Wordt de Burstner Copa C 500 (modeljaar 2021-22) op de Ford Transit Custom een concurrent voor de Westfalia Nugget of Campster?

Wordt de Burstner Copa C 500 (modeljaar 2021-22) op de Ford Transit Custom een concurrent voor de Westfalia Nugget of Campster?

Het van originele Duitse merk Burstner is de laatste tijd erg actief op de markt met het brengen van nieuwe modellen. Onder de vleugels van Hymer produceert het nieuwe modellen in zijn fabriek in het Franse Kehl (nabij Straatsburg), denken we aan de nieuwe Campeo serie voor modeljaar 2021, een soort van compacte buscamper waar Burstner extra afzet mee probeert te vinden op de campermarkt. 

Volgens Fourgonlesite.com zou de verkoop van het segment van mini-vans zoals deze Copa zo’n 25 % van de verkoopmarkt innemen in Frankrijk. In het rijtje van modellen heeft Burstner ook nog vans, alkoof, integraal- en semi-integraal modellen en zelfs twee Premium modellen op Mercedes. Deze nieuwe Burstner Copa was een nog ontbrekende schakel. Dit model reken ik tot de groep van de minivans waar ook de Westfalia Nugget, Crosscamp en Campster is in onder gebracht.

Burstner zet zijn eerste model Copa C 500 in de Franse markt aan een bodemprijs van zo’n 40.000 € maar je hebt dan wel écht een minimum uitgeruste versie met een EcoBlue 2.0 liter Ford dieselmotor van 130 PK met enkele rijveiligheidssystemen, een achteruitrij alarm, airconditioning vooraan en een infotainmentsysteem. 

Veel te nemen opties

Maar zo moet je bijvoorbeeld een compressiekoelbox met 40-41 liter altijd apart als optie erbij nemen. Wil je kunnen gebruik maken van het railsysteem voor de zitstoelen in de Copa dan moet je er het Holiday-pakket bijnemen om tot twee slaapplaatsen te komen beneden. Daarnaast is er het zogenaamde Camper-box pakket dat ook nog eens in optie moet genomen worden met vooral zijn achtertent (aanbouw) als belangrijkste accessoire. 

Inclusief standaard zijn er wel vooraan de draaibare stoelen voorzien (twee zitplaatsen) om mee aan te schuiven aan de dinettetafel. Wil je het extra warm hebben dan kan je ook nog eens een extra 2000 Watt dieselverwarmer van Webasto in optie nemen (1.715 €). 

Ook de huidige 2,0 l motor van modeljaar 2020 kan nog worden ge-updatet tot een 185 PK in optie of je kan voor een automaat kiezen (+ 2.000 €). Wil je nog wat meer luxe dan kies je voor het Active pakket met sjorogen in de vloer, 16 inch aluminium velgen (foto onder) en exclusieve chromen beschermstukken (+ 1.500 €). 

Neem je wat meer opties erbij dan loopt de prijs al snel op naar om en bij de 50.000 € (Belgische markt) maar daar krijg je natuurlijk wel wat voor in de plaats.

Burstner zet zijn eerste model Copa C 500 in de Franse markt aan een bodemprijs van zo'n 40.000 € maar je hebt dan wel écht een minimum uitgeruste versie

Toen Burstner het model aankondigde konden de magazines niet snel genoeg zijn om het aan te kondigen. Er is voor ons Belgen (en Nederlanders) echter geen haast bij. Burstner lanceert de Copa in 2021 eerst op de Franse en Duitse markt, en voor ons zal het model pas in 2022 bij de Belgische Burstner dealers verschijnen, dat zal dan wel ineens met de vernieuwde Euro 6d motor moeten zijn als opvolger van de Euro 6d-temp. 

De foto’s die je kunt vinden (12.2020) tonen meestal een Hokkaido (oranjekleurig) modeluitvoering. Echter geen paniek … de basis van het voertuig: een Ford Transit Custom is er ook in andere carrosseriekleuren zoals de witte standaardkleur (Frost Weiss), maar ook in de optionele chroomkleuren blauw (Chroma blauw) of zilvergrijs (Polar-Silber). Deze optionele kleuren moeten zo’n 1.200 € kosten.

De Ford Transit Custom ziet er vanaf de buitenzijde alvast mooi en modern uit met een zwart getinte radiatorrooster en bumper op de neus. Mooi zijn ook de zwart getinte warmte werende zijruiten in twee grote vlakken. 

Met zijn lengte van 4.97 meter, breedte van 1.92 meter en beperkte hoogte van 2.09 m (met gesloten dak) kan je hem thuis makkelijk in de garage parkeren. Ideaal als voertuig voor dubbel gebruik. 

Binnenin vinden we het modulaire verschuifsysteem op rails waardoor de zitplaatsen kunnen omgebouwd worden tot een slaapbank 2 personen (optie). Die slaapbank is met 187 cm lengte en maar 87 tot 97 cm breedte wel erg smal voor twee volwassen. Daarnaast kunnen er nog eens 2 personen bovenin in het pop-up dak een slaapplek vinden en ligt je ook wat ruimer: het bed is 190 cm lang en hier 110 cm breed, toch zo’n twintig centimeter breder dan beneden. 

Met het dak omhoog uitgeklapt heb je wel een vrije hoogte nodig van in totaal 2.47 meter. Staan alle zitstoelen normaal opgesteld dan is er plaats voor 6 personen met gordel. Binnenin is er een compact keukenblok voorzien met 2 pitsen die gevoed kan worden met een gasfles van 2.75 kg. Zowel de zoet- als vuilwatertanks hebben een inhoud van 40 liter. Hierdoor kan je gebruik maken van de voorziene aansluiting voor een buitendouche.

Burstner lanceert de Copa in 2021 eerst op de Franse en Duitse markt, en voor ons zal het model pas in 2022 bij de Belgische Burstner dealers verschijnen,

Instappen doe je zoals bij een buscamper model: via de schuifdeur aan de passagierszijde. Bij het openen van de schuifdeur moet je wel je hoofd bukken tenzij het pop-up dak reeds staat uitgeklikt. Eenmaal open geklikt krijg je binnen een min-of meer wat bewegingsruimte rechtop.

Vergelijken we deze Burstner Copa met bijvoorbeeld de Ford Nugget van Westfalia dan valt vooral lagere introductieprijs op. Dat lijkt ook wel normaal want deze Copa is (slechts) voorzien van een pop-up dak. Dat is heden een populaire verkoopproduct geworden maar zo’n pop-up dak heeft toch ook zijn beperkingen: denk maar aan de periode dat het fris, koud, kil en nat is zoals het (herfst)weer kan zijn in de maanden oktober-november. 

Bij Westfalia kan je de Nugget vinden met een PopTop, HighTop en Plus verhoogd (vast) bed op zijn dak en ben je beter beschermd tegen invloeden van buitenaf. Dat heeft natuurlijk wel een meerprijs maar er staat ook extra comfort tegenover en je bent minder afhankelijk van de weergoden. Het is geen geheim, het Duitse Westfalia uit de Franse Rapido groep bouwt ook modellen in de Franse fabrieken van Rapido en dus niet alleen in Duitsland.

Andere concurrenten in deze markt zijn o.a. de Campster en Vampster gebouwd door Pössl op een Citroen onderstel of de Crosscamp gebouwd door Hymer op een Toyota Proace Verso. De niet in ons land verkrijgbare Cap Coast en Cap Land van Campérêve en de FUN serie van Dreamer. Een andere goede concurrent is de elektrische E.Hybrid Globevan van Dethleffs of de Stylevan Emotions Auckland mini-van serie.

Het Camper-box pakket van Burstner voor deze Copa omvat een achtertent, stroomkabels, oprijplaten, servies, bestek en een campingtafel met twee stoelen… die passen natuurlijk allemaal in deze Copa maar niets houdt je tegen om zelf om zoek te gaan in een kampeerwinkel natuurlijk.

De Copa C 500 is het eerste model van Burstner in deze nieuwe serie. We kunnen verwachten dat er in de toekomst nog meerdere Copa modellen aan zullen worden toegevoegd. Camperland zal je uiteraard op de hoogte houden :)

Wordt de Burstner Copa C 500 (modeljaar 2021-22) op de Ford Transit Custom een concurrent voor de Westfalia Nugget of Campster?

Burstner logo
18e plaats
kwaliteitslabel camperland (50) 2021
85 %
34e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
66 %

Burstner VANS, minivans en motorhomes

3.85
Waterdichtheidsgaranties 5.0
Beoordeling Camperland 3.5
Nakomen van garanties (bolle vloeren) 3.0

Beter

 • Duitse kwaliteitsnormen
 • Groot aanbod en keuze
 • Vernieuwende ideeën
 • Ruime keuze aan # modellen
 • Alle type campers
 • Voordelige pakketten
 • 100% houtvrije constructie
 • Ruim dealernetwerk
 • 10 j. waterdichtheids garantie

Minder

 • Sommige meubelen zijn van Franse origine
 • Sommige modellen onvoldoende laadvermogen
 • Opties verhogen aankoopprijs
 • Prijs opties en pakketten
 • 2023 – problemen met bolstaande vloeren
 • Tussenkomst waarborg voor gedupeerden kan beter
 • In Frankrijk gemaakt meubilair = kwaliteit?
37
Merk Bürstner – UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op “Bewaar aantal sterren”

Burstner (half-) integralen

10 jaar garantie (2023-24)

6 jaar garantie op Copa
(2023-24)

isolatie

Geschikt voor gebruik in alle seizoenen.

Burstner
sinds 1965

Burstner Copa 6 jaar garantie ipv 10 jaar

Op elke Bürstner-camper krijgt u een uitgebreide garantie van 2 jaar vanaf aankoop. Ontwikkeling, productie en verkoop zijn gecertificeerd volgens de internationale norm ISO 9001:2015.

Wij hebben zoveel vertrouwen in onze producten dat we u vanaf modeljaar 2019 een lekgarantie van 10 jaar geven. Neem direct contact op met uw Bürstner service- of handelspartner

6 jaar lekgarantie voor de Copa.


Bürstner-assistentie = Uw mobiliteitsgarantie

Praktische hulp bij onvoorziene gebeurtenissen: Bürstner Assistance maakt van elke situatie het beste, zodat technische storingen uw vakantie zo min mogelijk beïnvloeden.

Alle chassisleveranciers (Fiat, Citroen, Mercedes-Benz) bieden een internationaal geldige garantie op elke in Duitsland geregistreerde Bürstner-camper. Het enige wat u hoeft te doen is de Assistentiedienst van uw chassisfabrikant te bellen en u krijgt direct hulp. 


Bürstner-verbindingsgarantie* – een service van de Hymer-groep

Met de Bürstner verlengingsgarantie* bieden wij u samen met onze partner CarGarantie betrouwbare bescherming tegen onverwachte reparatiekosten. Zodat jij onbezorgd kunt genieten van elke minuut onderweg. Vertrouw op onze expertise. Uw dealer en CarGarantie ondersteunen u betrouwbaar bij een garantieclaim of bij vragen. De Bürstner verlengingsgarantie* is beschikbaar voor zowel nieuwe als gebruikte auto’s die in Duitsland zijn geregistreerd. De nieuwe auto-uitbreidingsgarantie* en de gebruikte auto-garantie* zijn producten van CG CarGarantie Versicherungs AG (CarGarantie), al bijna 50 jaar een van de toonaangevende en meest ervaren garantiespecialisten in Europa.


De nieuwe voertuiguitbreidingsgarantie* voor uw camper  beschermt u betrouwbaar tegen financiële verrassingen, zelfs nadat de fabrieksgarantie is afgelopen. U kunt de extra garantie voor 12, 24 of zelfs 36 maanden afsluiten bij uw garanderende handelspartner. Voor alle nieuwe en jonge campers met een voertuigleeftijd tot 24 maanden.

Prijzen kunt u on-line vinden op https://www.buerstner.com/de/de/service/garantien

 • dak- en bodem met GFK plaat
 • PU lijsten, robuuste PVC laag 
 • hagelbestendig dak
 • XPS, GFK, PU (PUR)

Aanverwante Bürstner camper van, busjes, motorhome & camper onderwerpen – vrijetijdsvoertuigen minivan en urban artikelen

Bronnen

  • Foto uit Youtube filmje van Rentmobil Wessling GmbH uit Keulen – https://rentmobil.de/
  • https://www.kampeerzaken.nl/burstner-introduceert-de-compacte-buscamper-copa/
  • https://www.fourgonlesite.com/
  • https://www.tuningblog.eu/en/categories/camping/buerstner-copa-campeo-314756/

© Publicatie copyright Camperland.be 2020, alle rechten voorbehouden.

Een reactie achterlaten