Giottiline Siena 395 halfintegraal voor modeljaar 2023 nu op Ford Transit, de 4 tot 6 slaapplaatsen zijn gebleven

Giottiline Siena 395 halfintegraal voor modeljaar 2023 nu op Ford Transit, de 4 tot 6 slaapplaatsen zijn gebleven

Loading

Het Italiaanse Giottiline uit de Franse Rapido groep brengt het Siena 395 model voor modeljaar 2023 nu uit op een onderstel van Ford Transit. De 395 gaat al een tijdje mee. In 2021 stond hij nog op een Citroën voor drieënvijftigduizend €. Anno 2023 ondergaat het model de nieuwe hippe tendens en zit er onder de motorkap een Ford Transit met een lichtere 130 PK motor maar je kan optioneel ook kiezen voor een 170 PK versie wat u toch meer rijplezier zal geven. 

Het mooie aan de Giottiline Siena 395 is dat het standaard 4 slaapplaatsen biedt die je zelfs tot 6 kan uitbreiden alsof het een alkoof zou zijn. De Siena 395 is een klassieke halfintegraal van met dan zeven meter, met name 7.40 m lang en 2.32 m breed. De buitenhoogte bedraagt net geen 3 meter (2.99 m). De wielbasis is met 3.95 m bij de Ford wat korter dan bij het Citroën van vroeger. 

Achterin vinden we de twinbedden met een tussengang met opstapjes (trapjes) om makkelijk in en uit je bed te stappen. Die twee bedden zijn ook hier verschillend in grootte: 202 op 79 cm en 191 op 85 cm. Het bed dat langer is, is ook smaller, het bed dat korter is dan weer breder dan de andere zijde. Dat is mooi verdeeld voor mama en papa zou ik zo zeggen.

De 3 trapjes hebben elk een klep zodat je de box kan gebruiken als opbergruimte. Je kan dan stellen dat de bodem niet 100% horizontaal is. Die tussengang eindigt aan een toegangsdeur waardoor je van binnenuit nog aan je spullen in de garage kunt. Ook links en rechts onder het bed is een kastdeur voorzien met toegang tot opbergruimtes. Rechts is een grote kast voorzien die dient doet als dressoir. 

Om hier tot een kast te komen is ook het deel onder de matrassen volledig in hout uitgewerkt waardoor ze toch slim gezien een lattenbodem hebben voorzien om je slaapkwaliteit te verbeteren. Achterin tegen de wand boven het bed vinden we over de gehele breedte van de camper kastenruimte en leeslampjes.

De dinettetafel heeft een tweepersoonszitbank onder het optioneel hefbed van 196 op 126 cm waarvan je heel duidelijk de glijders aan de wand kan waarnemen. Lelijk vind ik de zwartkleurige kabel van het hefbed dat je los ziet rondhangen, zijn hier écht geen andere oplossingen voor? Dat hefbed kan maar naar beneden zakken tot een bepaalde hoogte waardoor je een laddertje nodig hebt om erin te klimmen. 

Onder het hefbed kan je dan de zitbank omtoveren in een slaapbank (dus 2 lagen bedden in feite) om tot het maximum van zes slaapplaatsen te komen. Die slaapbank is met 2 meter lang te noemen. Op zijn breedste heeft ze 113 cm, aan de smalste kant waar de voeten liggen, is ze nog slechts 70 cm breed. De tafel heeft een uitklapbaar stuk waardoor een vijfde persoon rechts ervan apart aan tafel kan meeschuiven met de optionele extra zitbank waardoor je ook aan 5 gehomologeerde zitplaatsen kan komen.

De doucheruimte is gescheiden van het toilet en lavabo gedeelte. Bijzonder en ook wel wat uitzonderlijk is dat er in de doucheruimte een soort verhoogde zitbank is voorzien. Dat kan interessant zijn op uw oude dag 😊. Om het water sneller af te voeren voorziet Giottiline in de kuip twee of dubbele afvoerkanalen.

De keuken is voorzien van een gasfornuis met 2 pitten en een spoelbak en een grijskleurig werkblad. U kan in optie opteren voor 3 pitten wat ik toch zou overwegen als je met meer dan 2 personen deze camper zou gebruiken. De helft van de voorzijde is schuin afgelijnd. Het blok heeft maar 1 schuif. Vers water uit de kraan komt uit een watertank van 100 liter. Het afwaswater kan je lozen in een tank van dezelfde grootte. Daarnaast nog een ruime koelkast met 150 liter inhoud.

In de garage heb je een zee van ruimte maar vooral, je mag ze tot 300 kg beladen wat mooi is. De Italiaanse constructeur gebruikt een dikke vloerplaat van 63 mm, de wanden zijn 33 mm en het dak is nog iets dunner met 30 mm. Met zijn plus zeven meter is dit een grote halfintegraal zoals vanouds. Toch kan je hem nog 446 kg beladen, alsof ze het erom doen om onze Camperland norm van minimaal 400 kg te behalen.

Een pakket om je oren?

De basisuitrusting is bij de Giottiline Siena 395 heel summier. Daarom zijn er niet minder dan 5 verschillende en aanvullende pakketten. Neem dit zeker mee in je overweging en de totale kostprijs als je gaat vergelijken tussen camper A of B:

Zie ook Camperland’s database fiche 2021 met het Citroën Siena 395 model uit 2021 – https://www.camperland.be/clplus-worden/

Prijzen in Duitsland (01.2023 – 19% BTW)

De Giottiline Siena 395 is er vanaf 58.600 €. Maar met die bodemprijs heb je wel maar een heel basis uitgeruste camper. Het model getoond op het CMT in Stuttgart kwam uit op 67.899 € waaronder inbegrepen het Siena pakket van 1.490 € dat ik eigenlijk als onmisbaar beschouw en eigenlijk als standaard zou moeten worden voorzien. 

Daarnaast waren er nog inclusief voorzien (zie foto):

  • Pakket Privilege – 1.490 €
  • Pakket Performance – 1.500 €
  • 170 PK versie met automaat – 1.904 €
  • Truma 4000 op gas en E – 536 €
  • Een 5de gehomologeerde zitplaats – 417 €
  • Een extra hefbed – 976 €

Dicar.be biedt dit model op zijn website aan voor 93.300 €, weliswaar uitgebreid met diverse pakketten, een 170 PK motor en met een fikse korting die de nettoprijs brengt op 74.990 € (refr. maand 02.2023).

Extra fotogallerij (11) van Giottiline Siena 395 op CMT Stuttgart 01.2023

Dealers en concessiehouders van Giottiline camper vans (GiottiVan) en motorhomes (hafintegralen)

(Rapido groep)
VAN modellen worden soms gepromoot als een apart merk: GiottiVan

28e plaats (50)
kwaliteitslabel camperland 2021
73 %
32e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
68 %

Dealers van Giottiline geven in België ook de service voor PLA campers

Giottiline VANS en motorhomes

3.15
Waterdichtheidsgarantie 2.5
Beoordeling Camperland 3.7
GiottiVan 3.3

Beter

 • Italiaans Design
 • Prijs
 • Instapmodel bij 1é aankoop
 • # keuze uit motoren
 • # keuze uit types en modellen

Minder

 • Beperkt keuze modellen
 • Kleine fabrikant
 • 5 J. waterdichtheidsgarantie
 • Let op netto belading
 • Details in kwaliteit
 • Onnodige subbenamingen (Giottixxx)
 • Ontbrekende technische details
27
Merk Giottiline – UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op “Bewaar aantal sterren”

Giottiline (halfintegralen)

Giottiline
sinds 2004

 • Vanaf 2016 heeft de Rapido Groep zijn knowhow geïnvesteerd in de ontwikkeling en verbetering van de kwaliteit van Giottiline
 • Buitenzijde (deels) uit polyester
 • vloeren in FPS

Aanverwante Giottiline, GiottiVan camper van, busjes onderwerpen – campers en motorhome artikelen

Fotomateriaal Camperland.be @ CMT Stuttgart 01.2023

© Publicatie Camperland.be 2023, alle rechten voorbehouden.