Bouwt AC Future de elektrische eTH 6 m camper van de toekomst? bedacht door het Italiaanse Pininfarina willen ze het model volgend jaar in productie nemen

Bouwt AC Future de elektrische eTH 6 m camper van de toekomst? bedacht door het Italiaanse Pininfarina willen ze het model volgend jaar in productie nemen

De Electric Transformer House, afgekort eTH, is het resultaat van een samenwerking tussen het befaamde Italiaanse designhuis Pininfarina (bekend van beroemde gebouwde Ferrari ‘s) en AC Future, een in Silicon Valley en Newport Beach gevestigd bedrijf dat aan de voorhoede van de elektrische revolutie bij de recreatievoertuigen wil staan. Samen bouwden ze aan de elektrische camper van de toekomst. Die is 100% elektrisch en ruim groot: het woonoppervlak bedraagt ​​maar liefst 37 vierkante meter. Zijn snuit doet meer doet denken aan een vrachtwagen dan aan een camper, maar het meest opvallende is het zeer grote glasoppervlak.

Het model zit vol van slide-outs (drie) waardoor je eigenlijk 2 lay-outs hebt. Alles ingeklapt in de rijmodus en alles uitgeklapt in de kampeermodus. In de rijmodus ziet het voertuig eruit als een ultraslanke tourbus met strakke, vloeiende lijnen en grote panoramische ramen, alleen korter. In feite meet de camper slechts 6 meter van bumper tot bumper, wat niet veel groter is dan de kleinere modellen in de Mercedes-Benz Sprinter-bestelwagenreeks. Heb je de drie slide-outs uitgeklapt? Aan de rechterkant van het voertuig bevindt zich dan een inkomhal die naar de keuken leidt, in het centrale deel bevindt zich de woonkamer en aan de linkerkant bevindt zich de woonkamer met een echte veranda, terwijl in het uitschuifbare achtergedeelte de slaapkamer ligt. Dat alles maakt samen 37 m2, andere spreken over 40 m2. Alle 3 de uitschuifbare delen worden ondersteunt door 2 poten. Aan de kant van de veranda is een elektrische opstap voorzien van 4 treden.

Dankzij zijn hoogte van 3,5 meter is de camper al ruimer dan de Mercedes Sprinter, maar zodra hij geparkeerd staat, breiden de zij- en achterwanden zich met een druk op de knop naar buiten uit (slide-outs) waardoor de woonruimte binnenin dramatisch wordt vergroot. Uiteraard ademt het interieur van de camper luxe en comfort uit. Voorzien van een keuken, slaapkamer, woonkamer en badkamer, biedt het alle gemakken van een modern huis.

De cockpit dient dubbel doel: naast besturen van de auto kun je deze ook gebruiken als een werkplek. Het dashboard kan worden omgebouwd tot een mobiel kantoor met laptop of tablet: de indeling en voorzieningen kun je naar wens aanpassen.

De dinette en woonkamer profiteren van een groot oppervlak aan de linkerkant. Aan de grote tafel kunnen vier gasten zitten. De bank kan worden omgebouwd tot een bed, zodat er twee extra bedden kunnen worden gecreëerd.

De elektrische eTH heeft is volledig energie-autonoom is en voorzien van ingebouwde zonnepanelen op het dak die tot 25 kWh kunnen opwekken. Hierdoor kan je tot zeven dagen autonoom kamperen. Om de waterreserves aan te vullen heeft men een systeem ontworpen dat omgevingsvochtigheid absorbeert om dit om te zetten in drinkwater.

eTH op YouTube

Bronnen voor teksten en fotomateriaal o.a. https://robbreport.com/motors/cars/pininfarina-designed-electric-rv-expanding-walls-ac-future-1235492518/ door Bryan Hood, https://pininfarina.it en kampeerzaken.nl

Publicatie, vertaling en samenstelling Camperland 2024, alle rechten voorbehouden.

Loading