Eén voertuig, drie vakantiemogelijkheden: de Opel Movano als woon- en toerwagen voor de Crosscamp 541, 600 en 640 Campervan

Eén voertuig, drie vakantiemogelijkheden: de Opel Movano als woon- en toerwagen voor de Crosscamp 541, 600 en 640 Campervan

De Movano is de ‘grote’ in Opels bedrijfswagenportfolio. Het stelt normen op het gebied van laadvermogen, laadvolume en toegestaan ​​totaalgewicht. Dit maakt hem tot de ideale transporteur voor vrijwel alle commerciële taken. Maar de Opel Movano kan meer dan alleen een ‘transporter’. Als sterke en robuuste lastdrager biedt hij bovendien de ideale omstandigheden voor uitbreiding tot caravan en touringcar. Daar spelen de experts van Crosscamp op in. Drie Crosscamp campers op basis van Opel Movano verrijken het aanbod: De Crosscamp 541 is een flexibel voertuig voor dagelijks gebruik, een avonturenvoertuig en een multifunctionele camper in één. De twee Crosscamp-varianten 600 en 640 richten zich op maximaal wooncomfort tijdens het reizen en veel opbergruimte. Zo vervullen Crosscamp en de Opel Movano de wens van sportieve kampeerders naar veel ruimte, inclusief de binnenhoogte, en een aangename reis in alle opzichten – en wel op drie manieren, afhankelijk van hun wensen en gebruiksprofiel.

Crosscamp 541: Innovatieve oplossingen voor maximale vakantieflexibiliteit

Flexibiliteit is een topprioriteit voor de Crosscamp 541 op basis van de Opel Movano. Met een totale lengte van 5,41 meter is de camper ook geschikt voor stadsverkeer en past hij op de meeste parkeerplaatsen. Dankzij het modulaire concept kunnen vanaf één plattegrond tot wel 14 varianten worden gecreëerd. Een variabel meubelconcept zorgt enerzijds voor woon- en slaapcomfort en biedt anderzijds veel opbergruimte voor fietsen, surfplanken en andere vrijetijds- en sportartikelen.

In de cockpit maken de bestuurder en de voorpassagier het zich gemakkelijk op draaibare kapiteinsstoelen met armleuningen. Vier open dakplanken bieden plaats aan klein keukengerei. Wandbekleding in houtdecor zorgt voor een huiselijke sfeer. In het woongedeelte van de Crosscamp 541 worden innovatieve oplossingen toegepast: in plaats van een vast geïnstalleerd bed bevindt zich achter de bestuurder een grote slaapbank, die in slechts een paar stappen kan worden opgevouwen en aan de zijwand kan worden bevestigd om te besparen ruimte of volledig verwijderd.

Uitgeschoven is een tweepersoonsbed 1,88 meter lang en 1,33 meter breed. In de vloer onder de slaapbank bevindt zich een dubbele airline-rail waarin twee optionele stoelen veilig kunnen worden bevestigd. Wanneer ze niet worden gebruikt, kunnen ze worden opgevouwen en onder de slaapbank worden opgeborgen. Een multifunctionele tafel die ook buiten gebruikt kan worden maakt het geheel compleet.

Ook het extra achter compartiment van de Crosscamp 541 kan flexibel worden gebruikt – hetzij met een kledingkast met vier compartimenten die snel kunnen worden geïnstalleerd en verwijderd, hetzij met het modulaire douchescherm van dezelfde grootte. Het praktische keukentje bevindt zich aan de rechterzijwand van het voertuig. Om de goedkeuring als camper te garanderen, is de eerste kookmodule met een tweepits gasfornuis, keukenkastje en opbergruimte voor gasflessen van 2,8 kg en de ook van buitenaf toegankelijke koelkast van 70 liter permanent geïnstalleerd. Daarentegen kan de tweede keukenmodule ter hoogte van de schuifdeur worden verwijderd. Hierin bevinden zich de spoelbak met vaste kraan en vers- en afvalwatertanks en kan eventueel ook als buitenkeuken gebruikt worden.

Crosscamp 600 en 640: Reis met het volledig uitgeruste appartement

Nog comfortabeler zijn de twee Movano Crosscamp varianten 600 en 640. Ze beschikken elk over een zitgedeelte met tafel en een uitklapbare aanbouw voorin, een keuken en badkamer in het midden en een tweepersoonsbed achterin – bij de Crosscamp 600 dwars en bij de Crosscamp 640 in de lengte geplaatst – met een lattenbodem en een matras van 11 centimeter dik. Naast praktische kasten onder de bedden vergroot een uitschuifbaar achtergedeelte de opbergruimte nog verder.

Het functionele keukenblok beschikt over een driepits gasfornuis, een spoelbak met geïntegreerde kraan en een koelkast van 84 liter met vriesvak waarvan de deur opengaat richting de entree, waardoor je zowel van binnen als van buiten gemakkelijk toegang hebt. Grote, greeploze lades onder de spoelbak en opberg- en werkbladen bieden veel ruimte tijdens het koken.

Ook de compacte, volledig uitgeruste badkamer belooft comfort. De ruimtebesparende rolluikdeur opent de badkamer vrijwel over de gehele lengte – en de uittrekbare kraan kan bovendien flexibel worden gebruikt als veelzijdige buitendouche. Boven- en onderkasten bieden veel opbergruimte voor keukengerei. De spiegel in de bovenkast kan ook naar de zijkant worden verplaatst. Een zijraam en een dakraam zorgen niet alleen voor voldoende daglicht, maar ook voor een goede ventilatie.

Voor een even aangename als zuinige reis zijn de flexibele Crosscamp-modellen met efficiënte turbodieselmotoren verkrijgbaar met vermogens van 103 kW/140 pk tot 121 kW/165 pk (brandstofverbruik Opel Movano volgens WLTP1: 9,7-7,9 l/ 100 km, CO2-uitstoot 253-208 g/km elk gecombineerd).

Slaapkamer boven: Optioneel hefdak voor Crosscamp campers

Wilt u met het hele gezin overnachten in een crosscamping, dan kunt u de varianten 541 en 600 optioneel uitrusten met een optioneel hefdak. Dit resulteert in nog eens twee royale slaapruimtes op de bovenverdieping met een lengte tot 2,09 meter en een breedte van 1,43 meter. Voor de verlichting ‘s nachts zijn er twee zwanenhalslampen aan boord inclusief een USB-aansluiting voor het opladen van smartphones etc. Bovendien heeft Crosscamp nog veel extra speciale functies beschikbaar om de op Opel Movano gebaseerde vakantie- en vrijetijdskampeerders verder te individualiseren.

Meer informatie over de voertuigen, uitrustingsmogelijkheden en prijzen vindt u op https://www.crosscamp.com/be/nl

 

Meer data over Eén voertuig, drie vakantiemogelijkheden: de Opel Movano als woon- en toerwagen voor de Crosscamp 541, 600 en 640 Campervan

logo crosscamp
nog geen kwaliteitslabel
0

De Opel Zafia Live is omgevormd tot een campermodel en heet dan Crosscamp Live. Het is een samenwerkings verband met de Duitse camperbouwer Hymer die hun Zafira model hebben omgebouwd naar een mini-van. Is niet in BE verkrijgbaar.

De Crosscamp op Opel Moveno (zie onder Crosscamp) wordt nu ook in België aangeboden via Dicar in Geel – https://www.camperland.be/dealers/dicar-motorhomes-geel/.

 

Ga voor een Nederlandse dealer via de dealers zoekpagina van Crosscamp op https://www.crosscamp.com/de/haendlersuche

Aanverwante artikelen Crosscamp vrijetijdsvoertuigen (urbans, minivans) en camper vans

 

Bronnen perstekst en fotomateriaal LifePR – https://www.lifepr.de/pressemitteilung/opel-automobile-gmbh/ein-fahrzeug-drei-urlaubsvarianten-der-opel-movano-als-wohn-und-reisevan-von-crosscamp/boxid/979344

Bewerking en vertaling @ Camperland.be 2024, alle rechten voorbehouden

Loading