Bimobil EX 366 op Mercedes Sprinter 419 CDI met 190 PK nog voor rijbewijs B?

Bimobil EX 366 op Mercedes Sprinter 419 CDI met 190 PK nog voor rijbewijs B?

Loading

Bimobil is misschien niet direct een merk dat een belletje doet rinkelen. Het model dat reeds in 2014 op de markt was heeft bij ons in België ook geen dealer. Ben je een wildkampeerder of een natuurfanaat die zelfs in Afrika rondtoert dan ken je het merk zeker en vast wel. Bimobil bouwt heel aparte motorhomes die er stoer en robuust uitzien. De motorhome voor de avonturier zeggen ze ook wel eens: vierwielaandrijving is de standaard. 

De Bimobil EX 366 kun je met een lengte van 6.2 meter een kleine camper tot een grote bus noemen die staat op een vierwielaangedreven Mercedes Sprinter 419 die 190 pk (140 kW) kan leveren. De EX 366 is 2.12 m breed zoals de huidige compacte modellen. Door de stoere ruige wielen met terreinbanden meet hij een hoogte aan van 2.90 meter. De grote bodemvrijheid nodigt u uit om meer uitdagende paden te gaan verkennen.

Hij is er zelfs nog op een 3.500 kg chassis voor rijbewijs B waarmee hij dan nog 415 kg kan beladen worden. Toch zou ik u willen aanraden om voor het 4.100 kg MTM te kiezen zodat je meer dan een ton kan beladen (1.015 kg) … dat lijkt me geen overbodige luxe voor een avonturier. Het basisvoertuig is uitgerust met onder andere een brandstoffilter met waterafscheider, krachtigere dynamo, accuschakelaar en een extra stopcontact.

Ik heb een beetje vragen bij de kleine vers watertank van 80 liter waar je als avonturier toch vlug een tussenstop zal moeten zoeken om bij te vullen. Ook het interieur heeft een “eigen” Bimobil stempel. Dan is er de aanwezige gastank, misschien praktischer want flessen wisselen op uw avontuur? Maar ook hier is de inhoud van 20 liter ook niet meer dan 2 gasflessen die meestal elk 12 tot 13 kg bevatten. Gelukkig moet je het gas niet gebruiken om je te verwarmen want daar heb je een Truma diesel voor die zijn brandstof uit de brandstoftank haalt, haha slim gezien.

De sanitaire ruimtes zijn licht en functioneel ingericht en voorzien van opbergmogelijkheden. De watervast verlijmde, kleur gecoate inbouwelementen zijn stabiel en gemaakt voor langdurig gebruik. Hoogwaardige verchroomde kranen en bijpassende stangensysteem met handdoekhouders maken de douche-wasruimte helemaal af.

Qua woonbatterij is er goed gezorgd voor een 120 Ah batterij. Kenmerkend bij Bimobil is de atypische indeling zoals we die bij andere fabrikanten gewend zijn. Hier staat de dinettetafel aan de linkerwand en is die voorzien van een heel groot raam dat je open kan klikken ..het moet je het gevoel geven alsof je buiten aan het tafelen bent en je één bent met de natuur buiten. Deze Bimobil cabinestructuur is volledig geïsoleerd en ideaal voor twee personen.

Het vaste eenpersoons bed achterin is voorzien van een intelligente uitschuifbare lade waardoor het een royaal tweepersoonsbed wordt. Ook als het bed volledig is uitgeschoven kan de dinette nog gebruikt worden. Er is keuze uit twee interieurdesigns. Ofwel de natuurlijke uitstraling van massief vurenhouten frames of vurenhouten multiplex panelen met een mooie nerf.

Of het modernere alternatief genaamd Luminum 2000, dat deurpanelen met echt aluminium combineert met fijn generfd esdoornhout gefineerd meubilair en massief esdoornhouten frames. De materialen zijn zeer robuust en de lichte kleur maakt het woongedeelte uitnodigend.

Beide ontwerpen gebruiken dezelfde slijtvaste vloer en de zitgroep is bekleed met duurzaam onderhoudsvriendelijk sisal. De finishing touch in het interieur wordt gegeven door de ruime keuze aan kleuren voor stoffen en gordijnen.

Prijzen in Duitsland (01.2023 met 19% BTW): instapprijs voor een heerlijk avontuur vanaf 177.600 €.

Dealers kunt u vinden op https://www.bimobil.com/kontakt-2/haendler-finden/

Ander 4x4 model van Bimobil

Fotomateriaal Camperland.be @ CMT Stuttgart 01.2023

© Publicatie Camperland.be 2023, alle rechten voorbehouden.