LMC bouwt nieuwe alkoof Tourer A 690G voor 6 personen op basis van Citroen Jumper of Fiat Ducato op 3.5 T

LMC bouwt nieuwe alkoof Tourer A 690G voor 6 personen op basis van Citroen Jumper of Fiat Ducato op 3.5 T

Het alkoofmodel, waar het ooit mee begonnen is, heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een niche product met een zeer beperkt afzetgebied (3,4% aandeel bij de nieuwe registraties van camperverkoop in Europa, waarna veel fabrikanten zich uit de productie hebben teruggetrokken en het alkoofmodel niet meer in hun gamma hebben. Maar vooral toch de verhuurmarkt blijft een groeiende belangstelling hebben voor plattegronden waarin veel mensen kunnen reizen en waarmee met een B-rijbewijs (3500 kg) gereden kan worden. LMC maakt van deze mogelijkheid gebruik en presenteert met zijn expertise op het gebied van lichtgewichtconstructies de alkoof  A 690G die is goedgekeurd voor zes personen en toch onder de 3,5 ton technisch toelaatbaar totaalgewicht blijft.

LMC Tourer A690G alkoof

Bij het gebruik met 6 personen komt het gewicht uit op 3.380 kg en blijft er nog 120 kg ruimte over om te beladen (5 extra personen = 375 kg) op het chassis van 3.500 kg voor rijbewijs B.. Dit is slechts 20 kg per reizende persoon zonder hun kledij, fietsen of voedingswaren. Gebruik u de camper voor 5 à 6 dan kun je daarom dus beter upgraden naar het 4.250 kg chassis voor rijbewijs C.

De jonge LMC Tourer camperserie breidt zich dus uit met een nieuw model met een iets ander silhouet. De Tourer-serie staat in 2024 met 8 verschillende plattegronden voor vlak en lichtgewicht constructies die ook in de alkoof zijn doorgevoerd. Door het aparte slaapgedeelte boven de bestuurderscabine is de opbouw aanzienlijk hoger dan die van de Tourer Lift-modellen. De aangebouwde kap brengt hem op een hoogte van 3,05 meter en heeft een retro design.

LMC Tourer A690G alkoof

Aantrekkelijke standaarduitrusting

In tegenstelling tot vergelijkbare modellen van concurrenten vertrouwt LMC op een uitgebreide standaarduitrusting. De Truma Combi 4D dieselkachel maakt de Tourer A 690 G geschikt voor de winter en dus ideaal voor gebruik het hele jaar door. Andere sterke details in de standaarduitrusting zijn de draaibare cabinestoelen, de bekleding van 100% gerecycled PET met Easyclean-functie en de garage achteraan met een laadvermogen van 250 kg, de sjorrails, de verlichting en het 230 V stopcontact.

LMC Tourer A690G alkoof

Het thema veiligheid is verankerd in de merkkern van LMC en speelt een sterke rol bij het ontwerp van de producten. In de Tourer alkoof komt dit terug in de volledige GFK-coating (zijwanden, vloer, dak en achterwand), die bescherming bij slecht weer garandeert. LMC biedt ook standaard de achteruitkijkcamera aan. Bovendien zijn de vijfde en zesde zitplaats (in rijrichting gericht) al in de serie opgenomen.

De LMC alkoof A690G zal bij de LMC dealers beschikbaar zijn vanaf de zomer van 2024.

LMC Tourer A690G alkoof
14e plaats (50)
kwaliteitslabel camperland 2021
87 %
47e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
53 %

LMC VANS en motorhomes

5.2
Waterdichtheidsgarantie 6.0
Beoordeling Camperland 4.4

Beter

 • Hoogste jaren garantie (12)
 • Duitse kwaliteit
 • Goede naamsbekendheid
 • 100% houtvrij
 • Goede kwaliteit afwerking

Minder

 • Prijs
 • Kleine camperbouwer
 • Beperkt dealersnetwerk
 • Sober interieur
 • Beperkt aantal modellen
21
Merk LMC - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

LMC (half-) integralen

12 jaar garantie

Isolatie Long Life Technologie

Geschikt voor gebruik in alle seizoenen.

LMC
sinds 1995

Long Life Technologie

 • 12 jaar opbouw waterdichtheidsgarantie
 • Voorkant, dak en achterwand voorzien van GFK
 • Onderkant bodem voorzien van GFK
 • Hoogwaardige isolatiekern
 • Opbouw van XPS schuim en PU lijsten
LMC Long Life Technologie folder
LMC Long Life Technologie folder

Aanverwante LMC camper vans onderwerpen - camper en motorhome (half- en integralen) artikelen

Bronnen teksten https://www.lmc-caravan.com/lmc/presse-news/presse-infos-cmt-2024/02_lmc_presseinformation_neuheit_wohnmobile_tourer_alkoven.pdf, beeldmateriaal Hymer press Media center

Bewerking en samenstelling © Camperland.be 04.2024, alle rechten voorbehouden

Loading