Nieuwe Alde Compact 3030 Plus voor 2023 levert nu continue warm water onder de douche | Alde Intelligent Climate Technology

Nieuwe Alde Compact 3030 Plus voor 2023 levert nu continue warm water onder de douche | Alde Intelligent Climate Technology

Het Alde Compact 3030 verwarmingssysteem in motorhomes wordt voor 2023 uitgebreid met een plus versie. De Alde Compact 3030 werd voor het eerst gelanceerd in 2021. Nu wordt het assortiment dus uitgebreid met een Alde Compact 3030 Plus. Met de Plus-versie krijgt u de optie om continu warm water te gebruiken, wat betekent dat u zo lang kunt douchen als u wilt zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een tekort aan warm water.  Uiteraard wordt u enkel nog beperkt door uw voorraad aan vers water. De verkoop start in de loop van 2023.

Bestaat uw gezin in de camper uit meerdere personen, dan kun je zonder warm water komen te zitten als iemand langer wil douchen of als meerdere mensen vlak na elkaar willen douchen. Om te voldoen aan de toegenomen behoefte aan meer warm water in het voertuig, hebben ze bij het Zweedse Alde de waterverwarmer in de Alde Compact 3030 vergroot van 8,5 liter naar 10 liter.

Met de nieuwe Alde Compact 3030 Plus voegen ze ook een extra functie toe die zorgt voor de mogelijkheid van continu warm water. Dit betekent dat wanneer het warme water normaal gesproken op is, u niet meer hoeft te wachten tot de ketel nieuw warm water produceert. In plaats daarvan kun je doorgaan met douchen of afwassen, want de boiler produceert continu warm water, efficiënt en snel, zolang je toegang hebt tot water in de vers watertank of via stadswater.

Franki Platin camper met mooi afgewerkt Alde verwarmingsinstallatie
Franki Platin camper met mooi afgewerkt Alde verwarmingsinstallatie

De gewone Alde Compact 3030 heeft vier nieuwe hoofdkenmerken waarvan ICT als nieuwe

  • Geïntegreerd 2-zonesysteem
  • 20% grotere warmwatercapaciteit (10 liter) (PLUS)
  • Nieuwe gebruikersinterface in het configuratiescherm
  • Uitgebreide mogelijkheden van Alde Intelligent Climate Technology (ICT)

Warmwaterprestaties zijn nog nooit zo belangrijk geweest. Om aan deze vraag te voldoen, heeft Alde de capaciteit van de warmwaterboiler verhoogd van de huidige 8,5 liter naar ongeveer 10 liter, ongeveer +20%. Dit maakt douchen gemakkelijker en het wassen van je haren minder gehaast.

Multi-zone systeem van Alde

Gebruikers en eigenaars van motorhomes en campers hebben vaak verschillende voorkeuren als het op de temperatuur binnen op aan komt. Sommige gezinsleden zullen de voorkeur geven aan 20 graden terwijl anderen een iets lagere of hogere temperatuur prefereren. Met de nieuwe multizone-technologie van Alde kunt u de temperatuur in twee verschillende zones instellen en zo het comfort in de camper verbeteren.

Dit systeem met meerdere zones kan u ook helpen energie te besparen. Waar een systeem met één zone warmte afgeeft om het hele voertuig op één gewenste temperatuur te brengen, geeft een systeem met meerdere zones alleen warmte af in die zone die u opgeeft.

U kunt de zithoek in de zithoek op een hogere temperatuur instellen, ideaal om tv te kijken en te socializen, terwijl uw slaapkamer op een koelere, lagere temperatuur blijft, klaar om te slapen, bijvoorbeeld. Daarom heeft Alde een geheel nieuw systeem ontwikkeld met de mogelijkheid van twee verwarmingszones. Het systeem is geïnstalleerd met afzonderlijke verwarmingscircuits voor elke zone, waardoor u controle heeft als twee kamers in een huis.

Nieuwe gebruikersinterface van het bedieningspaneel

Het Alde verwarmingssysteem wordt bediend via ons klassieke touchscreen-bedieningspaneel. Gelijktijdig met de lancering van de Compact 3030, upgraden we het bedieningspaneel met een nieuwe, meer intuïtieve gebruikersinterface. Naast het regelen van de twee optionele verwarmingszones, hebben ze een label gestuurde interface ontworpen om functies meer voor zichzelf te laten spreken.

Alde Intelligent Climate Technology (ICT) Verbeteringen

Bij Alde zijn ze voortdurend bezig met het ontwikkelen en verfijnen van de berekening die op de achtergrond van ons verwarmingssysteem werkt. We streven ernaar om het binnenklimaatcomfort van de eindklant te perfectioneren door het gebruik van intelligente driversoftware. In de Alde Compact 3030 hebben ze deze Alde Intelligent Climate Technology verder verbeterd, inclusief slimme functies zoals:

  • Meer gebruik van telemetrie van discrete kamer- en buitentemperatuursensoren.
  • Geherbalanceerde energie-optimalisatie op basis van prioriteit van de stroombron.
  • Soepelere stooklijn op basis van de nieuwste trends op het gebied van isolatie en LAV-design.
  • Automatische klimaatregeling compatibel met de meest uiteenlopende Truma aircosystemen.

 

Bronnen website Alde – https://en.alde.se/news/more-hot-water-with-the-new-alde-compact-3030-plus/

© Publicatie copyright Camperland.be 2023, alle rechten voorbehouden.

Een reactie achterlaten