Nieuwe Morelo Grand Empire 120 GSO/GSB, vlaggenschip op het Mercedes-Benz Actros chassis 2553 L met derde as en mini cooper garage

Nieuwe Morelo Grand Empire 120 GSO/GSB, vlaggenschip op het Mercedes-Benz Actros chassis 2553 L met derde as en mini cooper garage

De luxe camper fabrikant Morelo voegt dit jaar meer First Class modellen toe aan zijn portfolio. Bijzonder indrukwekkend is de nieuwe Morelo Grand Empire 120 GSO/GSB. Het nieuwe vlaggenschip van Morelo beleefde zijn wereldpremière in Düsseldorf. Het twaalf meter lange Grand Empire op het Mercedes-Benz Actros chassis 2553 L met derde as schittert met een laadvermogen van 11.300 kilogram en heeft ruimte voor voertuigen ter grootte van een MINI Cooper in de garage achterin. De technische gegevens zijn indrukwekkend en zetten alles in de schaduw: 26 ton bruto voertuiggewicht met een mogelijk laadvermogen tot 11.300 ton.

Morelo Grand Empire 1846 @ CMT Stuttgart 01.2023
Morelo Grand Empire 1846 @ CMT Stuttgart 01.2023

Het krachtige chassis met zijn 530 pk (390 kW) motor, 12.8 liter volume en een 12-traps automatische transmissie biedt een geweldige basis voor nog meer luxe, nog meer ruimte en nog meer Morelo. Uniek is de garage aan de achterzijde die zo groot is dat er zelfs een Mini Cooper in past.

De voordelen van de derde as zijn niet alleen het beste rechte lijn rijden op de snelweg, maar ook een verbeterde wendbaarheid en een kortere draaicirkel door de tegengesteld draaiende besturing. Het startgedrag op gladde oppervlakken wordt verbeterd door de belasting van de naloopas te halen. Het levert ook een bijdrage aan het rendement door minder bandenslijtage.

De Grand Empire is een statement van zelfvoorzienende luxe en briljante standaarduitrusting. Naast de luchtvering, het volautomatische hefsysteem, de volledige uitrusting op het gebied van zelfvoorziening met lithiumbatterijen en zonnepanelen, zijn nog vele andere functies al opgenomen in de seriële standaard en maken zo een luxe reis mogelijk.

Morelo Grand Empire 1846 @ CMT Stuttgart 01.2023
Morelo Grand Empire 1846 @ CMT Stuttgart 01.2023

Het MirrorCam digitale camerasysteem en het Birdview systeem dragen bij aan een nog relaxter systeem. Voor de veiligheid tijdens de rit zijn de rijveiligheidssystemen zoals Active Brake Assist, Lane Keeping Assist, Roll Control Assist, Distance Keeping Assist en Traffic Sign Assist aanwezig.

De beste isolatie wordt geboden door de 52 millimeter versterking van de buitenmuren en het dak en de dubbele echte glazen ramen. Uitstekende klimaatregeling met een druk op de knop is niet alleen beschikbaar in de bestuurderscabine, maar ook in de woon- en slaapgedeeltes dankzij dakairconditioners.

De vloerverwarming in de kuip, woonkamer en badkamer zorgt voor behaaglijke warmte. Pure luxe in elke hoek van de Grand Empire, van de bestuurderscabine tot de badkamer. Luxe huishoudcomfort ook in de keuken met een luxe vaatwasser als uittrekbare onder de kookplaat, een inductiekookplaat en een 196 liter huishoudelijke koelkast met vriesvak: moeilijk te geloven, maar dit alles, naast veel meer, is standaard.

Volgens de huidige prijslijst (08.2022) biedt Morelo het vlaggenschip aan voor 777.500 euro – met Slide-Out is dat 827.000 euro (prijzen in Duitsland).

De belangrijkste technische kenmerken in de Morelo Grand Empire op Mercedes-Benz Actros 2553 L:

  • Morelo Grand Empire op Mercedes-Benz Actros 2553 L chassis
  • Motor 12.800 cc, 530 pk (390 kW), max. koppel 2.600 Nm
  • Drie-assig voertuig met keuze uit twee modelvarianten, waarvan één met uitschuifbare
  • Origineel Mercedes-Benz navigatiesysteem
  • Originele Mercedes-Benz bi-xenon koplampen en Mercedes-Benz mistlampen
  • Carrosserie zijwanden en dak met 52 mm wanddikte, inclusief 48 mm RTM isolatie
  • Dak en vloer in GVK sandwich constructie
  • dak hagelbestendig
  • Zeer ruime, verwarmde dubbele vloer (480 mm), aan beide zijden toegankelijk via buitenluiken
  • Garage achter voor MINI Cooper
  • Maximale belasting tot 11.3 ton (afhankelijk van model)
  • Ruim achterbed, elektrisch uitklapbed optioneel
  • Uitgebreide reeks rijhulpsystemen als standaard, waaronder Active Brake Assist, Lane Keeping Assist, Roll Control Assist, Distance Keeping Assist en Traffic Sign and Attention Assist
  • MirrorCam digitaal camerasysteem standaard
  • Volledig uitgerust voor zelfvoorziening met lithiumbatterij en zonnepanelen
  • Luxe huishoudelijk comfort met mineraal keukenblad, vaatwasser, inductiekookplaat
  • 196-liter huishoudelijke koelkast met vriesvak
  • oven
Morelo Loft Liner 100 GO - 2023 - Integraal - Iveco 279 pk - - L m | | (CAMPER DATA 2023

Morelo (premium) motorhomes en Luxe Class Liners

5
Waterdichtheidsgarantie motorhomes 5.0
Beoordeling Camperland 5.0

Beter

 • Top 5 Klasse campers
 • Premium klasse en Liners
 • Duitse kwaliteit
 • Prijs/kwaliteit
 • 10 j. garantie
 • Groot aanbod # modellen

Minder

 • Beperkte productie
 • Beperkt dealersnetwerk in BE/NL

2022 – Duits kwaliteitswerk in First Class-campers onder het erkend label van Made in Germany.

Revolution Cube Technology, 100 % houtvrij. XPS, GFK, PU (PUR). Wintergeschikt, wanddikte van 52 mm, getest aan de poolcirkel bij min 36 graden C. Hoogwaardige dubbele beglazing, absoluut koud brugvrij lijmen, bliksemveiligheid door aluminium bodem.

– Vrij van koudebruggen, hout- en rotvrij, warmwater vloerverwaterming. Wanden: binnen- en buitenwanden van corrosiebestendige aluminiumlegering voor stabiliteit en het hydrofobe XPS-hardschuim voor een goede isolatie terwijl alles nog een licht gewicht behoud.
– Vloeren uit PVC met een houtachtige look: waterdicht en gemakkelijk schoon te maken. Dak met een aliumium plaat en beveiligd je tegen bliksem. Hechtingen aan het dak zonder koudebruggen. Hagelbestendig.
– Bodemplaat: uit versterkte kunststog met glasvezel, 100 % waterdicht en met optimale isolatiewaarden dankzij het gebruik van XPS-schuim. Scheidingspanelen uit ABS-kunststof.


Morelo Grand Empire series

Zijwanden en dak met een wanddikte van 52 mm, waarvan 48 mm met geslotencellig RTM hardschuim. Aluminium buitenwanden in 1.4 mm plaatdikte. Aluminium dakprofielstrips met regenwaterstroom om zijwandverontreiniging te verminderen. Zijwanden in Alu-RTM-Alu sandwichconstructie. Dak in GRP-RTM-aluminium sandwichconstructie, met hagelbescherming en lage thermische geleidbaarheid. Bodemplaat in GRP-RTM-GRP sandwichconstructie, corrosie- en houtvrij. Wandaansluittechniek zonder koudebruggen, met behulp van sterk gecomprimeerde harde PU-strips.

 

9
Merk Morelo - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

Aanverwante Morelo First Class motorhome onderwerpen - artikelen

 

Bronnen Morelo Reisemobile GmbHv press voor tekst en fotomateriaal:

Morelo heeft zich de afgelopen jaren gepositioneerd als een topleverancier in het marktsegment van luxe campers en is de toonaangevende fabrikant van luxe campers in Europa, gevestigd in Schlüsselfeld, Franken, Duitsland en onderdeel van Knaus Tabbert AG (www.knaustabbert.de). Het bedrijf werd opgericht in 2010 en de productie startte in Schlüsselfeld in 2011. Om deze adembenemende ontwikkeling mogelijk te maken, investeerde Morelo voortdurend in de uitbreiding van de fabriek in Schlüssefeld. De meest recente bouwfase omvatte de toevoeging van een productie- en machinehal van 3.600 vierkante meter, inclusief een riemverlenging. Omdat ook de verkoopafdeling en de beurshal met 715 vierkante meter zijn gegroeid.

Contact: Morelo Motorhomes GmbH – Heiko Paul
Marketing en Public Relations
Helmut-Reimann-Straße 2 – 96132 Schlüsselfeld, Duitsland

Foto’s Morelo Grand Empire 1846 @ CMT Stuttgart 01.2023

© Copyright Camperland.be 2023, alle rechten voorbehouden.

Een reactie achterlaten