Première van de Burstner Individual Copa C 500 Two Tone en Rumble Design: Edition Individual – modeljaar 2023

Première van de Burstner Individual Copa C 500 Two Tone en Rumble Design: Edition Individual – modeljaar 2023

De populaire Burstner Copa C 500 kwam al een tijdje geleden aan bod. Het populaire verkochte model op Ford is er nu zelfs in een Renault versie, Playa genaamd. In het Urban segment hebben camperfabrikanten een nieuwe afzetmarkt gevonden. En de verkoop doet het bijzonder goed. Vele (nieuwe) camperaars zien het wel zitten om wat extra budget te spenderen voor een concept van een auto die je in de week gebruikt voor het werk, en in het weekend als een vrijetijdsvoertuig.

Burstner was met zijn Copa C 500 bijna één van de eerste fabrikanten met dit idee, maar snel werden ze gevolgd door tientallen andere merken. Niet in het minst wordt de Laika Kosmo Urban vaak als een concurrent gezien, maar er zijn er velen meer zoals de Dethleffs Globetrail. Om die concurrentie het hoofd te bieden heeft Burstner voor zijn C 500 verschillende nieuwe concepten bedacht waaronder de C 500 Active met een eigen ontwikkelde Burstner voortent die ik later nog wel eens ten berge zal brengen.

Burstner wil zijn klanten die interesse hebben in een Copa Urban concept de mogelijkheid bieden hun voertuig te personaliseren. Het zal blijkbaar de voorbode worden voor de toekomst.

De trend naar voertuigaanpassing is ook in de caravanindustrie aangekomen. Vanaf nu biedt Bürstner kopers van Bürstner campers de mogelijkheid om hun op maat gemaakte voertuig direct af fabriek te bestellen. “Bürstner Individual” is de naam van het nieuwe label, dat kopers van een camper (niet voor alle modelreeksen beschikbaar) nu tegelijk met hun voertuig kunnen bestellen.”

Onder het motto “A Bürstner – as individual as you are” komt het merk tegemoet aan de populaire vraag van klanten naar personalisering van het exterieur van voertuigen. Klanten kunnen bij hun bestelling in eerste instantie kiezen uit een portfolio van exclusieve produktelementen: speciale emblemen in verschillende designs, op maat gemaakte belettering, optionele extra’s zoals lichtmetalen velgen of een frontgrille.

Als alternatief kunnen klanten ook hun eigen ontwerpideeën voor het exterieur realiseren – altijd in de veronderstelling dat ze haalbaar zijn.

Het ongewone aspect: alles komt hier rechtstreeks uit één bron, omdat Bürstner niet alleen het voertuig produceert, maar ook de serieproductiemodellen opwaardeert.

Voor de klant betekent dit: één aanspreekpunt, hoogwaardige materialen, kwaliteit en garantieservice.

Burstner Copa C 500 Two Tone – Edition Individual

Waarom “Two Tone” in het Engels moet als modelnaam weet ik niet, ik juich het alvast niet toe. Maar het dekt wel de lading van het doel. Deze types van Copa C 500 kan je kiezen uit een exterieur met 2 kleuren. Sterker nog: met een keuze aan verschillende samengestelde twee-kleuren patronen. Op de beurs werd dit gepresenteerd als een pakket met Duitse prijzen tussen 3.150 en 5.790 €.

Burstner Copa C 500 Rumble Design – Edition Individual

De Rumble Design is een ander voorbeeld van een volledige gepersonaliseerde uitvoering (Edition Individual) met rode accenten aan de zijkanten van de Copa maar vooral een mooie rode touch aan de grille aan de voorzijde. Maar er is ook de keuze uit een combinatie van grijs met oranje, blauw, geel enz. Op de beurs werd dit ook gepresenteerd als een pakket met Duitse prijzen tussen 3.610 en 6.290 €. Toch redelijk wat geldt voor je persoonlijke touch maar het oogt wel bijzonder en je hebt dan ook wel een unieke Copa C 500 in je bezit.

Burstner logo
18e plaats
kwaliteitslabel camperland (50) 2021
85 %
34e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
66 %

Burstner VANS, minivans en motorhomes

3.85
Waterdichtheidsgaranties 5.0
Beoordeling Camperland 3.5
Nakomen van garanties (bolle vloeren) 3.0

Beter

 • Duitse kwaliteitsnormen
 • Groot aanbod en keuze
 • Vernieuwende ideeën
 • Ruime keuze aan # modellen
 • Alle type campers
 • Voordelige pakketten
 • 100% houtvrije constructie
 • Ruim dealernetwerk
 • 10 j. waterdichtheids garantie

Minder

 • Sommige meubelen zijn van Franse origine
 • Sommige modellen onvoldoende laadvermogen
 • Opties verhogen aankoopprijs
 • Prijs opties en pakketten
 • 2023 - problemen met bolstaande vloeren
 • Tussenkomst waarborg voor gedupeerden kan beter
 • In Frankrijk gemaakt meubilair = kwaliteit?
37
Merk Bürstner - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

Burstner (half-) integralen

10 jaar garantie (2023-24)

6 jaar garantie op Copa
(2023-24)

isolatie

Geschikt voor gebruik in alle seizoenen.

Burstner
sinds 1965

Burstner Copa 6 jaar garantie ipv 10 jaar

Op elke Bürstner-camper krijgt u een uitgebreide garantie van 2 jaar vanaf aankoop. Ontwikkeling, productie en verkoop zijn gecertificeerd volgens de internationale norm ISO 9001:2015.

Wij hebben zoveel vertrouwen in onze producten dat we u vanaf modeljaar 2019 een lekgarantie van 10 jaar geven. Neem direct contact op met uw Bürstner service- of handelspartner

6 jaar lekgarantie voor de Copa.


Bürstner-assistentie = Uw mobiliteitsgarantie

Praktische hulp bij onvoorziene gebeurtenissen: Bürstner Assistance maakt van elke situatie het beste, zodat technische storingen uw vakantie zo min mogelijk beïnvloeden.

Alle chassisleveranciers (Fiat, Citroen, Mercedes-Benz) bieden een internationaal geldige garantie op elke in Duitsland geregistreerde Bürstner-camper. Het enige wat u hoeft te doen is de Assistentiedienst van uw chassisfabrikant te bellen en u krijgt direct hulp. 


Bürstner-verbindingsgarantie* – een service van de Hymer-groep

Met de Bürstner verlengingsgarantie* bieden wij u samen met onze partner CarGarantie betrouwbare bescherming tegen onverwachte reparatiekosten. Zodat jij onbezorgd kunt genieten van elke minuut onderweg. Vertrouw op onze expertise. Uw dealer en CarGarantie ondersteunen u betrouwbaar bij een garantieclaim of bij vragen. De Bürstner verlengingsgarantie* is beschikbaar voor zowel nieuwe als gebruikte auto’s die in Duitsland zijn geregistreerd. De nieuwe auto-uitbreidingsgarantie* en de gebruikte auto-garantie* zijn producten van CG CarGarantie Versicherungs AG (CarGarantie), al bijna 50 jaar een van de toonaangevende en meest ervaren garantiespecialisten in Europa.


De nieuwe voertuiguitbreidingsgarantie* voor uw camper  beschermt u betrouwbaar tegen financiële verrassingen, zelfs nadat de fabrieksgarantie is afgelopen. U kunt de extra garantie voor 12, 24 of zelfs 36 maanden afsluiten bij uw garanderende handelspartner. Voor alle nieuwe en jonge campers met een voertuigleeftijd tot 24 maanden.

Prijzen kunt u on-line vinden op https://www.buerstner.com/de/de/service/garantien

 • dak- en bodem met GFK plaat
 • PU lijsten, robuuste PVC laag 
 • hagelbestendig dak
 • XPS, GFK, PU (PUR)

Aanverwante Bürstner camper van, busjes, motorhome & camper onderwerpen - vrijetijdsvoertuigen minivan en urban artikelen

Bronnen deels Persbericht Burstner – zie https://www.buerstner.com/de/en/press-release/26-08-22_annual-press-conference-buerstner-individual

Met ons professionele upgrade-aanbod maken we de dromen waar van veel van onze klanten die hun huis onderweg willen personaliseren“, legt Dominique Streif, hoofd van de Bürstner After-Sales-afdeling, uit. “De volgende beoogde stap is de uitbreiding van het maatwerkspectrum met focus op het interieur.

Fotomateriaal  Salon van Dusseldorf 08.2022

© Publicatie Camperland.be 2022, alle rechten voorbehouden.

Loading