Rimor Kilig serie voor 2023 komt met 11 nieuwe opwindende modellen: 6 alkoven en 5 halfintegralen

Rimor Kilig serie voor 2023 komt met 11 nieuwe opwindende modellen: 6 alkoven en 5 halfintegralen

Het Italiaanse Rimor heeft hoge verwachtingen van zijn nieuwe halfintegralen of alkoven Kilig-serie. Het woord Kilig komt uit de Filippijns en betekent zoiets als “het gevoel, de opwinding die je krijgt als er iets romantisch of geweldigs gebeurt“. In een Kilig krijg je vlinders in je buik, een lach op je gezicht en ben je gewoon blij, zo hoopt Rimor. De meeste Plus-modellen, dus de halfintegraal modellen, bieden dankzij het standaard hefbed ook vier slaapplaatsen. Behalve de Kilig 67 Plus, die geen ander vast bed heeft en in plaats daarvan een grote fietsenstalling aan boord heeft.

Vijf Ford modellen worden aangeduid als Kilig Plus

De Kilig-modellen op de Ford Transit worden herkend door de toevoeging “Plus”. Deze geeft aan of het een alkoof plattegrond is of een halfgesloten plattegrondbouw (half-integraal). De 6 alkoof plattegronden bieden allemaal minimaal vier slaapruimtes (vier vaste bedden). 

Veel Plus-modellen, dus halfintegraal modellen, bieden dankzij het standaard uitschuifbare bed ook vier slaapgedeelten. Behalve de Rimor Kilig 67 Plus, die geen ander vast bed heeft en in plaats daarvan een grote fietsenstalling aan boord heeft. Behalve de 95 Plus hebben alle modellen standaard een hefbed.

Halfintegraal modellen van klein tot groot van 51.477 € tot 55.534 € (in Duitsland op 08.2022):

  • Rimor Kilig 18 Plus op 5.95 m met een dwars geplaatst bed, het kleinste semi geïntegreerde model in de serie. Het biedt een dwarsbed achterin, een compacte badkamer en een compacte keuken in het midden en een bank met een tafel voorin. Daarboven kan een hefbed worden neergelaten.
  • Rimor Kilig 66 Plus op 7.33 m  met een centraal bed en face-to-face zitbanken, een in hoogte verstelbaar queensize bed achterin, een badkamer ervoor en een langszitgedeelte voorin. Er is ook een opklapbed aan boord.
  • Rimor Kilig 67 Plus op 6.49 m  met hefbed + face tot face zitbanken met veel belang aan opbergruimte, daarom is er behalve een hefbed geen ander bed aan boord. Aan de achterzijde boven de fietsenstalling bevindt zich een grote kast die van binnenuit bereikbaar is via twee verhoogde deuren. Dan komt de grote badkamer met een aparte douche. De kitchenette is erg compact, de koelkast is er tegenover. Aan de voorzijde bevinden zich twee afzonderlijke langsbanken inclusief een variabele tafel, die in opgevouwen toestand het mogelijk maakt om door het hele voertuig te lopen.
  • Rimor Kilig 69 Plus op 7.30 m met een centraal bed en L-vormige zithoek. Voor het queensize bed achterin is een ruime badkamer met aparte douche, aansluitend het smalle keukentje en voorin een L-vormige bank met daaronder een extra langsbank en de variabele tafel. Daarboven het hefbed.
  • Rimor Kilig 95 Plus op 7.30 m met twin bedden en L-vormige zitbank. Onder de twee eenpersoonsbedden zit een kledingkast. Voor de eenpersoonsbedden bevindt zich een grote badkamer met een aparte douche. Daarna volgen de kitchenette en het zitgedeelte, bestaande uit een L-bank en een langsbank. Uiteraard is hier ook het hefbed aan boord.

Het interieur is modern met lichte en donkere elementen van hout, met echt licht houtachtige bovenkasten en lichtgrijze bekleding versierd met blauwe elementen. Dat vleugje blauwgroen geeft het decor een beetje extra energie. Dankzij de lichtstrips onder en boven de bovenkasten oogt het interieur over het algemeen dus wel licht en luchtig.

De basis van de campers van 5.90 tot 7.30 meter lengte is de Ford Transit met 130 pk motor terwijl optioneel zijn ook sterker Ford motoren met 155 pk of 170 pk kan gekozen worden.

Daarnaast zijn er ook de zes alkoofmodellen verkrijgbaar in drie verschillende lengtes van 5.95 tot 7.30 meter van 51.453 € tot 54.881 € (In Duitsland op 08.2022):


  • Rimor Kilig 4 – 5.95 m (zie fotomateriaal in dit artikel) : het kleinste model uit de alkoofserie met een lengte van 5.95 meter. Het biedt een hoog dwarsbed achterin, waaronder nog ruimte is voor een grote garage. Ook heeft hij een compacte keuken en badkamer aan boord. De zitgroep bestaande uit een zitbank en de draaibare bestuurdersstoelen heeft een variabele tafel die kan worden gedraaid en ingeklapt voor meer ruimte. Het alkoof tweepersoonsbed bevindt zich nog boven de bestuurderscabine.
  • Rimor Kilig 50 – 6.97 m grote  ruime familie alkoof. Het biedt aan weerszijden achterin twee stapelbedden, dus in totaal vier bedden. Tussen de bedden achterin bevindt zich een compacte badkamer. In het midden van het voertuig is de kitchenette met een koelkast en een kledingkast tegenover. Voorin vinden de vele reizigers plaats op twee tegenover elkaar liggende L-vormige banken. In het alkoofbed boven de bestuurderscabine kunnen dan nog twee personen slapen.
 
  • Rimor Kilig 5 – 6.97 meter. Biedt een hoog dwarsbed achter met een grote garage eronder. In het midden van het voertuig is er een kitchenette met een koelkast en een badkamer met een aparte douche. De voorste zitgroep heeft twee dwarsbanken. In de alkoof staat nog een tweepersoonsbed.
  • Rimor Kilig 9 – 6.97 m met een stapelbed. Hier bevindt zich ook de bouwdeur. De badkamer is hier tegenover gelegen. Naast de deur bevindt zich de kitchenette. Dan zijn er nog twee dinettes, een kleinere en een grote voor vier personen. Deze laatste kan ook worden omgebouwd tot een ander tweepersoonsbed. In de alkoof staat nog een vast bed.
  • Rimor Kilig 669 – 7.30 m met veel comfort in de vorm van een in hoogte verstelbaar centraal queensize bed achterin, geflankeerd door twee kledingkasten. Daarnaast heeft de Kilig 669 een grote badkamer aan boord met een separaat toilet en wastafelgedeelte en een aparte douche er tegenover. Dan komt de keuken en aan de voorkant van de camper is er een L-bank en een enkele stoel aan de passagierszijde. In de alkoof is een tweepersoonskamer ondergebracht.
  • Rimor Kilig 695 – 7.30 m heeft eenpersoonsbedden achterin en een ruime badkamer met aparte douche. Daarnaast heeft hij voorin een zitgroep die vergelijkbaar is met die van de Kilig 4, bestaande uit een bank en een variabele tafel. In de Kilig 695 is er ook een langsbank aan de passagierszijde. Wederom nog twee slaapplaatsen in de alkoof.

Rimor Kilig 4 op Ford Transit (het kleinste model)

Extra fotogallerij (8) Rimor Kilig 4 model voor modeljaar 2023 + 14 foto's Kilig 50

Login voor toegang tot extra fotomateriaal

Login als CLPLUS lid om deze verzameling foto's te kunnen zien

Extra fotogallerij (14) Rimor Kilig 50 model voor modeljaar 2023

Rimor Kilig 50 - 2023 - Alkoof - Ford 130 pk - - L m | | (CAMPER DATA 2023

Rimor VANS en motorhomes

2.9
Waterdichtheidsgarantie motorhomes 2.5
Beoordeling Camperland 2.8
Prijs/kwaliteit 3.5

Beter

 • Prijs aankoop is interessant
 • # types campers
 • # modellen
 • Geschikt voor ieders budget
 • Vaak i/d verhuur gebruikt
 • Ideaal als 1é (goedkope) camper

Minder

 • Italiaans lowcost model
 • Kwaliteit (detail) afwerking
 • Goedkope materiaalkeuzes
 • Opletten met netto belading
 • 5j op waterdichtheid
 • Houtvrij? Isolatie? Winter?

Geeft geen of onvoldoende informatie vrij over de bouw en isolatie.

5
Merk Rimor - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

Aanverwante Rimor onderwerpen - artikelen

Fotomateriaal Rimor Kilig 4 – Camperland.be – Salon Van Dusseldorf 08.2022, Kilig 50 Salon van Parijs 10.2022

Bronnen o.a. Rimor Press, zie ook

  • https://flipboard.com/topic/de-automobil/premiere-rimor-kilig-2023-noch-eine-baureihe-auf-transit-basis/a-VKGoclsmT5WMi1WSfrMN5w%3Aa%3A2908601465-36ec9d0023%2Fpromobil.de
  • https://sasatimes.com/rimor-kilig-2023-11-new-semi-integrated-models/
  • https://www.campingcarlesite.com/camping-car-neuf/55579-rimor-kilig-une-nouvelle-famille-sur-ford

© Publicatie copyright Camperland.be 2022, alle rechten voorbehouden.


Een reactie achterlaten