Volgende generatie Niesmann & Bischoff FLAIR (2023): zet nieuwe maatstaven voor het interieur (update)

Volgende generatie Niesmann & Bischoff FLAIR (2023): zet nieuwe maatstaven voor het interieur (update)

Onder de vleugels van de Hymer groep definieert Niesmann+Bischoff zijn Flair premium integraal klasse model voor modeljaar 2023 met een heel nieuw mooi uitgevoerd klasse produkt! Opperste kwaliteit van buiten, maar de echte verrassing wacht binnen: Niesmann+Bischoff zet volledig nieuwe maatstaven voor het interieur van de Flair 2023. De stijl is modern, strak, tijdloos en minimalistisch, maar zonder compromissen op design, materialen of gezelligheid.

We hebben het interieurontwerp voor de nieuwe Flair volledig opnieuw gedefinieerd. Met nieuwe materialen, een nieuwe vormentaal en een nieuwe architectuur – maar dan gecombineerd met de allerbeste voeringtechnologie”, zegt algemeen directeur Hubert Brandl.

Hij en zijn team hebben ongeveer twee jaar aan het ontwikkelingsproces besteed, wat resulteerde in een explosie van innovatieve ideeën. Als gevolg hiervan is de camper verkrijgbaar in een bijna oneindig aantal verschillende configuraties, waardoor klanten hun droom premium liner kunnen verwezenlijken.

De Flair is verkrijgbaar met een lengte van 8.87 m of 9.27 m, op Iveco Daily 70 C 18 met Euro VI-E.

Iveco’s elektronische assistentiesystemen, zoals Emergency Brake Assist, Adaptive Cruise Control en Lane Departure Warning System, bieden een echte meerwaarde op het vlak van veiligheid en comfort. Niesmann+Bischoff heeft al deze populaire opties gecombineerd in één rijveiligheidspakket. 

De nieuwe Flair blijft – net als zijn voorganger – de enige voering met airbags, ESP, een gordelspanner en een crashmechanisme voor de rem. Hoewel dit al lang gebruikelijk is in personenauto’s, is dit unieke veiligheidsconcept in de lijnvoeringklasse van volledig geïntegreerde campers een uniek verkoopargument voor de Flair.

Niesmann+Bischoff heeft een premium liner ontwikkeld die het interieurdesign naar een geheel nieuw niveau tilt - gecombineerd met technologie van de hoogste kwaliteit. Ook de aanpassingsmogelijkheden voor klanten kennen (bijna) geen grenzen.

Net als de iSmove zijn de wanden in het woongedeelte voorzien van een vilten bekleding. Afgezien van het creëren van een werkelijk unieke sfeer en sfeer, klinkt hierdoor ook de akoestiek heel natuurlijk

De iSmove heeft ook voor een aantal andere veranderingen gezorgd: dankzij een speciaal door Niesmann+Bischoff ontwikkeld draaimechanisme kan de hele zitbank in het woongedeelte in één simpele handeling worden omgevormd tot twee stoelen met veiligheidsgordels. Het verlichtingsconcept is zo ontworpen dat de bediening zo intuïtief mogelijk is. 

Er zijn bewegings- en lichtsensoren die ‘s nachts de gang verlichten. Het woongedeelte, de garage achter en de opbergruimte voor proviand zijn voorzien van automatische verlichting, die wordt geactiveerd wanneer de deuren of kleppen worden geopend.

Volgende generatie van de Flair met een geheel nieuw interieurdesign

Aan de buitenkant is ook meteen duidelijk dat de Flair 2023 de volgende generatie van het model is: het exterieur heeft een make-over gekregen en daardoor aanzienlijk verbeterd – het is een uitvoering die de aandacht trekt. Het moderne, sportieve design kenmerkt zich door rechte lijnen en is ingetogen en eenvoudig. 

De koplampen zijn verder uit elkaar geplaatst, terwijl zowel de dagrijverlichting als de achterlichten een uniforme en zeer onderscheidende kenmerkende look voor het voertuig creëren. Het is echter het interieur van de camper dat echt schittert – het moderne interieurontwerp is een grote verandering ten opzichte van de meer conservatieve interieurs die in eerdere modellen uit de linerklasse werden gevonden. 

Geen ander voertuig voelt zo ruim, overzichtelijk en vredig aan van binnen“, zegt Hubert Brandl.

Alleen visueel gezien lijkt het interieur verrassend groot omdat u een duidelijke zichtlijn hebt van de cabine naar het bed achterin. Maar het is niet alleen een optische illusie – het interieur is eigenlijk veel ruimer. De doorgang naar het bed is breed, terwijl de scharnierende tafelpoot en het opklapbare tafelblad kunnen worden afgesteld om de cabine vanuit de leefruimte en de gezellige tegenover elkaar liggende zithoek gemakkelijk te kunnen bereiken. 

Geometrische plafondkasten zorgen voor extra ruimte in de kuip, zonder in te leveren op opbergruimte. Als alternatief kunnen hier echter twee extra slaapplaatsen worden ondergebracht, met een hefbed dat nagenoeg in het plafond verdwijnt.

Zeer praktische en gebruiksvriendelijke functies

Niesmann+Bischoff heeft ook enkele trucjes bedacht om de beschikbare ruimte in de camper nog beter te benutten. In het meubel tussen de keuken en het woongedeelte is bijvoorbeeld een 32 inch tv ingebouwd, die al dan niet met een druk op de knop omhoog of omlaag kan worden gebracht. Ook de speakers zijn in de wandlampen en in de cabine.

Als het op design aankomt, maakt het team van Polch gebruik van ongebruikelijke maar natuurlijke materialen met een buitengewone touch en feel, zoals nog nooit eerder in campers gevonden: schuifdeuren van rookglas hebben een verbluffende visuele impact, terwijl de kastoppervlakken zijn gemaakt van hoogwaardig, echt houtfineer. 

Naast een wand met een innovatief betoneffect is de wellnessdouche ook voorzien van een inloopdouchebak van een solid surface materiaal. Wie bovendien een echt statement wil maken in het design van zijn badkamer, kan desgewenst kiezen voor een wastafel van het gepatenteerde materiaal Cristalmood van het Italiaanse bedrijf Antoniolupi.

Het ontwerp kan op verschillende manieren worden aangepast: zonder invloed op de andere meubels, is er een keuze uit echt houtfineer voor de bovenkast in de keuken en de ladefronten, waaronder “Walnut planket”, “Breeze Oak” of mat wit. 

Een keukenwerkblad van massief materiaal met steeneffect is verkrijgbaar met een geïntegreerde spoelbak. De keuken kan ook op verschillende manieren worden gepersonaliseerd met betrekking tot zijn functies, waardoor klanten volledige vrijheid krijgen, zonder compromissen te hoeven sluiten. 

De klant heeft de keuze uit bijvoorbeeld een vaatwasser, oven, elektrisch bedienbare, telescopische afzuigkap of een magnetron. Een koellade in het keukenblok is ook een optie – in plaats van de koelkast in het bovenkastje te integreren.

Technische innovaties zorgen voor meer onafhankelijkheid

Een andere nieuwe ontwikkeling heeft een verbazingwekkende hoeveelheid ruimte onder de voeten gecreëerd: alle vitale tanks en slimme technologie worden verborgen door een nieuwe, zeer praktische dubbele bodem. 

Alle installaties zijn volledig herschikt met als doel zoveel mogelijk opbergruimte te creëren en tegelijkertijd de toegang te vergemakkelijken. Dankzij het uitschuifbare boxsysteem kan de nieuwe ruimte niet eenvoudiger te gebruiken zijn.

Andere technische innovaties maken de Flair bijzonder zelfvoorzienend: de liner is bijvoorbeeld standaard uitgerust met een 100 Ah lithiumbatterij. De onafhankelijke stroomvoorziening kan worden verhoogd tot 6 x 100 Ah – gecombineerd met een krachtige omvormer en lader en een batterijbeheersysteem. 

Ook is er de keuze uit een 220 of 440 watt zonne-energiesysteem. Ook is er standaard een vers watertank van 370 liter aan boord. Daarnaast kan er ook een liner pack worden besteld met een keramisch toilet met een tank van 200 liter en een elektrische aftapkraan, evenals warmwater-vloerverwarming en ramen van echt glas.

 

De nieuwe Flair zal na zijn wereldpremière op 8 juli 2022 te bestellen zijn. Eind augustus is het mogelijk om een ​​rondleiding te krijgen langs de eerste prototypes op de Caravan Salon van dit jaar in Düsseldorf (26 augustus t/m 4 september 2022) of vanaf september bij de dealers.

Talloze verschillende configuraties voor de klant

Hoewel het al jaren standaard is in moderne woonkeukens, beschikt het keukengedeelte over een nieuw designkenmerk dat in campers zeldzaam is: de grote koelkast met apart vriesvak is in de bovenkast geïntegreerd – hierdoor worden de meubels ontwerp wordt niet onderbroken door de koelkastdeur. Hierdoor lijkt het woonoppervlak veel groter, aangezien de koelkast en kledingkast één geheel vormen.

Extra fotomateriaal Salon Van Dusseldorf (25 foto's)

Beoordeling Camperland voor Volgende generatie Niesmann & Bischoff FLAIR (2023): zet nieuwe maatstaven voor het interieur (update)

Niesmann+Bischoff Flair

4.3
Algemene beoordeling 4.5
Beladingscijfers 4.0
Interieur, details 4.5
Exterieur details, afwerking 4.5
Prijs/kwaliteit 4.0
Wintergebruik 4.0
Garantie op waterdichtheid 4.5

Beter

 • nieuwe maatstaven interieur
 • verschillende configuraties
 • airbags in cabine
 • bewegings- en lichtsensoren
 • sportief design
 • linerklasse
 • wellness douche
 • vers watertank 370 liter

Minder

 • Iveco Daily
3e plaats (50)
kwaliteitslabel camperland 2021
98 %
2e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
98 %

Niesmann+Bischoff motorhomes en (premium) Liners

4.95
Waterdichtheidsgarantie motorhomes 5.0
Beoordeling Camperland 4.9

Beter

 • Top 5 premium campermerk
 • Duitse kwalititeit
 • Voortuitstrevende ontwerpen
 • Goede naam en reputatie
 • 100% houtvrij
 • 10 j. garantie
 • Eigen stijl en nieuwe ideeën
 • Premium kwaliteit op 3.5 T
 • Made in Germany

Minder

 • Relatief kleine fabrikant
 • Beperkt dealersnetwerk
 • Prijs
 • Beperkt aantal dealers
15
Merk Niesmann+Bischoff - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

Niesmann+Bischoff

10 jaar garantie

Isolatie

Geschikt voor gebruik in alle seizoenen.

Niesmann+Bischoff
sinds 1990

 • Made in Polch
 • 100 % houtvrij
 • glasvezelversterkte kunststof (30 mm)
 • GFK met extra hoog glasgehalte
 • zeer sterke afdichtingen
 • extreem robuust en krasbestendig
 • sandwich wanden (30 mm)

Aanverwante motorhome onderwerpen & integraal camper artikelen Niesmann&Bischoff

Bronnen teksten en fotomateriaal  Niesmann+Bischoff GmbH – Clou-Strasse 1 – 56751 Polch

https://www.niesmann-bischoff.com/de/

© Publicatie Camperland.be 2022, alle rechten voorbehouden.