Dethleffs nieuwigheden 2023 – 3 nieuwe plattegronden voor de Globetrail busjes: 590 C, 600 S en 640 S

Dethleffs nieuwigheden 2023 – 3 nieuwe plattegronden voor de Globetrail busjes: 590 C, 600 S en 640 S

Na de première van zijn eerste Globetrail camperserie in de zomer van 2021, breidt Dethleffs het modellengamma in dit busjes segment nu enorm uit. Vanaf het modeljaar 2023 worden twee nieuwe modellen toegevoegd aan de twee vorige lay-outs. Bovendien zijn nu praktische uitrustingsopties zoals het vouwdak met twee extra slaapplaatsen en de boegverlenging met panoramavenster beschikbaar in de Globetrail.

In de nieuwe modellen Globetrail 600 S en Globetrail 640 S heeft Dethleffs een innovatief draaibad geïmplementeerd. De centrale roterende kolom speelt hierbij een centrale rol. Hieraan zijn zowel de wastafel als een gebogen kunststof scheidingswand met een matglazen look bevestigd.

In de “normale toestand” staat de draaiwand evenwijdig aan de buitenmuur geparkeerd, terwijl de wastafel goed bereikbaar is in de doucheruimte van de badkamer.

Wanneer de matglazen wand naar buiten wordt gezwenkt, draait de wastafel over het toilet en het resultaat is een comfortabele douchecabine met massieve wanden rondom zonder douchegordijn.

Vanaf modeljaar 2023 kan de Globetrail voor het eerst worden uitgerust met een optioneel vouwdak. Met deze extra slaapkamer wordt de camper een stijlvolle gezinsbus met nog twee comfortabele bedden. De eigen vouwdakconstructie scoort met een perfecte pasvorm, gebruiksgemak, topcomfort en een extra groot ligoppervlak. Met een lengte van 2.09 meter en een breedte van 1.43 meter zet het optionele dakbed nieuwe maatstaven op de Dethleffs Globetrail.

De nieuwe Dethleffs Globetrail op basis van Ford – de camper met een twist

Voor het nieuwe modeljaar 2023 breidt Dethleffs het modellengamma van zijn nieuwe Globetrail camperserie uit met de Globetrail 590 C. Deze omgebouwde bestelwagen op basis van de Ford Transit beschikt over een ruim woongedeelte, dubbele bodem en een innovatieve comfortbadkamer.

In de zomer van 2021 presenteerde Dethleffs voor het eerst een busjescamper onder hun eigen merk. Dethleffs breidt de Globetrail serie nu uit met een bestelwagenuitbreiding op basis van de Ford Transit – de Globetrail 590 C. De plattegrond is gebaseerd op een beproefde indeling: voorin een zithoek met twee stoelen in de rijrichting en draaibare bestuurders- en passagiersstoelen, achter de badkamer en keuken en achterin een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed. Wat klinkt als een bekende ombouw van een bestelwagen, blijkt bij nader inzien een innovatief ruimtewonder.

Het volledig nieuw ontwikkelde comfortbadkamerconcept levert een belangrijke bijdrage aan de ruimtelijke woonambiance in de Globetrail 590 C. Dethleffs combineert het opklapbare dwarsbed aan de achterzijde met een innovatieve draaibare wandoplossing in matglas look, een rolluikdeur en een voor een camper ongebruikelijk grote douchebak van 87 centimeter breed en 47 centimeter diep.

Wanneer de douche niet in gebruik is, maakt de badkamer indruk met zijn compacte afmetingen. Een paar simpele handelingen zijn voldoende om er een douche van te maken: klap het voorste deel van het bed aan bestuurderszijde omhoog, klap de douchewand uit en je hebt een grote douche-oase met veel daglicht, een antracietkleurige douchebak en 1.94 meter stahoogte.

De nieuw ontworpen open voorkant draagt ​​ook bij aan het royale gevoel van ruimte in de nieuwe Globetrail 590 C. De slanke dakkasten boven de dinette strekken zich naar voren uit in de bestuurderscabine.

De greeploze boven- en keukenkasten met hun filigrane look met gladde fronten en afgeschuinde randen onderstrepen de ruime totaalindruk van het Globetrail interieur.

De indirecte verlichting op de bovenkasten en in de keuken zorgt ‘s nachts voor een sfeervolle feel-good sfeer, terwijl ingebouwde touch spots worden gebruikt als functionele verlichting in de keuken, op het zitgedeelte en als leeslampjes in het slaapgedeelte.

Dankzij een dubbele bodem waarin kabels en leidingen worden geleid om ze tegen de kou te beschermen, heeft de Globetrail 590 C een constant vlakke vloer van de bestuurderscabine tot aan de achterzijde. Desondanks biedt de woonkamer een royale stahoogte van 1.94 meter.

De keuken van de Globetrail 590 C loopt langs de rechter zijwand door tot in het openingsgebied van de zijschuifdeur. Dit ontwerp maakt een andere uitgekiende innovatie mogelijk: de keukenlades kunnen zowel van binnen als van buiten worden geopend wanneer de schuifdeur open is. Buitenleven perfect uitgevoerd. De compressorkoelkast van 84 liter is verhoogd voor gemakkelijke toegang.

De deelbare bedframes achterin rusten links en rechts op opbergboxen. Ze kunnen eenvoudig worden opgevouwen en veilig samen met de matras worden vastgezet. Nieuw is het schotelveerframe, dat zich individueel en precies aan de wervelkolom aanpast en zo zorgt voor een gezonde en rustgevende slaap.

Het basisvoertuig voor de Dethleffs Globetrail 590 C is een Ford Transit gesloten bestelwagen met hoog dak met voorwielaandrijving en een emissiearme TDCi Ford EcoBlue motor en tal van standaard veiligheidsassistenten. In de basisversie drijft een 130 pk (96 kW) viercilinder de Globetrail 590 C aan. Als alternatief kan een motor van 170 pk (125 kW) worden gekozen. Beide versies zijn verkrijgbaar met handgeschakelde of automatische transmissie.

Dethleffs logo
16e plaats (50)
kwaliteitslabel camperland 2021
84 %
41e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
59 %

Dethleffs Vans, minivans en motorhomes

3.6
Waterdichtheidsgaranties 3.0
Beoordeling Camperland 4.2

Beter

 • Duitse kwaliteit
 • Ruim # modellenaanbod
 • Goede beladingscijfers
 • Ook luxe modellen
 • # keuze modellen
 • # keuze merken motoren
 • Innovatief merk

Minder

 • Niet alle modellen 100% houtvrij
 • 6 jaar op waterdichtheid
 • Kleine mankementen die je niet verwacht
26
Merk Dethleffs - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

Dethleffs (half-) en integralen

6 jaar garantie

LifeTime Plus isolatie

Geschikt voor gebruik in alle seizoenen.

Dethleffs
sinds 1931

Modellen met LifeTime zijn 100% houtvrij

 • LifeTime Plus = 100 % houtvrij met verbeterde celstructuur maar dit geldt niet voor alle modellen
 • Er zijn 2 constructie reeksen met verschil in kwaliteit: kies bij voorkeur voor de LIFETIME PLUS modellen met een 100 % houtvrije constructie
 • hagelbestendig dak

 

 • Just 90 serie wanden en dak 35 mm, bodemplaat 49 mm dikte
 • Trend serie 100% houtvrije LifeTime Smart bodemconstructie

Aanverwante Dethleffs camper vans, alkoven, compacte campers, halfintegralen en integralen onderwerpen - camper en motorhom artikelen

Bronnen nieuwigheden seizoen 2023 – Dethleffs Media Press & nieuwsbrief – juli 2022, https://www.dethleffs.de/ en https://www.dethleffs.de/

© Publicatie Camperland.be 2022, alle rechten voorbehouden.

Loading