La Strada Avanti C – 2023 – ruim dwarsbed en zelfs een aparte douche, uit te breiden met 8 pakketten

La Strada Avanti C – 2023 – ruim dwarsbed en zelfs een aparte douche, uit te breiden met 8 pakketten

La Strada is en blijft een kleine Duitse camperombouwer waardoor de informatie die doorstroomt over hun modellen vaak ook beperkt is. Ik heb hun VANS nu toch reeds een 10-tal keren kritisch kunnen inspecteren. Waardoor ik wel mag zeggen dat de kwaliteit in de afwerking er duidelijk aanwezig is. Dat vertaalt zich ook wil in de prijs. De doelgroep is de camperaar die wat meer kwaliteit zoekt. 

Ook op de campersalons presenteren ze hun busjes altijd zeer netjes. Over de uitwerking van de plattegronden kun je natuurlijk discussiëren maar dit is nu eenmaal een persoonlijke keuze. Gelukkig hebben we allemaal andere wensen en verwachtingen of we zouden allemaal met dezelfde camper rondrijden. 

La Strada gelooft in zijn product en straalt dit ook uit. In het aanbod zit een mix van busjes modellen in de betere prijsklasse tot de hele dure Nova, die volledig 100% uit polyester is opgebouwd. Als ik al hoor klagen is het over het niet beschikbaar zijn van Nederlandstalige info, lees handleidingen. Ik weet niet of dit vandaag nog steeds een probleem vormt. Post eventueel uw ervaringen onderaan dit artikel onder de rubriek “Reacties” nadat je bent ingelogd als geregistreerde gebruiker.

De La Strada Avanti C is hun modellenreeks een ietwat éénvoudig model. Avanti is een serie van instap vans (camperaars die hun eerste campers willen aanschaffen) met in totaal 9 verschillende modellen. Daarnaast heb je de duurdere, chique Nova en Regent, een serie is voor de veeleisende camperaar. Het model Avanti C is tegenover 2022 eigenlijk niet veranderd of aangepast behalve op vlak van de motor. Daar zit nu, verplicht een Euro6 Final motor in onder de vorm van de Fiat Ducato Multijet 3 met 140 PK. Het was dan ook jammer dat en op de CMT beurs nog een model laat zien van 2022 met een 160 PK motor met de 9-traps automaat.

Voor de duidelijkheid: de Fiat modellen kunnen voor modeljaar 2023 enkel in 140 PK of 180 PK gekozen worden, telkens met de keuze uit manuele of automatische versnellingen. Dat het merk verkrijgbaar is bij Belgische dealers maakt ze makkelijk bereikbaar (en leverbaar). Kies je de 180 pk versie met automaat dan verlies je 20 kg aan laadvermogen, wat best wel mee valt.

De La Strada Avanti C heeft een verhoogd dak en is verbeterd door de herinrichting van de badkamer ruimte en het vergrootten van het dwarsbed achterin. C staat voor een bus van 2.05 meter breedte en 6.36 m een lengte van plus 6 meter. De Fiat staat op een 3.500 kg chassis en kan nog 500 kg beladen worden. Leuk aan de Avanti C is het verhoogde dak waardoor je tot een buitenhoogte komt van 2.89 cm. Met de 4.035 m wielbasis van dit Fiat chassis heb je een stabiele wegligging die goed het pad kan houden. Als woonbatterij is er gekozen voor een 100 Ah gel batterij, dat is 20 Ah meer dan in een standaard Frankia Van (meestal met 80 Ah).

  • Afval watertank 90 liter
  • Vers watertank 100 liter
  • Verwarming met de klassieke Truma Combi 4

Standard is er een AES koelkast aanwezig van 81 liter maar je kan ook opteren voor een absorptiekoelkast met 80 liter inhoud. Achterin de van een dwarsbed van 197 op 145 cm voor 2 personen terwijl er vooraan toch 3 gehomologeerde zitplaatsen zijn met gordel. Gelukkig kan je de zitbank nog omvormen tot een (kleine) derde slaapplaats van 180 op 60 cm, zodat het plaatje in de Avanti C klopt. Doordat je beide pilootstoelen kan draaien, kun je in combinatie met de tweezitsbank toch met z’n vieren aan de eettafel zitten.

De basiskleur die in de prijs is inbegrepen is wit. Maar je kan ook nog uit 6 andere (Fiat) kleuren kiezen (optioneel) voor de meerprijs van 1.118 € (02.2023). Dat zijn Artense Grijs metallic, Campovol grijs (een beetje de kleurtrent van 2023), ijzer grijs metallic, Lanzarote grijs (ook vaak gekozen in 2023) en zwart metallic.

Herlees ook nog eens het artikel van 2022: Vernieuwde La Strada Avanti modellen 2022 op Fiat en 4matic vierwielaandrijving op de Nova en Regent op Mercedes – https://www.camperland.be/campers/campermerk/la-strada/vernieuwde-la-strada-avanti-modellen-2022-op-fiat-en-vierwielaandrijving-op-de-nova-en-regent-op-mercedes/

La Strada wekt met een hele resem pakketten. Uitbreidingen dus van je VAN. Dit wil zeggen dat het nog niet in de basisprijs zit. Anderzijds laat het je ook toe die opties te kiezen die je belangrijk vindt. Je koop dan ook geen onnodige opties die je toch niet zou gebruiken. Elke systeem heeft zo zijn voor- en nadeel. Bekijk eens de 8 verschillende pakketten: 4 technische pakketten, de twee stijlpakketten en 2 comfortpakketten met hun prijs en hun gewicht per pakket.

Naam pakket Extra kg Prijs in € Inhoud pakket
Techniek Pakket 1 57 3.355 Airco handbediend, Brandstoftank 90 l, standaard 75 l, Cruise control, Elektrische verstel- en verwarmbare buitenspiegels, ESP+ en Hill Holder, Extra sleutel, Parkeerrem elektrisch, Passagiersairbag, Passagiersstoel in hoogte verstelbaar, Radio Fiat 7 inch DAB, achteruitrijcamera, Android Auto, Apple CarPlay, stuurbediening, Tire-Fit, Wielnaafdoppen
Techniek Pakket 2 0 1.942 Noodrem assistent, Lane Departure Warning met automatische grootlicht- en verkeersbordherkenning, Regen- en lichtsensor, dodehoek assistent, elektrisch inklapbare buitenspiegels
Techniek Pakket 3 1 910 Adaptieve cruise control, snelheidsassistentie, alertheidsassistentie
Techniek Pakket 4 0 3.238 230 V Stopcontact in cabine, Keyless Entry and Go, draadloos opladen, 10 inch navigatie, digitaal instrumentenpaneel, automatische airconditioning
Style pakket 1 0 1.881 GRIJS met 16 inch Aluminium velgen zwart-zilver, LED-koplampen zilver, Mistlampen met bochtverlichting, Motorgrill zilver, Skid Plate zilver
Style pakket 2 0 1.881 ZWART met 16 inch Aluminium velgen zwart-zilver, LED-koplampen zwart, Mistlampen met bochtverlichting, Motorgrill zwart, Skid Plate zwart
Comfort pakket 1 14 2.237 Cabinemat LA STRADA, Cabinestoelen in dezelfde stofcombinatie als in woonruimte, Huishoudaccu 100 Ah gel i.p.v. zuuraccu, Insectenhor bij schuifdeur, ISOFIX bevestigingspunten met top tether, Koelkast met AES functie 80, Lederen stuurbekleding en versnellingspook, Luidsprekers in woongedeelte, Opstaptrede elektrisch bediend 700 mm, Remi-Rollo incl. cabineverduistering, Techno dashboard zilver, Truma CP Plus bedieningspaneel, Truma MonoControl gasdrukregelaar met Crashsensor, Vloerbedekking woongedeelte uitneembaar
Comfort pakket 2 36 3.351 SKA comfort stoel met pneumatische lordose, stoelverwarming 12 cm hoogte verstelling, Truma MonoControl met Crashsensor

Prijzen in Duitsland (01.2023 – 19% BTW) (Prijs in België of Nederland plus 5 tot 10%)

De bodemprijs voor de 140 PK uitvoering op Fiat start officieel vanaf 69.113 € maar eigenlijk moet je er altijd het Techiek 1 en Comfort 1 pakket bijnemen waardoor de aanschafprijs begint vanaf 75.913 €.

Op de website van La Strada begint configurator voor de 140 PK versie vanaf 73.240 € in de manuele versie – https://www.lastrada-mobile.de/nl/  – die configurator werkt zeer degelijk: je kan de Avanti C volledig naar je smaak inrichting, ook de buitenkleur en de binnenkleuren bepalen, extra opties nemen zoals een Combi Diesel met hoogtekit. Op het einde krijg je dan een overzicht wat je camper kost en hoeveel kg aan opties je hebt genomen. Goed gedaan van La Strada.

Het model op de beurs CMT tentoongesteld (zie foto) was uitgerust met een 180 PK motor met de 9 traps automaat, staat op een 4.25 ton chassis voor rijbewijs C, heeft die hippe 18 inch velgen die nu zo populair zijn, een zonnepaneel van 100 Watt en extra 150 Ah batterij, het toilet is uitgerust met het antigeur SOG systeem en er is een Truma DuoControl Crashsensor geïnstalleerd. Daarbovenop nog een 4 van hun pakketten: Technisch pakket 2 en 4, Stylepakket zwart en Komfortpakket 2.

Daarmee komt de opkoopprijs van dit Avanti C model uit op een stevige 105.835 €.

13e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
87 %

La Strada VANS

3
Waterdichtheidsgarantie 2.5
Beoordeling Camperland 3.5

Beter

 • Duitse kwaliteit
 • Goede naamsbekendheid
 • Goede kwaliteit

Minder

 • Prijs
 • Alleen # Van-modellen
 • Opletten met belading bij sommige modellen
 • Onduidelijke garantietermijnen
  • Nederlandstalige klanten klagen over het ontbreken van Nederlandstalige handleiding(en) bij aankoop van een La Strada
21
Merk La Strada – UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op “Bewaar aantal sterren”

La Strada – VANS

La Strada Nova M = 100% uit polyester = 100% houtvrij

Andere modellen

De basisvereiste voor de kwaliteit van een camper is altijd de constructie. En op dit gebied heeft La Strada in de loop der jaren een maximale knowhow opgebouwd.

Aanverwante La Strada onderwerpen – artikelen

Fotomateriaal Camperland.be @ CMT Stuttgart 01.2023

© Publicatie Camperland.be 2023, alle rechten voorbehouden.