Met de Maggiolina Grand Tour daktent van Autohome maakt je zelfs van een Fiat 500 een vrijetijdsvoertuig

Met de Maggiolina Grand Tour daktent van Autohome maakt je zelfs van een Fiat 500 een vrijetijdsvoertuig

Moet het altijd een camper, integraal zijn of een busje om van je vrijheid te kunnen genieten? Welnee. Sinds 1958 reeds werden er daktenten ontworpen om te slapen bovenop het dak van je auto. Sinds de zoektocht tijdens en na corona naar ontspanning (in je eigen bubbel) zijn de daktenten er alleen maar populairder op geworden. Het merk Autohome alleen heeft zo’n 40 verschillende daktenten. Er er zijn nog meer dan twintig andere daktenten merken.  

De nieuwe daktent van Autohome was met heel veel belangstellig op de CMT camperbeurs van Stuttgart op de stand van Globetrotter te zien. Zij presenteerden er de nieuwe Maggiolina Grand Tour op het dak van een Fiat 500. Zelfs van deze kleine auto kan je een slaapplaats maken voor onderweg en er toch een weekendje op uit trekken zonder grote investeringen die de aanschaf van een busje of camper toch zijn. 

De Grand Tour is in België te krijgen bij speciaalzaken maar ook bij Decathlon. Kostprijs nog geen vierduizend € (02.2023).

Je gaat op reis voor 3 weken? Heb je een slaapplaats te kort in de camper, of zelfs twee? Bijvoorbeeld voor de zoon of dochter die nu ook met zijn/haar vriendin mee op vakantie zouden willen gaan. Dan kan één ervan met de gewone auto de camper volgen of nakomen. Die mag toch op de camping mee op de staanplaats van de camper staan. En op een goedkope manier heb je er dan twee slaapplaatsen extra bij op het dak van hun auto(tje).

Een stukje geschiedenis over de Autohome daktenten sinds 1958

Voor iedereen, niet alleen voor degenen die van reizen en het buitenleven een passie hebben gemaakt, zijn Maggiolina en Air-Camping een historisch synoniem voor daktenten. De autodaktent van Autohome, een originele Italiaanse uitvinding uit 1958, is al meer dan zestig jaar de metgezel van avonturiers, ontdekkingsreizigers en reizigers over de hele wereld. De buitengewone intuïtie van die tijd, gebaseerd op de nieuw geboren massale autotoerismemarkt, identificeerde een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid en bood de grootst mogelijke luxe als basis voor zijn welverdiende succes op de wereldmarkt.

Wat maakt de Maggiolina Grand Tour zo bijzonder?

De Grand Tour biedt het grootste interieur van de Maggiolina-serie wanneer de schelp gesloten is en dienst doet als dakkoffer. Hij is met zijn groot binnenvolume dus niet alleen te gebruiken tijdens de nacht. Overdag kunt u er spullen in laden zoals tassen met sportuitrusting, reisaccessoires, rugzakken en andere waardevolle apparatuur. De Grand Tour beschermd uw materiaal tegen vocht en tegen natte weersomstandigheden. Zoals elke daktent van Autohome, is de Maggiolina Grand Tour ontworpen om comfortabel, veilig en droog te overnachten, ongeacht het weer. Autohome daktenten staan synoniem voor uitmuntendheid en worden gebruikt door extreme kampeerprofessionals over de hele wereld en bieden veilige beschutting.

Door het slinger mechanisme dat de Grand Tour en de andere daktenten van de Maggiolina serie bevat om geopend te worden, is het één van de stabielste, windvastste en veiligste constructie die er bestaat op het gebied van daktenten. Het Grand Tour model is uitgerust met een geluidsdicht en anti-condens dak, een sponsmatras (8 cm dik?) met hoge dichtheid en katoenen hoes, 2 tot 4 kussens en een verstelbare aluminium ladder. Er zijn 3 verschillende maten van de Grand Tour met dezelfde lengte van 2.10 meter maar met een verschil in breedte:

    • smal 344 liter – gewicht 67 kg: 130 cm breed, goed voor 2 slaapplaatsen voor 2 volwassenen
    • medium 378 liter – gewicht 72 kg: 145 cm breed, goed voor 2 slaapplaatsen voor 2 volwassenen + 1 kind
    • large 461 liter – gewicht 85 kg: 160 cm breed, goed voor 2 slaapplaatsen voor 2 volwassenen + 2 kinderen

De Grand Tour-serie is uitgerust met 2 grote (instap)deuren die ook als ramen kunnen worden gebruikt. Ze zijn zelfs 15 cm breder dan de standaard maat: 90 cm in plaats van 75 cm. De deuren met verstelbare openingen zorgen voor een betere luchtcirculatie en tegelijkertijd behouden ze de noodzakelijke intimiteit.

De Maggiolina Grand Tour daktent is de Rolls Royce onder de daktenten, met een groot volume en ruime hoogte

Deze Fiberglass tenten worden met de hand gemaakt. Het glasvezel isoleert de binnenkant tegen hitte en kou en is eenvoudig schoon te maken (het is onbeschadigd door agressieve schoonmaakmiddelen). Kracht, betrouwbaarheid, comfort, kwaliteit: Maggiolina daktenten zijn het allemaal en meer.

Met zijn geslaagde aerodynamische vorm en aangename ontwerp zijn van een tijdloze elegantie. De filosofie achter deze ontwikkeling combineert schoonheid  en bruikbaarheid op een ideale manier. Grand Tour staat voor het grootste interieur onder alle Autohome daktenten. De meest zorgvuldige selectie van de gebruikte materialen zorgen voor een duurzame en betrouwbaar product dat zal voldoen aan al uw verwachtingen. Het assortiment omvat drie verschillende maten – daarom is voor iedereen een geschikte Grand Tour!

Hoe werkt het?

In dit filmpje zie je de Maggiolina Grand Tour 360° die aan elke zijde vensters heeft en je dus langs alle zijden kan buitenkijken.

In deze video is de dame overgestapt van een camper naar een daktent. Ze wijst op de voor- en nadelen en wat je kunt verbeteren aan de daktent (Engelstalig).

Bronnen o.a. https://www.autohome-official.com/en/products/maggiolina-roof-top-tent/maggiolina-grand-tour/ – https://www.autohome-official.com/wp-content/uploads/2017/05/Autohome-cat-DE.pdf – https://www.topdaktenten.nl/product-page/maggiolina-grand-tour

Fotomateriaal Camperland.be @ CMT Stuttgart 01.2023

© Publicatie copyright Camperland.be 2023, alle rechten voorbehouden.

Met de Maggiolina Grand Tour daktent van Autohome maakt je zelfs van een Fiat 500 een vrijetijdsvoertuig

AUTOHOME DAKTENTEN

Een reactie achterlaten