbumper met chroomapplicaties.

Interessant is het Eura Mobil Mondial Plus pakket het welke bestaat uit een navigatiesysteem (weggelaten moniceiver), dubbeloog achteruitrijcamera, Climatronic automatische klimaatregeling, lederen stuur, 16 aluminium velgen (MB), tapijt bestuurderscabine, multifunctioneel stopcontact (buiten), buitendouche (koud/warm), gas Buitenaansluiting aan passagierszijde, thermisch gordijn, exclusief design achterzijde, lithiumbatterij, opbergvak onder cockpit, scharnierende deksel voor opbergvakken, akoestisch pakket, 9G-Tronic automaat Mercedes-Benz en tenslotte de 170 PK motor.

Het Eura Mobil Mondial S pakket omvat MBUX 10 inch Naviceiver incl. dubbeloog RFK, 92 liter tank, 4 m mechanische luifel, bumper & aanbouwdelen in voertuigkleur, 17 inch aluminium velgen, verchroomd radiatorrooster, instrumentenpaneel paneellaadpakket, lade voor smartphones incl. Wireless Charge, verkeersbordenassistent, actieve afstandsassistent Distronic, buitenlak Obsidian Black en tenslotte de  Truma DuoControl met afstandsdisplay, Ice-Ex en crashsensor.

Bronnen teksten en fotomateriaal https://www.euramobil.de/wohnmobile/profila-teilintegriert-mercedes/pt-726-eb/ en https://www.euramobil.de/neuer-komfortgrundrisse-beim-profila-t-auf-mercedes/

Publicatie © 03.2024 Camperland.be, alle rechten voorbehouden

Loading