Fiat Professional introduceert een 8-trapsautomaat (AT8) voor de nieuwe Fiat Ducato Multijet 4.0 met meer comfort, rijplezier en efficiëntie

Fiat Professional introduceert een 8-trapsautomaat (AT8) voor de nieuwe Fiat Ducato Multijet 4.0 met meer comfort, rijplezier en efficiëntie

Fiat Professional presenteert de nieuwe 8-trapsautomaat (AT8) voor de Fiat Ducato en zijn campervariant. Deze nieuwe transmissie is het resultaat van het streven van Fiat naar productverbetering en een hoge mate van klanttevredenheid. De nieuwe AT8 staat garant voor een vermindering van de CO2-uitstoot met 10% vergeleken met de huidige versie met een automatische transmissie. Dit is vooral te danken aan de evenwichtigere, efficiëntere en beter gecontroleerde koppelafgifte.

Behalve een lager brandstofverbruik en minder emissies draagt de nieuwe AT8 ook bij aan de verbeterde rijbeleving van de Fiat Ducato. Door de geoptimaliseerde schakeltijden, kwaliteit en controle neemt het rijcomfort verder toe. Deze eigenschappen zijn te danken aan nieuwe koppelingen die zorgen voor extra efficiëntie.

Het toegenomen koppel tot 450 Nm van de 180 Multijet 4.0-dieselmotor behoort tot het beste in het segment van de grote bestelwagens met voorwielaandrijving. Een andere innovatie is de hydraulische accumulator die een belangrijke rol speelt bij de schakelacties van de transmissie. De accumulator zorgt voor een snellere reactietijd en extra verfijnde werking van het start- en stopsysteem.

De nieuwe AT8 is ook leverbaar voor de Fiat Ducato Camper die profiteert van dezelfde voordelen. Dit benadrukt de toewijding van Fiat Professional om een brede groep klanten te bedienen, met producten die voldoen aan net zo diverse behoeften. De nieuwe transmissie is bovendien geschikt voor campers met een GVW tot 5 ton – een toename van ruim 600 kg ten opzichte van zijn voorganger – en een maximum treingewicht tot 6,5 ton. Hiermee onderscheiden de nieuwe Ducato en Fiat Professional zich in de markt.

De nieuwe Fiat Ducato is ontworpen voor een naadloze overgang tussen zakelijk en vrijetijdsgebruik. Gerichte verbeteringen op het gebied van praktische eigenschappen en gebruiksgemak voor ondernemers hebben geresulteerd in handige uitrustingen zoals de ‘Eat&Work’ zitbank. Maar bijvoorbeeld ook in een royale actieradius tot 420 kilometer (beste in zijn klasse) voor de 100% elektrische Fiat Ducato, inclusief de mogelijkheid om de batterij in 55 minuten tot 80% op te laden via een DC-snellaadstation.

De introductie van de AT8 markeert een mijlpaal voor Fiat Professional. Het is de nieuwste aanvulling op een toegewijd, innovatief en kwalitatief hoogstaand aanbod dat het merk tot wereldwijd marktleider maakt. De CO2-reductie van de nieuwe AT8 wordt ook mogelijk gemaakt door de aerodynamische verbeteringen aan de nieuwe Fiat Ducato.

    • Nieuwe transmissie voor Fiat Ducato zorgt voor sterk verbeterde prestaties en rijbeleving, meer comfort en 10% lagere CO2-emissie.
    • 8-trapsautomaat nu ook beschikbaar voor Fiat Ducato Camper, zelfs met een maximum toegelaten gewicht (GVW) tot 5 ton.
    • Nieuwe AT8 per direct te bestellen met een meerprijs van 2.300 € ten opzichte van de handgeschakelde transmissie

Dit is een update (aanvulling) van de Stellantis aankondiging in dit Camperland artikel van 23 maart 2024 – https://www.camperland.be/motoren_/zowel-de-fiat-ducato-s9-diesels-als-de-fiat-e-ducato-krijgen-in-het-najaar-van-2023-een-stevige-upgrade-actieradius-plus-30/

Bronnen 28/05/2024 – Stellantis Press en Media Press center – https://www.media.stellantis.com/nl-nl/fiat-professional/press/fiat-professional-introduceert-8-trapsautomaat-voor-nieuwe-ducato-meer-comfort-rijplezier-en-efficientie

Bewerking en samenstelling Camperland.be, mei 2024 © alle rechten voorbehouden

Loading