Westfalia Sven Hedin Limited Edition op MAN (Rapido groep) verkozen tot camper van de maand augustus

Westfalia Sven Hedin Limited Edition op MAN (Rapido groep) verkozen tot camper van de maand augustus

Loading

Westfalia heeft voor modeljaar 2023 en knappe Sven Hedin met slide-out op de markt gezet. Daarvoor kiezen ze eigenzinning voor een uitvoering van de MAN TGE met 177 pk motor. Het model Sven Hedin ontstond in de jaren zeventig, toen op het onderstel van een Volkswagen LT.  De Sven Hedin is een beetje de tegenhanger van de James Cook serie die uitkomt op Mercedes en die uiteindelijk ook populairder is geworden. Maar met zijn opvallende extra slide-out probeert Westfalia zijn Sven Hedin nog eens extra onder de aandacht te brengen. Met zijn 5.98 meter zit hij in de populaire busjes groep afmetingen waarbij ook nog eens bijna 600 kg kunt beladen.

En toch viert Westfalia nu voor modeljaar 2023 een comeback van Sven Hedin. De klassieker is gemoderniseerd, zelfs helemaal gereviseerd en op VW Crafter basis gezet. Ten opzichte van het model uit de jaren 70 komt de moderne Sven Hedin met enkele vernieuwingen.

Een zogenaamde pop-out zorgt voor de nodige maatvoering, zodat er in de nieuwe uitvoering zelfs plaats is voor een twee meter lang dwarsbed in de smalle aanbouw. Uiteraard is de pop-out van GVK en geïsoleerd. Al met al een slim idee, dat als innovatieve oplossing is gepatenteerd.

Daarnaast beschikt de moderne Sven Hedin over een functioneel ingericht keukenblok. Deze is ruimtebesparend smal gehouden en heeft een ingebouwde compressorkoelkast. De warmwaterverwarming werkt op diesel. Je hebt alleen gas nodig om te koken. Daarom is een kleine fles van 2,5 kg voldoende. Dit leidt ook tot ruimtebesparing. Ook zijn er vers- en afvalwatertanks aan boord. De eerste heeft een inhoud van 100 liter, de laatste nog steeds 84 liter.

U kunt eropuit trekken in de gestroomlijnde en stijlvolle Sven Hedin met 2 slaapplaatsen, in de wetenschap dat jaren van voortdurend verbeteren van design en technologie u niet in de steek zullen laten. Dit is een camper die op een serieus grote manier indruk maakt: ruimteoptimalisatie betekent veel opbergruimte, een comfortabele zithoek voor 4 personen en een bredere doorgang naar de badkamer en slaapvertrekken. Dat is al iets op zich – ondanks de smallere breedte van de Sven Hedin op het MAN chassis is er geen compromis op het gebied van ruimte.

Het ingenieuze keukenblok geeft je een efficiënte 2-pitten kookplaat, een uitschuifbare koelkast van 70 liter en voldoende ruimte om te snijden en in blokjes te snijden. Dan zijn er al die andere dingen die een groot verschil maken: slim ontworpen plafondkasten, LED-verlichting met aanraakbediening, een ergonomische cockpit en tal van rijhulpsystemen zoals de 8-traps DSG-automaat, parkeerhulp en automatische afstandscontrole.

Modeljaar 2023 – Westfalia Sven Hedin Limited Edition wordt een stuk duurder door zijn extra pakketten (vanaf 90.000 € in Duitsland)

De Sven Hedin Limited Edition is alleen beschikbaar voor het seizoen 2023. Gebouwd op de MAN 2.0 8-traps automaat, wordt deze gelimiteerde editie volledig geleverd met het Comfort Pack, Winter Pack inclusief High Altitude Kit voor dieselverwarming, luifel, grote dakraam woonruimte, een extra 70Ah batterij en vele extra functies die alleen te vinden zijn op deze gelimiteerde editie.

Het 2 meter lange dwarsbed achterin is slim opgevangen door middel van een geïsoleerde pop-out aan de zijkant; wanneer het bed niet nodig is, schuift u het er weer in: simpel als dat. En met een koudschuimmatras en multidimensionale Froli bodem ben je verzekerd van een goede nachtrust.

Dealers, concesiehouders en handelaars van Westfalia camper vans, busjes, urbans, minivans (wohnmobile) en campers

(Rapido groep)
(Marco Polo zie ook onder Mercedes-Benz)
(Nugget zie ook onder merknaam van Ford)

41e plaats (50)
kwaliteitslabel camperland 2021
60 %
50e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
50 %

Marco Polo’s zijn verkrijgbaar via de dealers van Westfalia of via het netwerk van Mercedes – https://www.mercedes-benz.be/vans/nl_be/content-pool/apps/dealer-locator

De Ford Nugget is verkrijgbaar via de dealers van Westfalia of via het netwerk van Ford – https://www.nl.ford.be/bedrijfsvoertuigen/transit-custom/nugget

De Westfalia Joker serie wordt gebouwd  met T6 motoren – VW brengt ook onder zijn eigen dealersnetwerk vrijetijdsvoertuigen op de markt als Multivan en de gekende California serie (kampeerauto) – Zie hier voor het dealersnetwerk van Volkswagen – https://www.volkswagen-commercial-vehicles.be/nl/modellen-en-configurator/multivan-6-1.html

Westfalia VANS en minivans

2.9
Waterdichtheidsgarantie motorhomes 2.5
Beoordeling Camperland 3.3

Beter

  • Frans/Duitse bouw
  • Goede reputatie
  • # motor merken
  • VAN ombouwspecialist
  • Goede afwerking

Minder

  • Prijs
  • Opletten met nettobelading
  • 5 J. garantie
  • Beperkt dealersnetwerk
15
Merk Westfalia - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

Westfalia

De omgebouwde modellen worden geleverd met een ISO-certificering.

Aanverwante Westfalia busjes en camper van onderwerpen - artikelen

Samenstelling © Camperland.be 2023, alle rechten voorbehouden.

Loading