Compacte 2.12 m brede Adria Compact SP Axess op Citroën met 140 PK laat u toe nog 800 kg te beladen!

Compacte 2.12 m brede Adria Compact SP Axess op Citroën met 140 PK laat u toe nog 800 kg te beladen!

Loading

De Compact serie van Adria bestaat voor modeljaar 2023 niet alleen uit deze SP Axess. SP staat voor een indeling met een dwarsbed. De serie met nog DL, SC en SL modellen heeft over de ganse lijn een buitenbreedte van 2.12 meter, een buitenhoogte van 2.78 m en een binnen stahoogte van 1.98 m, hetgeen we heden een minimum vinden. Ze verschillen vnl. in het bedindelingen. Daarnaast zijn deze modellen er in 3 verschillende uitvoeringen: de goedkoopste en eenvoudigste is de Axess uitvoering, gevolgd door de PLUS en Supreme uitvoering. Die laatste met het meest aantal opties en luxe maar ook in een andere uitvoering, nl. met de Fiat Ducato Multijet3. Alle compact modellen blijven onder de 7 meter lengte wat een positieve invloed heeft op het netto laadvermogen. Dit specifieke model Adria Compact SP Axess op Citroën is met 5.99 meter de kleinste halfintegraal uit de Compact serie.

Adria Compact SP met Axess pakket 2022-23
Adria Compact SP met Axess pakket 2022-23

Het zal u niet verwonderen dat dit model dan ook het hoogste netto laadvermogen heeft te bieden van zo’n 800 kg en tevens ook de kleinste aankoopprijs. Je kan zelfs nog een aanhanger trekken van 750 kg ongeremd tot 2.000 kg geremd. Daar kan je wel wat mee vermoed ik? Stap je naar de dealer bereid u dan voor op een lange leveringstermijn.

Compact, u weet ondertussen waar dit voor staat? Een halfintegraal model maar met een soort van busjesindeling en met geen 100% horizontale vloer. Op deze 5.99 meter kan je met z’n vieren aan tafel dineren dankzij de draaibare pilootstoelen. Er is een tweepersoonszitbank met hoofdsteunen en veiligheidsgordels in de rijrichting en nog een extra zitbank aan de rechterzijde van de instapdeur. Achteraan vinden we een dwars geplaats bed van 194 op 140/125 cm voor 2 slaapplaatsen. De zitbank vooraan kan nog omgevormd worden tot een slaapbank voor één kleine persoon van 168 op 100/50 cm. In de inkomdeur is een doorkijkvenster voorzien en een afvalbakje voor het keukenafval.

De duplex doucheruimte heeft ruimtebesparende draaiwand met een Thetford rond toiletblok en een moderne witkleurige waskom. De doucheruimte kunt u afsluiten met een deur en heeft 2 afvoerputjes voor een snellere afvoer van het water. De praktische keuken die links staat ingepland heeft een kleine bescheiden koelkast en een 3-pittan lang rechthoekig gasstel terwijl dit bij de concurrentie vaak beperkt is tot twee. De spoelbak heeft ook een rechthoekige vorm en geen ronde.

Verwarmen doen we klassiek op gas met een Truma Combi 4000 kachel. De vers watertank heeft 120 liter inhoud, daartegenover staat een kleine afvalwatertank met 85 liter inhoud. Merk ook op de kleine koelkast met 70 liter inhoud. De garagedeur die meer hoogte heeft dan breedte sluit je met 2 sloten. Merk in het algemeen de goede buitenafwerking op van ramen en silicone afdichtingen goed voor een waterdoorlaatbaarheid garantie van 7 jaar bij Adria.

Lees ook de aanverwante artikelen

Prijs (01/2023) Adria Compact SP Axess op Citroën met 140 pk vanaf 71.560 €, dezelfde Adria Compact SP PLUS versie vanaf 79.310 € en de Adria Compact SP Supreme versie vanaf 80.810 €. De aangegeven prijzen van Adria waren geldig tot 30.04.2023.

Extra fotogallerij (10 extra foto's)

Adria Living in Motion logo
19e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
81 %

Adria VANS en motorhomes

3.7
Waterdichtheidsgaranties 3.5
Beoordeling Camperland 3.9

Beter

 • Degelijk met tikkeltje Duitse soberheid
 • Verschillende afwerkingsniveau's
 • Veel # modellen
 • # Alle type campers
 • Afwerkingsniveau
 • Ruim dealersnetwerk
 • 7 jaar op waterdichtheid
 • Duidelijke (detail)info modellen
 • Nieuwe fabriek in 2023 voor snellere productie
 • Populair merk bij Nederlanders

Minder

 • Beperkte aantallen voor levering
 • Té lange leveringstermijnen
 • Stevige prijs
24
Merk Adria - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

Adria

7 jaar garantie

Thermo Build isolatie

Geschikt voor gebruik in alle seizoenen.

Adria
sinds 1965

Thermo Build

 • vochtwerende polyester
 • Comprex constructie combineert de torsiekracht van hout (triplex), de duurzaamheid van polyurethaan en de vochtwerende eigenschappen van polyester
 • Plasma-treat technologie is een gerobotiseerd proces waarbij met een laser bijvoorbeeld raamlijsten worden gereinigd zodat de door de laser aangebrachte kit beter hecht voor een betere afdichting
 • Dankzij de technisch dubbele vloer is de vloer van binnen helemaal vlak en is er 13 cm ruimte onder de vloer gecreëerd. Voor het wegwerken van isolatie, faciliteiten en extra bagage. 
 • Klasse 3: alle campers worden getest in een klimaatkamer bij temperaturen van -40 tot +60 graden. En bij een luchtvochtigheid van 45% tot 80% tussen +30 en +60 graden

Ook in buscampers Adria Supreme en Plus Thermo-Build isolatie Ecofiber 40 waardoor busjes in winter en zomer kunnen gebruikt worden.

Aanverwante Adria camper vans, alkoven, compacte campers, halfintegralen en integralen onderwerpen - camper en motorhom artikelen

Bronnen o.a. fotomateriaal Camperland Le Bourget Paris 10.22.

© Publicatie Camperland.be 2023, alle rechten voorbehouden.