Adria Compact integralen komen deze zomer in 3 modellen uit op de VW Crafter met nieuwe 140 PK TDI motor

Adria Compact integralen komen deze zomer in 3 modellen uit op de VW Crafter met nieuwe 140 PK TDI motor

Adria zal deze zomer zijn compacte halfintegralen van 2.17 meter breedte op Fiat Ducato nu uitbrengen op de Volkswagen Crafter. Hij zal er zijn in een 3.500 kg versie voor rijbewijs B en voor wie meer laadvermogen wenst ook op een 3.880 kg versie voor rijbewijs C. Voor het netto laadvermogen raden wij u de laatste aan.  De benaming wordt ook aan gepast naar Adria Compact MAX met 3 verschillende plattegronden: DL, SL en SP waarbij de  DL versie zou geprijsd staan vanaf 85.000 € (in Duitsland). Het SP model is met 6.45 meter het kortste model uit de serie.

Onder de motorkap zit de nieuwste TDI Crafter motor met 140 PK en een manuele 6-bak. Optioneel kun je verhogen naar een 177 PK motor, al dan niet gecombineerd met een 8-traps automaat. De 8-trapsautomaat is als enige in zijn klasse met drie aandrijfsystemen combineerbaar. Hij is speciaal op de rijeigenschappen van de nieuwe Crafter afgestemd en maakt een comfortabele en bijzonder zuinige rijstijl mogelijk. De hypermoderne productie in de volledig nieuw gebouwde fabriek in Września (Polen), exclusief voor de Crafter, bepaalt nieuwe maatstaven.

Alle drie deze halfintegraal modellen zijn gebouwd voor gebruik door een koppel (voor twee dus):

  • Adria Compact MAX SP – heeft achteraan een klassiek dwars tweepersoonsbed van 200 op 145 cm. Daarvoor liggen de badkamer en de keuken tegenover elkaar. De 3-in-1 badkamer is voorzien van een draaibaar douchescherm.
  • Adria Compact MAX SL meet 6.99 m waardoor er de ruimte was voor de inplanting van 2 enkele bedden, nog steeds een vaak gekozen bedindeling voor camper vans.  De bedden zijn ruim met 2 meter lengte en een ligbreedte van 80 cm. Hier ook nog steeds een badkamer met een draaiwand.
  • Het allergrootste model is de Adria Compact MAX DL die 7.45 meter meet en dezelfde enkele bedden indeling heeft dan de SL. Met zijn extra 46 cm lengte komt er binnenin wel meer ruimte voor een zitplaats met langsbanken en veel ramen rondom met veel lichtinval.

Clever Camper is de eerste die de Compact MAX op YouTube voorstelde, je kan dit bekijken op https://www.youtube.com/shorts/9vh6dTQKfiU

Het is wellicht wachten tot het Salon van Dusseldorf van augustus 2024 voor meer details, fotomateriaal, prijzen en prijzen van de opties.

Zie ook dit artikel over de nieuwe Eriba campers op VW Crafter – https://www.camperland.be/campers/modeljaar-2024/eriba-lanceert-de-eriba-car-een-camper-met-cultpotentieel-voorgestld-op-het-cmt-in-stuttgart/

Eriba Car 01.2024

Publicatie Camperland.be juni 2024, © alle rechten voorbehouden

Loading