Première Mercedes EQ – Concept EQT Marco Polo1 geeft eerste kijk op volwaardige elektrische microcamper

Première Mercedes EQ – Concept EQT Marco Polo1 geeft eerste kijk op volwaardige elektrische microcamper

De concept Mercedes-Benz EQ minivan Concept EQT2 Marco Polo biedt een elektrische premium kleine bestelwagen als basis: deze nieuwe EQT2 biedt praktische oplossingen voor kampeerfans. Mercedes-Benz onthulde de Concept EQT Marco Polo1 op vrijdag 2 december 2022 om 14.00 uur. Mercedes-Benz gaf mediavertegenwoordigers diepgaande informatie en diensten op en over het Mercedes me-mediaplatform.

Het conceptvoertuig biedt een eerste blik op een volwaardige, af fabriek microcamper op kleine bestelwagenbasis, die naar verwachting zijn debuut zal vieren in de tweede helft van 2023. Daarvoor is al een eerste en gemakkelijke kampeeroplossing beschikbaar in de vorm van de Marco Polo-module: de nieuwe EQT2, die ook zijn première viert, is klaar om te kamperen met de flexibele module met bed en keukenblok die in een mum van tijd kan worden geïnstalleerd en verwijderd.

Concept EQT Marco Polo gibt ersten Ausblick auf vollwertigen Micro-Camper (Das Concept EQT Marco Polo ist ein Konzeptfahrzeug und noch nicht zum Kauf erhältlich) // Concept EQT Marco Polo provides a first outlook on a fully-fledged micro-camper (The Concept EQT Marco Polo is a concept car and not available for purchase yet.)

Met de bijna-serie Concept EQT Marco Polo1 geeft Mercedes-Benz een voorproefje van een volledig elektrische kleine camper die af fabriek beschikbaar zal zijn. Met de combinatie van een modern aandrijfconcept en een innovatief camperinterieur biedt de Concept EQT Marco Polo1 de beste voorwaarden voor bijvoorbeeld een gezellig weekendje weg. Tegelijkertijd is hij geschikt voor flexibel dagelijks gebruik dankzij de mogelijkheid om de campingkenmerken in slechts enkele eenvoudige stappen volledig te verwijderen.

1. De Concept EQT Marco Polo is een conceptauto en nog niet te koop (11.2022)
2. Het voertuig is momenteel (11/2022) nog in ontwikkeling en is nu nog niet beschikbaar voor verkoop

De nieuwe EQT2 vormt echter niet alleen de basis voor de twee kampeeroplossingen, maar biedt ook particuliere klanten een aantrekkelijke instap in de volledig elektrische wereld van Mercedes-EQ. De premium kleine bestelwagen combineert de variabiliteit en het hoogwaardige uitrustingsniveau van de T-Klasse met de voordelen van volledig elektrische
aandrijving voor gezinnen en actieve recreanten. Hij combineert compacte buitenafmetingen met veel ruimte.

Dankzij de beschermde, ruimtebesparende montage van de batterij in de bodemplaat, met een gunstig laag zwaartepunt, biedt hij in het interieur bijna dezelfde variabiliteit en bruikbaarheid als de conventioneel aangedreven T- Klasse.

Bovendien biedt de privé gepositioneerde, volledig elektrische kleine bestelwagen, gebaseerd op de T-Klasse, bijvoorbeeld een lage laaddrempel, praktische schuifdeuren en typische Mercedes-normen op het gebied van  comfort, connectiviteit, waarde en veiligheid.

 

 

Dealers Mercedes

(Mercedes - netwerk)

Dealers, verkopers, garages en concessiehouders van Mercedes Marco Polo's vans of minicampers

Belgische vlag van Belgie

Marco Polo’s zijn of verkrijgbaar via de dealers van Westfalia of via het netwerk van geselecteerde Mercedes concessiehouders en garages

Mercedes Marco Polo minivans en VANS

3.05
Waterdichtheidsgarantie 2.5
Beoordeling Camperland 3.6

Beter

 • Op en top Klasse product
 • # keuze motoren
 • # dealersnetwerk
 • Hoge restwaarde
 • Voor dubbel gebruik
 • Gekende kwaliteit (motoren)
 • Kwaliteit afwerking
 • Kwaliteit materialen

Minder

 • Onduidelijk garanties
 • Hoge aankoopprijs
 • Beperkt als "VAN" of minivan
 • Geen specifiek camper dealersnetwerk
 • Gelijkende modellen via Westfalia
8
Merk Mercedes Marco Polo - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

Aanverwante onderwerpen - artikelen over Mercedes mini-vans en busjes (Marco Polo's)

Bronnen

Perstekst Mercedes-Benz Media group – zie https://media.mercedes-benz.com/EQT
perscontacten Silke Kögler – silke.koegleratmercedes-benz.com, Dr. Stefanie Bloß – stefanie.blossatmercedes-benz.com en Ingeborg Schulenburg-Gärtner – ingeborg.gaertneratmercedes-benz.com

© Publicatie copyright Camperland.be 2022, alle rechten voorbehouden.

Een reactie achterlaten