7 Slaapplaatsen in een busje, onmogelijk? Dat is dan buiten de Knaus BoxLife 630 ME op Fiat Ducato gerekend

7 Slaapplaatsen in een busje, onmogelijk? Dat is dan buiten de Knaus BoxLife 630 ME op Fiat Ducato gerekend

Loading

Een busjes dat is een camper voor een koppel denkt iedereen. Met een omvormbare zitbank heb je een derde slaapplaats. Met een smaakvol interieurdesign in de woonruimte gecombineerd met veel ruimte. Met een optioneel pop-up dakbed kom je dan tot 5 slaapplaatsen (2 + 1 + 2). De BoxLife 630 ME van Knaus doet daar nog schep bovenop. De hefbedden achterin kunnen individueel worden aangepast aan de benodigde opbergruimte. Het optionele dubbele hefbed achterin kunt naar uw individueel te kiezen slaaphoogte wat hoger of juist wat lager instellen. De beschikbare opbergruimte achterin wordt dan afhankelijk van de positie van het hefbed. Ook de slaapbank biedt een slaapplaats van 160 op 60 cm, eerlijkheid gebied ons te zeggen dat dit alleen geschikt is voor een kind.

In de badkamer wordt de ruimte zo efficiënt benut dat u kunt genieten van een groot gevoel van ruimte. Je moet natuurlijk wel realistisch blijven. De camper blijft maar 6.3 meter lang en heeft ook niet meer dan 4 zitplaatsen met gordel. Een comfortabele mono zitbank. De schuifladen van het keukenblok kunnen volledig worden uitgetrokken. Achteraan vinden we twinbedden omdat dit nu eenmaal doorgaand pas vanaf 6.3 m in een busje kan. In de keuken in de lengterichting bevindt zich een grote koelkast naast de kitchenette.

Daarnaast grote opbergkasten, twee kruidenrekjes boven elkaar en een uitklapbare werkbladverlenging maken van de keuken in een handomdraai uw favoriete kookplek. In deze bijna volledig uitgeruste keuken is er aan veel opbergruimte gedacht, het bereiden van maaltijden en natuurlijk culinair genieten. De ingebouwde koelkast naast het keukenblok is bijvoorbeeld handig ingepland op grijphoogte. De badkamer mag ruim genoemd worden naar busjes normen maar daardoor krijg je wel een soort nauwe tussengang die je niet direct het gevoel van ruimte in overschot geven.

De gehele BoxLife serie is standaard uitgerust met een dieselverwarming onder de zitbank. Een gasfles van 2.7 liter, die om ruimte te besparen achterin naast de watertank zit, is dus voldoende voor een veilige gasvoorraad. Daardoor kan hier bijna de gehele voertuigbreedte als flexibele opbergruimte worden benut. Neemt u uw e-bikes mee? Dan zijn de optionele contactdozen een grote hulp.

De grote Midi-Heki zorgt voor een heldere sfeer met veel lichtinval. Extra veel opbergruimte bieden de schappen en opbergkasten boven de bestuurderscabine en dinette. Dankzij de verplaatsing van de douchecabine naar de doorgang kan de badkamer efficiënt worden opgebouwd. Op die manier biedt de ruime badkamer maximale bewegingsvrijheid.

Tot 7 slaapplaatsen via opties met een extra bed element

Het extra bed wordt dan onder het standaard hefbed van 188/184 op 173 cm achterin aangebracht zodat je in feite 2 lagen bedden boven elkaar krijgt in de lengterichting. Deze extra bedlaag kan flexibel worden verwijderd en dankzij een gedeelde lattenbodem individueel worden gebruikt. Het bovenste standaard hefbed achterin kan op verschillende hoogtes worden gebracht. Om plaats vrij te kunnen maken heeft de 630 ME een verhoogd dak van 2.82 m zodat het achterbed hoog genoeg in het plafond kan worden opgehaald. Op dat dak kan nog altijd gekozen worden voor een optioneel pop-up dak. De bedoppervlakte bedraagt dan 176 op 130 cm, goed voor twee (kleine) volwassenen. Dit is zeker niet het ruimste pop-up bed in het camperaanbod in vergelijking met bijv. serie Laika busjes met een dakbed van 2 meter lang.

Naast de 630 ME is er ook de kortere en compactere 600 ME op 5.99 meter, beiden op een 3.500 kg chassis van Fiat met een Multijet 3 2.2 liter die 140 PK levert. Die kortere lengte is goed voor 185 kg meer laadvermogen al kom je met de capaciteit van 525 kg voor de 630 ME normaal niet in de problemen. De 630 ME heeft ook logisch een verschillende wielbasis van 30 cm meer wat de stabiliteit ten goede komt. Met respectievelijk 102 en 92 liter voor de vers- en afvalwatertank ben je goed voorzien. Dankzij de standaard 6000 Watt dieselverwarming is er maar een kleine gaskast nodig voor een gasfles van max. 2.7 kg, genoeg om te koken op gas.

Extra fotogallerij van dit model

Knaus logo
11e plaats (50)
kwaliteitslabel camperland 2021
90 %
12e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
88 %

Dealers Knaus

(Hoofdgroep en -merk) – (submerken Weinsberg, Morelo)

Knaus VANS en motorhomes

4.75
Waterdichtheidsgarantie 5.0
Beoordeling Camperland 4.5

Beter

  • Duitse kwaliteit
  • Ruime keuze # modellen
  • Alle # type campers
  • Ruim dealersnetwerk
  • 10 J. garantie
  • Ook Premiummodellen
  • 100% houtvrij

Minder

  • Soms koude sfeer interieur
15
Merk Knaus – UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op “Bewaar aantal sterren”

Knaus (half-) integralen

Knaus
sinds 1996

Revolution Cube Technology

  • 100 % houtvrij
  • XPS, GFK, PU (PUR)

Aanverwante Knaus onderwerpen – artikelen

Bronnen fotomateriaal Camperland.be @ CMT Stuttgart 01.2023

© Publicatie Camperland.be 2023, alle rechten voorbehouden.