Elios compacte Carvan DL en Carvan SC halfintegraalmodel op Citroën nu met Euro 6D final motor: het uitstekend laadvermogen is gebleven

Elios compacte Carvan DL en Carvan SC halfintegraalmodel op Citroën nu met Euro 6D final motor: het uitstekend laadvermogen is gebleven

Wanneer u vandaag in gedachte had om een camper van Adria te kopen zal je waarschijnlijk erg ontgoocheld zijn omwille van de lange wachttijden. Misschien moet je eens overwegen om een camper het dochtermerk Elios aan te kopen bij een dealer in België? Dit zustermerk van Adria wordt niet in Slovenië gebouwd maar in de Franse fabrieken van Beauvais. De prijs en kwaliteit zijn vergelijkbaar met deze van het moederbedrijf Adria: ze bieden 7 jaar garantie op waterdichtheid.

Ook vandaag is Elios nog altijd voornamelijk een Franse speler en dat is te merken aan hun website adres elios-france.fr, maar stilaan veroveren ze ook onze markt. In hun aanbod zitten vooral busjes en dat merkt je ook aan de stock voorraden.

Voor de grotere halfintegraal liefhebbers is er de Carvan DL en SC die alles in zich heeft wat je van een halfintegraal mag verwachten zoals een royale zithoek en een panoramisch dak. Onder de motorkap zit een Citroën Jumper 2.2 liter motor die 140 PK levert en voor modeljaar 2023 is voorzien van de Euro 6D Final Euronorm en AdBlue adjectief.

De Carvan DL moet je met zijn 2.12 meter breedte eigenlijk rekenen onder de compacte halfintegralen. Dat komt ook een beetje terug in de (te) korte wielbasis van 3.8 meter. Zijn totale hoogte bedraagt 2.78 meter waardoor je de minimale binnen stahoogte bekomt van 1.98 m. Achteraan vinden we bij de DL twee enkele bedden die mogelijk zijn op net geen zeven meter lengte (6.99 m). Daarnaast is er ook de Carvan SC met een centraal queensbed zonder dat dit een prijsverschil geeft. De zitbank van de dinette kan nog omgevormd worden tot een extra slaapplaats zodat je tot 3 slaapplaatsen kunt komen. Dankzij de draaibare pilootstoelen kun je met z’n vieren aan tafel dineren en reizen.

In de keuken een 3 pitten toestel en een AES koelkast zoals we in een grote halfintegraal gewoon zijn met 149 liter inhoud. De garage is ruim genoeg om een fiets in te passen. Opvallend is het verschil in watertanks. Je krijgt een grote verswater tank van 140 liter en een kleine afvalwatertank van 85 liter. Een bijzondere keuze toch. Verwarmen en douchen kan je dankzij de Truma 4000 boiler die gevoed kan worden met 2 flessen gas van 10 kg.

En nee, het beladen is niet de achillespees bij deze Elios. Op het chassis van 3500 kg voor rijbewijs B kun je hem/haar nog altijd 690 kg beladen. Is dit te krap dan je je kiezen om een aanhanger mee te nemen van maximaal 750 kg ongeremd of 2 ton in geremd toestand.

Lees ook het aanverwante artikel Elios neemt met 8 buscamper modellen en twee halfintegralen een steeds belangrijker deel van de markt in – https://www.camperland.be/campers/modeljaar-2021/elios-adria-neemt-met-7-buscamper-modellen-en-450-servicepunten-een-steeds-belangrijker-deel-van-de-markt-in/

Zie ook eens onder de info van de Elios groep – https://www.camperland.be/merkengroep/adria-fabrikant/elios-adria-groep/elios-van-of-woonbus-fabrikant-adria-groep/

Zie ook de Elios website https://www.elios-france.fr/produit/carvan-dl/

Prijs (01/2023) voor de Elios Carvan DL en Carvan SC vanaf 73.645 €

Motorhome dealers voor Elios vans en campers

Elios logo

Slogan: Créateur d’Espace

Dealers, concessiehouders en distributeurs van Elios VANS en motorhomes

(Trigano groep)(onderdeel van de Adria groep)(lowcost merk)

Elios VANS en motorhomes

3.35
Waterdichtheidsgaranties 3.5
Beoordeling Camperland 3.2

Beter

 • Prijs/kwaliteit
 • Betrouwbaarheid van Adria
 • 7 jaar op waterdichtheid
 • Modern interieur
 • Ideaal als 1é motorhome
 • Goede afwerking

Minder

 • Lowcost model Adria
 • Beperkt dealersnetwerk
 • Beperkte dealers in BE/NL
 • Beperkt aantal modellen
 • Eigen stijl of Adria kopie?

2022 – Nieuwe isolatie ECOFIBER 40. Het isoleren van een busje is essentieel. Om een beter comfort te verzekeren in alle seizoenen, gebruikt Elios in al zijn voertuigen een zelfklevende film gekoppeld aan aluminiumfolie en polyethyleenvezel. Het is een flexibel materiaal waardoor het perfect past voor de contouren van alle buscamper vormen voor een isolatie op hoog niveau.

5
Merk Elios – UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op “Bewaar aantal sterren”

Aanverwante artikelen over Elios motorhomes en campers op Camperland:

Bronnen o.a. www.elios-france.fr/produit/carvan-dl/, fotomateriaal Camperland Le Bourget Paris 10.22.

© Copyright Camperland.be 2023, alle rechten voorbehouden.

Camperland.BE
Average rating:  
 0 reviews

Een reactie achterlaten