Alkoofmodel Frankia F-Line A 740 PLUS van 7.5 meter op 4.5 ton heeft een ruime, ronde zithoek met ruime keuken

Alkoofmodel Frankia F-Line A 740 PLUS van 7.5 meter op 4.5 ton heeft een ruime, ronde zithoek met ruime keuken

De F-Line onderscheidt zich van de M-Line omdat ze opgebouwd is op het chassis en de motor van de Fiat Ducato. Een slimmer onderscheidt kon de Duitse fabrikant niet maken. De FRANKIA F-Line maakt indruk door zijn opbouw: een Fiat Ducato basis in combinatie met een hoog kwaliteits AL-KO laag chassis. Staat de I voor integraal modellen dan is deze A een kenmerk voor een alkovenmodel bij Frankia. Naast de A 680 PLUS is er de grotere A 740 PLUS op een Heavy 40 chassis met een 180 PK motor met een 9-traps automaat en een MTM van 4.500 kg. Je moet dus een rijbewijs C hebben voor deze beauty alkoof. Hebben beide modellen uiteraard vooraan een alkoofbed, opmerkelijk is dat Frankia kiest om achterin een U-zithoek te voorzien (PLUS) maar zij zien dit eerder als een ronde zithoek. Deze kan ’s nachts nog omgebouwd worden tot twee extra slaapplaatsen. Minder maar misschien noodzakelijk is dat je daardoor geen 100 % horizontale vloer hebt in de camper.

Frankia voorziet standaard een grote brandstoftank van 90 liter. Met zijn 7.45 meter lengte is zijn wielbasis dan ook 4.325 meter wat nodig is voor een stabiele wegligging. Net als bij de integraal modellen is de breedte met 2.30 m de normale afmeting bij een Fiat Ducato model. Door het bed boven de cabine kom je uit op een totale hoogte van 3.22 meter. Dat is goed voor een binnensta hoogte van 2 meter en 3 centimeter. Standaard zijn er 2 gehomologeerde zitplaatsen, optioneel zijn die uit te breiden tot 4.

Met een leeggewicht van 3.450 kg kan je deze alkoof nog mooi beladen. Je kan nog opteren om een aanhanger mee te nemen. Dat kan 750 kg als ongeremd, en maximaal 2.000 kg met een geremde versie. Je hebt met deze alkoof een voorraad van 150 liter vers water. Voor de afvalwatertank is 130 liter voorzien. Naar standaard normen bij Frankia krijg je een lichte woonbatterij ingebouwd van 90 Ah. Voor de verwarming is geopteerd voor een Truma Combi CP Plus.

Het keukenblok is typisch Frankia …groots en ruim in een rechthoekige vorm maar met slechts 2 pitten. Het werkblad heeft een afgebogen vorm.

Zoek je een design dat bij je past? Dan heb je de keuze uit 6 verschillende designs genoemd naar Italiaanse steden: Venice, Milaan, Napels. Daarnaast nog Pyrite, Aquamarine of Marmer.

Garantie

Bij Frankia is de garantie op waterdichtheid afhankelijk van de serie. Voor deze A 740 bieden ze u met hun Thermo Guard Plus wanden zeven jaar aan. Het dak is hagelbestendig maar dit is vandaag eigenlijk zowat de standaard bij elk campermodel. En ja, er is een dubbel bodem om de camper winter en zomer te kunnen gebruiken.

Lees ook het aanverwante model https://www.camperland.be/campers/modeljaar-2023/frankia-f-line-a-680-plus/

Prijs (01/2023) vanaf 122.400 € (in Duitsland)

Motorhome dealers voor Frankia F-Line A 740 PLUS

Frankia logo

Frankia VANS en motorhomes (premium)

4.35
Waterdichtheidsgarantie Platin, Titan 5.5
Waterdichtheidsgarantie Yucon, F-Line, M-line en de Neo 3.5
Beoordeling Camperland (merk algemeen) 4.0

Beter

 • Duits top 5 product
 • Premiummerk
 • Goede naamsbekendheid
 • Goede garantietermijn
 • Mooie afwerking
 • Service na verkoop

Minder

 • Beperkt deaelsnet
 • Zeer beperkte productie/jaar
 • Beperkt # modellen en types
 • Relatief kleine camperbouwer
 • Hogere Prijsklasse
 • Karige informatie

Thermo Guard Plus structuur voor wanden en vloer. Wandconstructie ThermoProtect van hoogwaardige aluminiumlegering. GFK gelcoating. Hagelbestendig dak.

  • Waterdichtheid garantie 11 jaar voor zijn topserie Platin en Titan!
  • Voor Yucon, F-Line, M-line en de Neo serie blijft het 7 jaar garantie
  • Volledig geïsoleerde Thermo Guard Plus (label)
  • 34 mm dikke wand- en bodemconstructie voor een uitstekende thermische isolatie en een robuuste GFK-buitenwand
  • Vloer- en voorruitverwarming inbegrepen bij alle integraal F-line modellen
  • AL-KO dubbele, vorstvrije bodems
24
Merk Frankia – UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op “Bewaar aantal sterren”

Aanverwante Frankia VANS, Liners, (premium) motorhomes onderwerpen – artikelen

Bronnen o.a. https://www.frankia.com/en/press/. Fotomateriaal https://www.frankia.com/fileadmin/presse/pressebilder/FRANKIA%20F-Line%20A%20740.zip

© Copyright Camperland.be 2023, alle rechten voorbehouden

Camperland.BE
Average rating:  
 0 reviews

Een reactie achterlaten