Nieuwe Mobilvetta Kea I85 modeljaar 2023 op Fiat met nieuw interieur met houtaccenten

Nieuwe Mobilvetta Kea I85 modeljaar 2023 op Fiat met nieuw interieur met houtaccenten

Loading

De nieuwe Mobilvetta Kea I85, Distinction by Design, op een onderstel van Fiat Ducato is voor modeljaar 2023 een mooie camper geworden met een uitzonderlijke interieurstijl. Deze integraal van 7.50 m lengte en 2.35 m breedte heeft een hoogte van 2.95 meter. Achteraan vinden we de ruime eenpersoonsbedden in de lengterichting geplaatst met 83 cm breedte en 2 meter lengte. In het middendeel een ruime badkamer met heel aparte stijldouche in het midden. 

Vooraan is er een L-vormige zitbank met dinettetafel en een hefbed boven in het voorste deel van het voertuig. Samen met het hoofdbed achterin is dat reeds goed voor 4 volwaardige slaapplaatsen. De exacte prijs van het model is nog niet bekend (89.350 € voor het basismodel in Duitsland) maar zal dan toch boven de 100 ton uitkomen in België.

Onder de motorkap een 2.2 liter 140 PK Multijet 3 Euro 6D-Final Motor met standaard 6 manuele versnellingen op een chassis van 3.500 kg. Deze nieuwe I85 anno 2023 is ditmaal gezegend met 422 kg netto laadvermogen. Altijd al een oud zeer bij eerdere Mobilvetta modellen waardoor we vaak je als enige goede raad kon geven een chassismodel aan te kopen voor een C-bewijs van 3.850 of 4.250 kg. Maar dat is niet voor iedereen zo evident. In optie kan je ook kiezen voor een automaat en/of een 160 of een 180 PK versie.

Toch blijf je best voorzichtig bij aankoop en kijk goed de boorddocumenten na. Vergeet even hoe mooi alles is. Er zijn ook bronnen die maar een laadvermogen van 345 kg vermelden voor dit model. Mobilvetta blijft trouw aan de uitvoering van zijn modellen op Fiat Ducato maar je kan ook wel nog altijd kiezen voor een speciaal ALKO chassis uitvoering, weliswaar als optie tegen een meerprijs. Als verwarming is er gekozen voor de Truma CPLUS Combi met 6000 Watt vermogen.

Mobilvetta dat huist onder de Franse Trigano groep is altijd al het sjiekere merk geweest met een eigen Italiaanse interieurstijl die velen over de brug trokken om dit merk aan te schaffen. Kea zet nieuwe maatstaven onder de campers van topklasse: modern design, verrijkt met hoge technische eigenschappen. Een ontwerp dat staat voor Made in Italy gecombineerd met een internationaal karakter. Als je de douche hebt gezien van deze I85 zal wellicht ook je hart verloren zijn door de combinatie met de natuurlijke houtkleuren:

Nog meer als in de douche wordt die natuurlijke houtstijl doorgetrokken in de meubelen zoals de kasten. De bruine fronten van het natuurlijk hout contrasteren mooi met de crèmekleurige gestoffeerde meubelen, waarvan sommige met ruitmotieven zijn gestikt. Andere grijze elementen completeren de meubelen kleurenmix.

De zithoek is klassiek te noemen met een L-vormige zitbank voor 2 personen. Aan de dikte van de kussen ziet je de kwaliteit voor je die Mobilvetta voor ogen heeft. Samen met de gedraaide pilootstoelen, voorzien van het Mobilvetta logo, kun je hier met z’n vieren gaan tafelen. De dinette tafel heeft onevenredige afgeronde hoeken, dat maakt hem misschien daarom extra aantrekkelijk en gaat de vorm nooit vervelen. In de keuken een ruime en grote koelkast met 145 liter inhoud.

Naast de ingangsdeur is nog een extra zitplaats (zitbankje) voorzien voor 1 persoon. Desnoods kan je zo nog een vijfde persoon aan tafel laten mee schuiven. De pilootstoelen op onderstaande foto staan voorovergebogen om plaats te kunnen maken voor het hefbed in het plafond dat deels in de cabine en deels in de eetkamer naar beneden kan gelaten worden.

  • aluminium 16 inch velgen
  • airbags voorin voor beiden
  • handmatige airconditioning in de cabine
  • cruise control met snelheidsbegrenzer
  • hordeur
  • ingangsdeur met twee centrale vergrendelingspunten
  • 3 dakramen: centraal, boven de dinette en achteraan in de slaapkamer
  • Traction+
  • garage met 220 volt stopcontact
  • LED-dagrijverlichting
  • TV voorbereiding
  • USB stopdoos
  • 10 jaar garantie op waterdichtheid

Naast de nieuwe Kea I85 integraal is er voor modeljaar 2023 ook een nieuwe Kea P85 halfintegraal versie. Die brengt ik later nog wel eens ten berge.

13 extra foto's met een beschrijving van deze nieuwe Kea I85 exclusief bij Camperland.be

Zoals vorige jaren is de achterzijde piekfijn en met klasse afgewerkt.

Grote, ruime garage met antislip bodem en 220 volt stopcontact. De garage kan mee verwarmd worden.

Mooie sierlijke douchekop tegen een blinkend zwarte douchekolom die mooi contrasteert met de houtkleurige wand.

Brede drie slots instapdeur met ingewerkte afvalcontainer.

Uitzicht vanuit de leefruimte op de slaapkamer achterin met 2 aparte bedden met een midden gang. Onder de bedden mooi wit afgewerkte opbergkasten en lades. Bovenin mooie hangkasten met chromen handvaten.

Mooi kleurenspel van wit en matzwart en natuurlijk houtkleuren. Het matte werkblad in een L-vorm zoals het keukenblok. Brede, langwerking kookfornuis voor 3 kookpotten tegelijkertijd. Het raam is beschermd voor spatten alsook de linkerzijde van het fornuis. Mooie witgelakte lades en een afdekplaat voor de spoelbak.

Apart design voor dit hefbed met mooi blauw sfeerlicht. Het hefbed van bijna 2 meter is met 135 cm eerder vrij smal. Aan de andere zijde is naar campernormen dit de breedte van een Frans bed. Elektrische bediening. Het bed zakt in de cabine over de naar voren gebogen pilootstoelen.

Prachtig voorbeeld van de mooie afgewerkte kasten in de keuken met afgeronde (bolvormige) deuren in een tweekleuren pallet van grijs en wit met chromen handvaten. Links van het keukenraam naast het keukenwerkblad is een kruidenrekje.

Kwaliteitsvolle matrassen voor de twinbedden die 83 cm breed zijn, mooi naar campernormen maar vooral super ruim zijn met twee meter lengte.

Mooie afgewerkte hangkasten in de slaapkamer waar gedacht is aan een leeslampje. Aan de achterzijde een wit lederen buffer. Bemerk de gordijnen aan het raam. De slaapkamer is voorzien van een dakraam voor extra verluchting.

Stijlvolle lavabo met designkraan en grote spiegel in de badkamer.

Thetford toilet met handdoekdroger en grote spiegel.

Een overzicht op het keukenblok met uitzicht naar de cabine. Links de zitbank en de dinettetafel. Met rechts de extra zgn. vijfde extra zitplaats.

Toch geen 100% horizontale vloer, één van mijn stokpaardjes.

16e plaats (50)
kwaliteitslabel camperland 2021
85 %
55e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
45 %

Mobilvetta VANS en motorhomes

3.9
Waterdichtheidsgarantie motorhomes 5.0
Beoordeling Camperland 3.8
Netto beladingscijfers 3.0

Beter

 • Italiaanse klasse
 • Topdesign
 • Eigen stijl en klasse
 • 10 J. garantie
 • Admiral = verkoop succes
 • 20% omzetgroei 2021
 • Tekno Line en Tekno Design

Minder

 • Opletten met netto belading
 • Dure opties
 • Beperkt aantal dealers
 • Relatief klein merk
25
Merk Mobilvetta - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

Mobilvetta VANS en (half-) integralen

10 jaar garantie

Body Integrity Privilege isolatie

Klasse 3 isolatie, geschikt voor gebruik in alle seizoenen. Extra geluids- en ruisonderdrukking.

Mobilvetta
sinds 1970

Klasse III isolatienormen en 10 jaar garantie op waterdichtheid op alle modellen, ook de busjes van Admiral. De modellen kunnen dus winter- en zomer gebruikt worden. Met extra geluidsisolatie en ruisonderdrukking.

Body Integrity Privilege

Garantie tegen infiltratie mits het uitvoeren van regelmatig onderhoud bij het erkende Mobilvetta netwerk en de tests voorzien voor de controle van infiltratie uit te voeren tijdens de service volgens de specifieke termijn vermeld in het garantieboekje.

VANS Admiral – wanden met polyestervezel bedekt met aluminiumfolie, binnenbekleding met hoog isolerende werking, anti-condens laag. Geen condensatie! Geen vocht!

 • gebruik van polyestervezel: is niet giftig, hypoallergeen en schimmelbestendig, resistent en langdurig, heeft goede geluidsisolatiemogelijkheden
 • gebruik van aluminium folie: is een licht, veelzijdig en taai materiaal. Bestand tegen
  hitte en plotselinge temperatuurschommelingen. Het verhoogt het thermische isolatievermogen en is een vocht barrière.
 • geen koudebruggen:  totale dekking op panelen, dak en vloer
 • isolatie voor alle seizoenen: composiet paneelvoering met zachte stof.
 • dakbekleding van microvezel = geluiddempend: het dak van de VAN bestaat uit
  een meerlaagse buitenafwerking van microvezels en een binnenbekleding met schuimrug
 • anti-condensatie isolatie: de juiste verdeling van de binnenlucht bevordert de circulatie ervan, zorgt voor een gelijkmatige temperatuur en voorkomt de ophoping van condensatie. Een verdere laag waterafstotend materiaal bedekt de binnenkant van de wanden die in contact komen met de aluminiumfolie
 • Geluidsisolatie door o.a. het afdekken van het rolgeluid van de weg, het geluiddempend dak, speciale gewatteerde panelen geven een speciale afwerking aan de ramen en beschermen tegen geluid en interferentie van buitenaf
 • Vloer bedekt met een dubbele laag PVC. De vloer bestaat uit een polystyreenplaat, een meerlaagse, een PVC-coating die de rolgeluiden onderdrukt van de weg, en de voetstapgeluiden.

Model afhankelijk

 • buitenwand in glasvezel (Kea en Krosser) of aluminium (K-Yacht Tekno Line)
 • binnenwanden in glasvezel: geëxtrudeerd materiaal met een hoge thermische isolatiecoëfficiënt
 • uniforme bedekking van de wanden: geen koudebruggen ten gunste van constante binnentemperaturen
 • vloer bij Krosser modellen: fiberglas onderbekleding voor meer bescherming tegen steenslag, zout, vocht, slijtage
 • bovenste laag in glasvezel gekoppeld met antislip PVC, zeer resistent tegen slijtage
 • binnenkant van de vloer gemaakt van geëxtrudeerd isolatiemateriaal
 • vloer bij K-Yacht modellen: verlaagde AL-KO dubbele vloer
 • bovenste vloer met meerlaagse afdekkingen en binnenin geëxtrudeerd isolatiemateriaal.
 • Inwendig in de vloer met slijtvast antislip PVC, dikte 20 mm
 • onderste vloer met buitenbekleding van glasvezel voor meer bescherming tegen steenslag. Binnenzijde vervaardigd uit geëxtrudeerd isolatiemateriaal. Bovenste afdekking in glasvezel, dikte 38 mm.

Aanverwante Mobilvetta motorhome onderwerpen - camper van, busjes artikelen

Bronnen foto’s Salon van Dusseldorf 08.2022

© Publicatie Camperland.be 2022, alle rechten voorbehouden