Canadese concept camperbouwer First Hydrogen Corporation komt met eerste motorhome op waterstof

Canadese concept camperbouwer First Hydrogen Corporation komt met eerste motorhome op waterstof

Aangezien overheden over de gehele wereld de camperaars zich schuldig laten voelen over hun ecologische voetafdruk zijn ze geïnteresseerd in het stimuleren en intensiever gebruiken van groenere brandstofalternatieven. Het Canadese First Hydrogen Corporation (https://firsthydrogen.com/), een in Vancouver, gevestigde Canadese fabrikant van emissievrije voertuigen, ziet de markt voor vrijetijdsvoertuigen als een kans om de aandacht van consumenten te verleggen naar milieuvriendelijke oplossingen en om toepassingen voor alternatieve brandstoffen in verschillende motorhomeklassen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van emissievrije voertuigen, meer bepaald door waterstof-brandstofcellen aangedreven lichte vrachtvoertuigen (LCV).

Hoewel zowel elektrische als op waterstof aangedreven motorhomes geen CO2-uitstoot produceren, tankt een voertuig op waterstof veel sneller dan een elektrische auto en heeft het een grotere actieradius. En aangezien waterstof een van de meest voorkomende elementen in het universum is, is het een schone, hernieuwbare hulpbron met een vrijwel onbeperkte voorraad. Alleen is er de roep voor de noodzaak op ‘groene’ waterstof en dat milieuvriendelijk concept kijkt toch wel tegen enkele hinderpalen aan.

We demonstreren met succes het potentieel van brandstofceltechnologie in de LCV-klasse, maar onderzoeken hoe de technologie kan profiteren van andere sectoren, waaronder vrijetijdsvoertuigen“, aldus Steve Gill, CEO van Automotive voor First Hydrogen. “Verbinding met de natuur is ongelooflijk belangrijk voor eigenaren van recreatieve voertuigen, en dit concept geeft aan hoe een waterstofvoertuig mensen kan helpen het milieu te beschermen terwijl ze genieten van het leven in een bestelwagen.

Volgens het bedrijf zijn brandstofcel-elektrische voertuigen, en vervolgens deze waterstof-aangedreven motorhomes ontworpen om grotere actieradius te bieden en zwaardere ladingen te beheren (fietsen bromfietsen, sportmaterialen, …) in vergelijking met batterij-elektrische voertuigen. Bovendien hebben ze aanzienlijk minder tijd nodig om te tanken. Dit zijn allemaal aantrekkelijke vooruitzichten voor camperbezitters, aangezien ze gewend zijn om lange afstanden af ​​te leggen en hun reiswegen vaak leiden naar plaatsen waar elektrische oplaadstations niet zo gemakkelijk beschikbaar zijn.

In de rand moet ik vermelden dat we in Europa een verhoging mogen verwachten van het MTM voor rijbewijs B tot 4.250 kg weliswaar als het om een elektrisch voertuig gaat, wat toch ook wel perspectieven bieden aan toekomstige motorhome modellen op basis van elektrische batterijen.

Vaak zijn campervoertuigen ook uitgerust met verschillende keukenapparatuur zoals fornuizen, diepvriezers en warm water verwarmers. Deze hulpbelastingen hebben energie nodig om te werken, ze moeten worden uitgerust met meer batterijcellen om ze van stroom te voorzien, wat leidt tot een hoger totaalgewicht van het voertuig, waardoor de energie van de camper sneller uitgeput raakt. First Hydrogen belooft dat hun brandstofcel- elektrische voertuigen dit probleem met succes aanpakken.

Qua ontwerp is het concept van de camper ontworpen met een vergelijkbare esthetiek als de Generation II-serie van het bedrijf. Het heeft een strakke uitstraling die prioriteit geeft aan functie, met een moderne buitenkant en royale woonruimtes. Bovendien beschikt hij over functies die handig zijn voor vrijetijdsvoertuigen, zoals een grote voorruit voor optimaal zicht op de weg, een goede bodemvrijheid voor avonturen en goede voertuigverlichting voor zichtbaarheid van het voertuig terwijl het langs de kant van de weg geparkeerd staat.

First Hydrogen en zijn partner, de EDAG Group, hebben een proefprogramma van 12 tot 18 maanden gelanceerd voor een eerste generatie commerciële motorhome brandstofcelauto op waterstof te bouwen. Als alles goed gaat, hopen de twee bedrijven dat de test de levensvatbaarheid van hun platform zal bewijzen, waardoor het kan worden uitgebreid naar andere modellen, waaronder een model van de tweede generatie en een commercieel campermodel.

Over First Hydrogen Corp.

First Hydrogen Corp. is een in Vancouver en Londen in het VK gevestigd bedrijf dat zich richt op emissievrije voertuigen, de productie en distributie van groene waterstof en superkritische kooldioxide-afzuigsystemen. Het bedrijf ontwerpt en bouwt door waterstof-brandstofcellen aangedreven lichte commerciële demonstratievoertuigen (“LCV”). De LCV zal een actieradius hebben van meer dan 500 kilometer. Tegelijkertijd heeft het bedrijf zijn ontwerpfase voor op maat gemaakte voertuigen gelanceerd, die zijn vloot van eigen emissievrije voertuigen zal ontwikkelen. First Hydrogen ontwikkelt ook tankcapaciteit in samenwerking met FEV Consulting GmbH, het autoadviesbureau van FEV Group uit Aken, Duitsland. Evenals het bedrijf streeft naar kansen in de productie en distributie van groene waterstof in het VK, de EU en Noord-Amerika.

Over EDAG Groep

EDAG Group is ‘s werelds grootste onafhankelijke technische dienstverlener voor de wereldwijde mobiliteitsindustrie. Ze beschouwen mobiliteit als een volledig geïntegreerd ecosysteem en bieden hun klanten technologische oplossingen voor meer duurzame, emissievrije en intelligent genetwerkte mobiliteit. Met een wereldwijd netwerk van zo’n 60 vestigingen levert EDAG Group technische diensten in de segmenten Vehicle Engineering, Electrics/Electronics en Production Solutions. Vandaag de dag behoort EDAG tot de TOP 20 IT-dienstverleners in de Duitse mobiliteitssector.

Fotomateriaal en teksten zie https://firsthydrogen.com/latest-news/ , https://www.camping-car.com/nos-actus/28580-et-si-le-camping-car-du-futur-roulait-a-lhydrogene, https://www.rv.com/rv/trending-rvs/this-startup-thinks-a-hydrogen-powered-rv-is-a-better-alternative-to-electric/ en https://www.autoevolution.com/news/first-hydrogen-unveils-zero-emission-rv-concept-powered-by-hydrogen-fuel-cells-213694.html, https://firsthydrogen.com/first-hydrogen-nextgen-concept-zero-emission-campervan/

© Publicatie copyright Camperland.be 2023, alle rechten voorbehouden.

Camperland.BE
Average rating:  
 0 reviews

Een reactie achterlaten