Dometic lanceert in zijn Dometic Go gamma een nieuwe compacte lichtgewicht kampeerschuifplaats gemaakt van dope-dye geverfde stof

Dometic lanceert in zijn Dometic Go gamma een nieuwe compacte lichtgewicht kampeerschuifplaats gemaakt van dope-dye geverfde stof

Op een camping kan een eenvoudige schuilplaats een groot verschil maken. Het creëert een veilige, comfortabele ruimte om uit te rusten of maaltijden te bereiden en kan het sociale middelpunt van het kamp zijn. Er zijn echter niet zoveel modellen verkrijgbaar die in de kofferbak van een auto passen. Dometic lanceert voor zijn Dometic Go serie een lichtgewicht kampeertent met een klein pakformaat, een aluminium frame en dope-geverfde stof voor autokampeerders en liefhebbers van het buitenleven. Dope-geverfde stof is materiaal geproduceerd met een lagere impact op het milieu. Deze nieuwe schuilplaats biedt een beschermde, veilige plek, ​​terwijl hij onderweg niet zoveel ruimte in beslag neemt.

De stof van de draagbare shelter is dope-dyed, wat betekent dat het product niet alleen UV-bestendig is en minder snel vervaagt, maar ook minder water gebruikt tijdens het verfproces en dus een veel lagere impact heeft op het milieu dan conventionele verftechnologie. Bovendien is de shelter waterdicht met volledig getapete naden en dankzij het aluminium frame is het product licht van gewicht met iets minder dan 5 kg en kan het in een compact, ruimtebesparend formaat worden verpakt (60x15x25 cm).

Bij de levering zijn twee opzetwanden inbegrepen voor extra privacy en bescherming tegen weersinvloeden. De Dometic Go-kampshelter is verkrijgbaar op de Europese markt met een adviesprijs van € 299. (04.2024)

Dometic lanceert ook twee extra accessoires als optie. De Camp Shelter Door & Wall Kit en de Compact Camp Shelter Mesh Wall Kit.

Wat is dope-dye eigenlijk?

    • Dope-dyeing, ook wel oplossingsverven genoemd, is een methode voor het verven van synthetische garens waarbij kleurstof wordt toegevoegd aan het polymeer waaruit een filament wordt geëxtrudeerd. Dope-verven heeft grote proces-, kwaliteits- en milieuvoordelen ten opzichte van meer conventionele verfprocessen.
    • Kleur wordt in de kern van de vezel van dope-geverfde garens gegoten. Door het weven van deze garens wordt stof gemaakt.
    • Omdat de vezel al in het dope-stadium is geverfd, wordt het verfproces geëlimineerd, wat gevaarlijk is voor het klimaat, waardoor deze dope-geverfde vezel beter is voor het milieu.
    • Bij conventioneel verven blijft het kleurpigment op het oppervlak van het garen, waar net als bij dope-verven de kleur tot aan de kern van de vezel reikt, wat resulteert in een betere kleurechtheid.
    • Dopegeverfde garens zijn volledig uniform van kleur en variëren niet van partij tot partij

 

Bronnen tekst en fotomateriaal Dometic Press site – https://www.dometicgroup.com/en-us/press-media/news/global/dometic-launches-lightweight-compact-camp-shelter-made-with-dope-dyed-fabric

Bewerking en vertaling Camperland.be 04.2024 – alle rechten voorbehouden

Loading