Waarin verschilt de 60 cm langere compacte Giottiline Compact C66 van de Giottiline Compact C60 behalve in de prijs?

Waarin verschilt de 60 cm langere compacte Giottiline Compact C66 van de Giottiline Compact C60 behalve in de prijs?

Loading

Naast de nieuwe compacte C60 komt het Italiaanse Giotilline ook met een Compact C66 model. Waarom een noodzaak voor een compact halfintegraal model dat slechts in 60 cm van elkaar verschilt denkt U? Het antwoord vinden we binnenin. In de C60 van zes meter was alleen nog plaats voor een dwarsbed. Een typische indeling in feite zoals in een busje van 5.40 of 6 meter. Dat is niet altijd de favoriete indeling voor iedereen, is het al niet omdat je ‘s nachts over elkaar heen moeten kruipen om naar het toilet te gaan. Andere de andere kant leidt het tegen elkaar schuren van jullie samen misschien zelfs tot meer romantiek? 

Alle gekheid op een stokje. De 6.60 meter lengte van de compact C66 laat de constructeur toe om er twee enkele bedden in te voorzien (twinbedden), zodanig zelfs dat je de twee enkele bedden kan omvormen tot één groot bed. De beide bedden meten elk 77 cm op 193 cm. Dat gaat wel, maar bij voorkeur zie ik toch liever een breedte van 80 cm en een lengte van 2.05 m of meer. Hier moet je niet kiezen wie in het langste of kortste enkele bed gaat liggen.

Dit soort van bedden is de laatste tijd in opmars en wint aan populariteit. Heb je zin om eens lekker tegen elkaar aan te schuren dan installeer je het bed over de gehele breedte. Lig je liever een nachts eens alleen op je gemak met alle eigen comfort dan laat je de enkele bedden uit elkaar. In welke moot je ook bent, je kan je bed indeling eraan aanpassen. Net als bij de C60 heb je bij de C66 de mogelijkheid om een Isofix zitbank te kiezen zodat je ook hier tot een 3é slaapplaats kan komen.

Meer extra lengte dat kost je ook meer gewicht en dus heb je daardoor ook minder netto laadvermogen. Het totaal leeggewicht van de C66 komt volgens de technisch fiche uit op 2.584 kg tegenover 2.554 kg bij de C60, of m.a.w. een verschil van 30 kg (minder). Aangezien je totaal netto laadvermogen nog altijd bijna een ton bedraagt maakt dit totaal niet uit. Ook de Giottiline C66 kun je net als de C60 eigenlijk nooit overladen. Zalig toch?

Ik heb het niet exact nagemeten maar alvast had ik de indruk dat de zithoek met dinettetafel wat ruimer is in de C66 dan in de C60. Of zou dit enkel een ruimtelijk gevoel zijn? In de bijgevoegde foto’s bij dit artikel kun je standaard versie vinden in de witte carrosserie kleur maar ook een versie in metallic blauw.

Voor het overige zijn er alleen maar overeenstemmingen en verwijs ik naar het C60 artikel waarin ook dezelfde pakketten als voor de C66 aan bod komen.

Herlees en bekijk nog eens de foto’s en informatie van het gelijkende model Giottiline C60, met de C van Compact – https://www.camperland.be/campers/modeljaar-2023/heeft-de-nieuwe-6-m-compacte-halfintegraal-giottiline-compact-c60-van-2-15-m-breedte-met-140-pk-motor-ook-een-verrassende-prijs-in-petto/

Prijzen in Duitsland (01.2023 – 19% BTW) (Prijs in België of Nederland plus 5 tot 10%)

De basisprijs voor de C60 van 6 meter ligt op 55.300 € voor de Peugeot en Citroën uitvoering, 57.300 € voor het model op Fiat. Voor dit model C66 begint de standaard versie vanaf 56.990 € of slechts 1.630€ meer dan de C60 voor de Citroën of Peugeot versie. Eveneens betaal je voor de versie op Fiat een meerprijs van 2.000 €.

Ik meen te mogen besluiten dat het budget niet bepalend is of je voor de C60 of C66 zou kiezen. Een verschil van 1.630 € zou geen verschil mogen maken om je beste favoriete camper te kiezen. Het gaat hem om de indeling en verschil in bedden. Voor het overige zijn keuken, badkamer en zithoek identiek te noemen. En het laadvermogen speelt hier geen enkele rol van betekenis. Er waren ooit andere tijden als we modellen naast elkaar zetten.

Extra fotogallerij (9 extra foto's) van de Giottiline C66

Dealers en concessiehouders van Giottiline camper vans (GiottiVan) en motorhomes (hafintegralen)

(Rapido groep)
VAN modellen worden soms gepromoot als een apart merk: GiottiVan

28e plaats (50)
kwaliteitslabel camperland 2021
73 %
32e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
68 %

Dealers van Giottiline geven in België ook de service voor PLA campers

Giottiline VANS en motorhomes

3.15
Waterdichtheidsgarantie 2.5
Beoordeling Camperland 3.7
GiottiVan 3.3

Beter

 • Italiaans Design
 • Prijs
 • Instapmodel bij 1é aankoop
 • # keuze uit motoren
 • # keuze uit types en modellen

Minder

 • Beperkt keuze modellen
 • Kleine fabrikant
 • 5 J. waterdichtheidsgarantie
 • Let op netto belading
 • Details in kwaliteit
 • Onnodige subbenamingen (Giottixxx)
 • Ontbrekende technische details
27
Merk Giottiline – UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op “Bewaar aantal sterren”

Giottiline (halfintegralen)

Giottiline
sinds 2004

 • Vanaf 2016 heeft de Rapido Groep zijn knowhow geïnvesteerd in de ontwikkeling en verbetering van de kwaliteit van Giottiline
 • Buitenzijde (deels) uit polyester
 • vloeren in FPS

Aanverwante Giottiline, GiottiVan camper van, busjes onderwerpen – campers en motorhome artikelen

Fotomateriaal Camperland.be @ CMT Stuttgart 01.2023

© Publicatie Camperland.be 2023, alle rechten voorbehouden.