Helemaal nieuwe compacte Weinsberg X-Cursion Van en X-Cursion Van EDITION [PEPPER] op de Volkswagen VW T6.1.- modeljaar 2023

Helemaal nieuwe compacte Weinsberg X-Cursion Van en X-Cursion Van EDITION [PEPPER] op de Volkswagen VW T6.1.- modeljaar 2023

Helemaal nieuw, helemaal Weinsberg: dat is de nieuwe Weinsberg X-Cursion Van modeljaar 2023. De elegante compacte is het eerste voertuig van Weinsberg op basis van de VW T6.1. Het nieuwe basisvoertuig past perfect bij het authentieke, prijsbewuste merk Weinsberg en zijn unieke streven naar functionaliteit en design. De Volkswagen Transporter T6.1 geeft het voertuig een nieuw ‘gezicht’, dat met het typische Weinsberg-voorkomen harmonieus samengevoegd wordt tot een opvallend, modern geheel. Dat omvat evenzeer het gezellige, stijlvolle interieur van de X-Cursion Van met hout en warme tinten.

De nieuwe X-Cursion Van is verkrijgbaar in twee indelingen: de X-Cursion Van 500 LT heeft een handige zwenkbadkamer, d.w.z. aan één kant bevindt zich de wastafel, die boven het toilet kan worden gedraaid. Zo ontstaat in een handomdraai aan de andere kant één doucheruimte met gladde wanden. De doucheplanken zijn in de zijwand geïntegreerd en kunnen dus zowel in de douche‐ als in de wasmodus volledig worden gebruikt. Met een zo efficiënt mogelijk gebruik van de ruimte combineert de zwenkbadkamer zo twee verschillende toepassingen.

Ander opvallend kenmerk van de 500 LT: de vaste zitgroep. Niet één, maar zowaar twee zitbanken in de lengterichting. De tafel tussen de banken kan indien gewenst verbreed worden. Als de cabinestoelen gedraaid worden, kunnen 6 personen comfortabel aan de tafel plaatsnemen – perfect om ook gasten of de buren op de camping uit te nodigen.

Bovendien wordt de zitgroep in een handomdraai een ruim tweepersoonsbed. Dankzij het schuifbed boven de cabine, dat op verzoek als optie besteld kan worden, kunnen in totaal vier personen in de 500 LT slapen.

In de garage van 60 x 90 cm, in talrijke opbergvakken en kasten evenals in het opbergvak in de vloer, dat ook via de garage toegankelijk is, is er voldoende ruimte voor heel uw vakantie garderobe en alle uitrusting.

Het tweede nieuwe model is de X-Cursion Van 500 MQ die bekoort door de volwaardige garage en het grote tweepersoonsbed achterin. Ook hier kan optioneel een schuifbed vooraan besteld worden, zodat deze indeling slaapplaats biedt voor vier personen in twee afzonderlijke slaapgedeeltes.

Een bijzonder kenmerk van de 500 MQ: de innovatieve, in hoogte instelbare douche. Als deze niet nodig is, kan hij met enkele handgrepen dankzij een gasveer naar beneden geschoven worden, tot op de hoogte van het bed ernaast, en ligt de matras op de douche. Zo creëert u extra plaats en opbergruimte.

Als de douche in de bovenste positie geschoven wordt, ontstaat een volwaardige douchecabine, net als thuis in uw eigen badkamer – met een vouwwand en een volledige stahoogte van 1.90 m. De matras is zo gevormd dat een deel aan de kant gelegd kan worden zolang de douche in gebruik is. Zowel in slaap- als in douchemodus is het toilet altijd beschikbaar.

Beide indelingen van de X-Cursion Van beschikken over een ruime keuken met gootsteen, een fornuis met twee pitten en Thetford compressor koelkast van 90 l. De boiler en verwarming werken op diesel, zodat u alleen gas nodig heeft voor het fornuis en een gasfles van 5 kg volstaat. Met een breedte van 200 cm binnenin, een totale hoogte van het voertuig van 285 cm en lengte van 588 cm is de nieuwe halfintegraal ruim en tegelijk compact.

Van meet af aan is de X-Cursion Van ook verkrijgbaar als omvangrijk uitgerust speciaal model [PEPPER]. Deze uitrusting biedt veel meer dan de gewone [PEPPER]-uitrusting.

Deze omvat o.a.:

150 pk, automatische DSG versnellingsbak met 7 versnellingen, zijwand en cabine gelakt in Ascot grijs, schokdempers gelakt in voertuigkleur, elektrische buitenspiegels, VW-lichtmetalen velgen van 17 inch, led-koplampen incl. led-dagrijlicht, regeling van grote lichten ‘Light assist’ en mistlampen incl. bochtlichten, insectenhor, voortentlamp, luifel in antraciet, panoramische uitzetramen, tweede garagedeur, verwarmbare ruitensproeikoppen, indicatie van bandenspanning, ACC-afstandsregeling incl. Front assist met City-noodremfunctie, multifunctionele weergave in kleur, vermoeidheidsherkenning, Naviceiver VW streaming & internet incl. achteruitrijcamera, multifunctioneel lederen stuur, geïsoleerde en verwarmde afvalwatertank, in hoogte verstelbare, originele VW-stoelen met dubbele armleuning en rugondersteuning, stoelverwarming voor bestuurders- en passagiersstoel, onderhoudsvriendelijke en stevige Active-Line stof MALABAR, smart-TV van 24 inch, sfeerverlichting en smartphone-interface met inductieve laadfunctie .

De X-Cursion Van EDITION [PEPPER] met omvangrijke opties biedt in vergelijking met het standaardmodel en zijn uitrusting een enorm prijsvoordeel, dat afhankelijk van het land kan afwijken.

Weinsberg logo
10e plaats
kwaliteitslabel camperland (50)
50 %

Weinsberg VANS en motorhomes

4.75
Waterdichtheidsgarantie motorhomes 5.0
Beoordeling Camperland 4.5

Beter

 • Duitse kwaliteit
 • Prijs/kwaliteit
 • Goede beladingscijfers
 • 100% houtvrij
 • 10 j. garantie

Minder

 • Beetje low-cost model van Knaus
 • Soms goedkope materialen
20
Merk Weinsberg - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

Weinsberg (half-) integralen

Weinsberg
sinds 1912

Revolution Cube Technology

  • 100 % houtvrij
  • XPS, GFK, PU (PUR)
  • sandwichstructuur
  • GFK dak
 • wanden 31 mm, vloerdikte 40 mm

Aanverwante Weinsberg camper vans, alkoven, compacte campers, halfintegralen en integralen onderwerpen - camper en motorhom artikelen

Bronnen Knaus Tabbert Press media voor persteksten en fotomateriaal – https://www.knaustabbert.de/presse/

© Publicatie Camperland.be 2022, alle rechten voorbehouden.

Loading