Bouw de VW Caddy om met de compacte Kombibox van QuQuQ en je het een minivan voor de vrije tijd

Bouw de VW Caddy om met de compacte Kombibox van QuQuQ en je het een minivan voor de vrije tijd

3DotZero Camper Box Concepts B.V. uit Baarn in Nederland (bij Utrecht) is importeur in Nederland van alle QuQuQ producten en verzorgen de verkoop en distributie hiervan voor de BeNeLux. Eén ervan is een aangepaste camper inbouwmodule BusBox-4, speciaal voor de Volkswagen ID.Buzz.

De KombiBox voor bestelwagens zoals de Caddy

Door de compacte buitenafmetingen en het hoge interieur zijn bestelwagens met een hoog dak zoals de Caddy de ideale basis voor alledaagse minicampers. Hiervoor wordt de KombiBox eenvoudig in de kofferbak geplaatst en is al het essentiële voor de reis aan boord: bed, keuken, watervoorziening en opbergruimte. De box is bevestigd met een riem die 500 kg veilig kan dragen.

Het complete systeem is een compacte eenheid. Zo kun je niets vergeten en is de installatie binnen een minuut gedaan. De keuken is in enkele seconden klaar voor gebruik en het comfortabele bed is met één hand uitgeklapt. Het gasfornuis is niet vast geïnstalleerd en kan uit de lade worden gehaald, de jerrycans kunnen eenvoudig worden verwijderd en gevuld. De opklapbare segmenten worden aan de veiligheidsgordelhouders gehangen. In enkele seconden is het bed uitgeklapt, met of zonder achterbank. De kooklade is gemonteerd op telescopische rails met een draagvermogen 45 kg.

Twee versies

De KombiBox past in zo’n 40 verschillende bestelwagens met hoog dak en is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: KombiBox-1 en KombiBox-2. De keukendoos en de afmetingen van het uitgeklapte bed zijn precies hetzelfde. Alleen de twee opklapbare segmenten van het bed verschillen in lengte.

Technische kenmerken

  • een kookgedeelte
  • wind bescherming
  • een 2-pits gaspatroon kooktoestel met 2 gaspatronen
  • 2 x 10 liter grote jerrycans met 1 aftapkraan
  • 2 roestvrijstalen kommen
  • een uitklapbed met een draagvermogen van 180 kg met spanbanden (verstelbaar zonder gereedschap) en gedeeltelijk uitklapbare poten
  • een hoogwaardige koudschuimmatras van 1.95 m op 110 cm en 10 cm dik, 3-delig
  • hoeslakens, 3-delig, uit 100% katoen
  • totaal gewicht van de binnenruimte en het uitklapbed – 60 kg plus meubilair (fornuis, jerrycans, schalen, matras)
  • oppervlakte van de inboxdoos 1.06 m op 76 cm en 42 cm hoog
  • QUQUQ KombiBox vanaf 2. 490 € (In Duitsland 02.2023 – 19% BTW)

Andere inbouwmodules

Er zijn natuurlijk meer dan één inbouwmodule voor de VW Caddy. Zo brengt het Duitse Remo niet alleen de Campingbox M aan voor verschillende vrijetijdsvoertuigen maar heeft het zelf ook een speciale VW omgebouwde Caddy die gedoopt werd als de Reimo VW Caddy Camp 2. De minivan is met 4.85 meter en 1.92 m hoog compact te noemen. Hij biedt 5 geregistreerde zitplaatsen en tot vier slaapplaatsen. De neergeklapte zitbank geeft een bed van 195 cm lang en 145 cm breed. Daarnaast is er een inbouwmodelkeukenblok, een pop-up dak,  en dat alles vanaf 54.500 € (in Duitsland 02.2023 – 19% BTW). Het dakbed heeft afmetingen van 193 x 105 cm, ideaal voor één persoon of twee jonge kinderen.

  • De Caddy kan op elk moment gebruikt worden dankzij de snelle verwijdering van de kampeerbox
  • Kampeerbox volledig demontabel en daardoor ideaal om op te bergen
  • Uitbreidbaar met accessoires zoals achterste tent en bed

Prijs voor de Reimo CampingBox M is 1.729 € (02.2023)

Bronnen https://www.fourgonlesite.com/fourgon-neuf/48382-reimo-vw-caddy-camp-2-ludospace-van-compact-multifonction-prix-accessible/, https://ququq.info/ququq/kombibox-english/

Fotomateriaal Camperland.be @ CMT Stuttgart 01.2023

© Publicatie copyright Camperland.be 2023, alle rechten voorbehouden.

Bouw de VW Caddy om met de compacte Kombibox van QuQuQ en je het een minivan voor de vrije tijd

INBOUW CAMPINGBOXEN

Een reactie achterlaten