Met de elektrische VW ID.Buzz en BusBox-4 van QuQuQ komt de elektrische vrijetijdsbeleving onder de 70.000 € wel heel dichtbij

Met de elektrische VW ID.Buzz en BusBox-4 van QuQuQ komt de elektrische vrijetijdsbeleving onder de 70.000 € wel heel dichtbij

Waar is de tijd dat Volkswagen elke dag in het negatief daglicht kwam met het dieselgate schandaal? Het merk heeft het roer helemaal omgegooid en gaat voor 100% elektrisch. De legendarische VW Transporter kreeg een elektrische opvolger: de ID.Buzz.

Volkswagen is terug en de ID.Buzz heeft het momentum mee. Het nieuwe busje krijgt ongelofelijk veel belangstelling maar vooral ook bijval. Voor het eerst zien we nu ook de ID.Buzz verschijnen in allerlei campervormen. Eén ervan is een aangepaste camper inbouwmodule BusBox-4, speciaal voor de Volkswagen ID.Buzz van het merk Ququq die je kan inbouwen voor zo’n 2.750 à 3.000 € – https://ququq.info/news-english/ afhankelijk van welke versie u kiest.

Zo’n inbouwbox bestaat ook voor bijvoorbeeld de Volkswagen Caddy maar heet dan KombiBox. Daarnaast is er ook nog een gewone BusBox voor de VW Bulli en VW Transporter. Ququq was het eerste bedrijf dat een camperkit voor de ID introduceerde. De eerste serie van de BusBox-3 voor de T7 Multivan en de BusBox-4 voor de ID.Buzz en ID.Buzz Cargo zijn beschikbaar sinds november 2022.

Wat is de BusBox-4 van QuQuQ?

De Ququq BusBox-4 is op maat gemaakt om in de achterkant van de ID.Buzz te passen. De box installeer je tussen de achterklep en de achterkant van de achterbank. Je plaatst de meubelmodule eenvoudig in de kofferbak en je bent klaar om te vertrekken. In de bak zit een uittrekelement voor de keuken. Het achterpaneel kan worden geopend om een ​​werkblad te vormen, terwijl een uitschuifbaar gasfornuis twee branders en een opbergvak biedt. Aan de andere kant van de bak leveren twee jerrycans van 10 liter vers water voor de gootsteenkom. Het middelste compartiment is zo groot dat er ook nog een koelbox in past.

De ID. Buzz kan je nog steeds gebruiken als woon-werk of personenvervoermiddel wanneer je niet gaat kamperen. De kit weegt slechts tussen 50 en 70 kg en kan gemakkelijk worden verwijderd als de kampeertrip (in het weekend) voorbij is.

De BusBox-4 kan ook worden geleverd met een bed dat kan worden opgevouwen en dat boven het keukenblok past. Het slaapoppervlak van 125 x 195 cm biedt net genoeg ruimte voor twee personen. En er zijn nog steeds GEEN toepassingen momenteel met een pop-up dak met een bed op het dak.

De BusBox-4 voor de VW ID.Buzz won de 1e plaats als beste accessoire 2022 bij de wedstrijd “Das Goldene Reisemobil” in Duitsland.

Prijzen voor de Volkswagen ID.Buzz (2022)

Met een bereik tot 453 km en een 77 kWh netto batterij-inhoud en 204 pk (150 kW) vermogen vanaf 65.340 € (12.2022) ongeacht of je hem met of zonder achterbank bestelt. De bus heeft een elektromotor op de achteras met 204 pk en 310 Nm koppel. Inbegrepen zijn o.a. een noodremassistent, automatische klimaatregeling, parkeersensoren voor- en achteraan en een infotainmentsysteem.

Heel mooi en bijzonder zijn de 18 en 19 inch zilverkleurige velgen. Adaptieve cruise control, een achteruitrijcamera en verwarming in de stoelen en het stuur zijn niet inbegrepen.

3DotZero Automotive en de QuQuQ BusBox-4 voor de VW ID.Buzz

3DotZero Camper Box Concepts B.V. uit Baarn in Nederland (bij Utrecht) is importeur in Nederland van alle QuQuQ producten en verzorgen de verkoop en distributie hiervan voor de BeNeLux. In het bijzonder de QuQuQ BusBox-4 voor de VW ID.Buzz.

Edzo de Jonge, eigenaar en oprichter van 3DotZero, kwam begin 2009 op het idee van de Minicamper/CampUniQ omdat hij vaak vraag had naar een compacte camper voor een aantrekkelijke prijs. In 2014 merkte hij dat er niet altijd behoefte was naar een compleet ingebouwde minicamper en kwam hij met de maatwerk modulaire MACBox minicamperbox waarmee je je bestelauto/combo/MPV in een oogwenk omtovert in een complete Minicamper en weer terug.

Kort daarna werd het assortiment camperboxen uitgebreid met 6 verschillende modellen robuuste gepatenteerde QuQuQ camperboxen. In 2018 is het assortiment verder uitgebreid met de in eigen beheer ontwikkelde MicaBox met naast keuken- en bedmodule ook zit- en ligruimte in de Minicamper. In 2022 hebben ze het assortiment camperboxen verder uitgebreid met de Mobi Kitchenbox.

Website https://www.3dotzero.nl

Volkswagen ID.Buzz 1st Max QuQuQ - 2023 - Mini-van - Volkswagen 204 pk - moduleerbare zitbank(en) tot bed - L 4.71 m | 2 | (CAMPER DATA 2023
MAN TGE 3.180 - 2021 - Van (buscamper) - MAN 177 pk - enkele bedden - L 6.84 m | 3 | F (0) |(CLPLUS DATA 2021)

VW brengt ook onder zijn eigen dealersnetwerk vrijetijdsvoertuigen op de markt als Multivan de Crafter en de gekende California serie (kampeerauto).

De Westfalia Joker serie wordt gebouwd  met T6 motoren ism Volkswagen. Dealers kun je vinden onder Westfalia.

De MAN Crafter wordt verdeeld via de MAN netwerken – https://www.man.be/nl/tge/dealers-tge

Het Franse StyleVan is een ombouwer van VW Transporter modellen voor de Franse markt.

Reimo is een Duitse camperwinkel die gespecialiseerd is in materialen om zelf een VW Transporter om te bouwen – https://www.reimo.com/en/G-van_conversions_shop/

Volkswagen Multivan – California – Crafter – Caddy VANS, urbans, minivans en motorhomes

3.35
Waterdichtheidsgarantie motorhomes 2.5
Beoordeling Camperland 4.0
Prijs/kwaliteit 3.5

Beter

 • Duitse kwaliteit
 • Goede reputatie
 • Populaire Transporter modellen
 • Goede restwaarde
 • Vooral vans en mini-vans
 • Vaak gebruikt door andere ombouwers
 • Hogere prijsklasse
 • Volkswagen = zuinige motoren
 • Ook elektrische campers

Minder

 • Beperkte garantieperiode
 • Prijs
 • Beperkt modellenaanbod
 • Geen specifiek camper netwerk
 • Meerdere ombouwers en types
 • Garantie Caddy 4 jaar
 • Apart VW garage dealersnetwerk
Caddy Camper modellen

– op de motor: 2 jaar garantie
– op de lak: 3 jaar garantie
– op roest: 12 jaar garantie
– onderhoud: om de 30.000 km

14
Merk Volkswagen/MAN – UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van een VW Transporter Multivan of een California – Crafter – Caddy – MAN TGE?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op “Bewaar aantal sterren”

Aanverwante VW – Volkswagen en MAN onderwerpen – artikelen

 

Bronnen o.a. https://www.autoevolution.com/news/ququq-busbox-4-turns-you-volkswagen-id-buzz-into-a-camper-for-under-3000-201163.html

Fotomateriaal Camperland.be @ CMT Stuttgart 01.2023

© Publicatie copyright Camperland.be 2023, alle rechten voorbehouden.

Met de elektrische VW ID.Buzz en BusBox-4 van QuQuQ komt de elektrische vrijetijdsbeleving onder de 70.000 € wel heel dichtbij

INBOUW CAMPINGBOXEN

Een reactie achterlaten