Opel Zafira e-Life M of L campervariant modeljaar 2022: elektrische minivan (stadscamper) met een actieradius tot 322 km

Opel Zafira e-Life M of L campervariant modeljaar 2022: elektrische minivan (stadscamper) met een actieradius tot 322 km

Opel lanceert deze zomer van 2022 zijn elektrische Zafira-e Life bestelwagen die ook verkrijgbaar zal worden in een campervariant voor kampeertochten. De ruime elektrische bestelwagen is het ideale voertuig voor iedereen die meer ruimte nodig heeft en vandaag puur elektrisch mobiel wil zijn. Of het nu gaat om een ​​hotelshuttle of voor het hele gezin, om comfortabel, flexibel en zonder lokale uitstoot te reizen. Daarnaast is de Opel Zafira Life de ideale basis voor ombouw naar camper, zoals de Opel busje van Crosscamp in de varianten Flex en Lite.

Deze Opel bestelwagen, die exclusief wordt aangeboden als een batterij-elektrische Zafira-e Life, het  elektrificatieoffensief in van het merk met de bliksemschicht. Twaalf Opel modellen zijn nu al elektrisch te bestellen, waaronder het hele gamma lichte bedrijfswagens. De compacte bestelwagen  Combo-e Cargo , de bestseller  Vivaro-e  en de grootste van de LCV-familie, de  Movano-e , batterij-elektrisch en de  Vivaro-e Hydrogen  zijn ook aanwezig als een baanbrekende nieuwe bestelwagen met waterstof-brandstofcel.

Door zijn hoge flexibiliteit is de Opel Zafira-e Life ook de ideale basis voor verdere camperombouw. Als campervariant kan hij worden uitgerust met veel praktische functies zoals een keukenblok, kasten en spoelbak of zelfs een uittrekbaar gasfornuis – zoals eerder door Crosscamp werd bewezen.

De zitbank achterin wordt in een paar eenvoudige stappen een praktisch tweepersoonsbed. Een hefdak biedt bijvoorbeeld ruimte voor nog twee bedden. Dat maakt de Opel Zafira-e Life en de daarop gebaseerde ombouwvarianten tot echte allrounders voor iedereen die praktisch, comfortabel en elektrisch wil beginnen in vakantie en vrije tijd.

Comfortabel, flexibel, elektrisch: de Opel camper voor maximaal acht personen

Bij de Opel Zafira-e Life kunnen klanten kiezen uit de twee lengtes “M” (4.95 meter) en “L” (5.30 meter). De in Düsseldorf gepresenteerde Zafira-e Life M is geconfigureerd als vijfzitter, maar biedt, net als de langere versie, variabele ruimte voor maximaal acht personen en hun bagage. Elektrische, sensorgestuurde schuifdeuren aan weerszijden van het voertuig vergemakkelijken het in- en uitstappen in de passagiersruimte.

Om de reis niet alleen comfortabel maar ook veilig te maken, heeft de Zafira-e Life talrijke assistentiesystemen aan boord. Deze omvatten de frontaanrijdingswaarschuwing evenals de rijstrook- en verkeersbordassistent met intelligente cruisecontrol, vermoeidheidswaarschuwing en noodremassistent.

De passie voor stadscampers is ongebroken. De Opel Zafira-e Life laat zien hoe flexibel, lokaal emissievrij en tegelijkertijd betaalbare mobiliteit eruitziet – bijvoorbeeld voor individuele gezinsvakanties. Overtuig uzelf. We kijken uit naar uw bezoek”, aldus Andreas Marx, CEO van Opel Duitsland.

Met een vermogen van 100 kW/136 pk en een maximumkoppel van 260 Newtonmeter gaat de Zafira-e Life zowel snel als zonder lokale uitstoot op tournee. Afhankelijk van de grootte van de batterij (ofwel 50 of 75 kWh), kunnen reizigers tot 224 of 322 kilometer reizen volgens WLTP 1 opbrengst.

Omdat de lithium-ionbatterijen praktisch in de bodemplaat zijn geïnstalleerd, kunnen de passagiers genieten van de gebruikelijke luchtige ruimte in de Opel bus. Het opladen van de Zafira-e Life is dan net zo eenvoudig als ontspannen rijden. De batterijen kunnen worden opgeladen met een wanddoos thuis, een snellader voor onderweg of een willekeurig stopcontact.

De 50 kWh-accu van de Zafira-e Life kan in slechts 30 minuten tot 80 procent worden opgeladen aan een snellaadstation met 100 kW gelijkstroom. Met de grote batterij van 75 kWh duurt dit slechts ongeveer 45 minuten. Ook een 11 kW boordlader voor driefasige wisselstroom behoort tot de standaard scope. Alle laadprocessen verlopen efficiënt en voorzichtig, zodat Opel een garantie van acht jaar op de batterij biedt.

    • Lokaal emissievrij op vakantie: elektrische bestelwagen met een actieradius tot max. 322 km (WLTP 1 )
    • Zeer flexibel: variabele binnenruimte voor maximaal acht personen
    • Ideale basis: Opel bestelwagen ook verkrijgbaar als campervariant voor kampeertochten
opel logo
nog geen kwaliteitslabel
0 %

De Opel Zafia Live is omgevormd tot een campermodel en heet dan Crosscamp Live. Het is een samenwerkings verband met de Duitse camperbouwer Hymer die hun Zafira model hebben omgebouwd naar een mini-van. Is niet in BE verkrijgbaar.

De Crosscamp op Opel Moveno (zie onder Crosscamp) wordt nu ook in België aangeboden via Dicar in Geel – https://www.camperland.be/dealers/dicar-motorhomes-geel/.

 

Ga voor een Nederlandse dealer via de dealers zoekpagina van Crosscamp op https://www.crosscamp.com/de/haendlersuche

Aanverwante artikelen Opel vrijetijdsvoertuigen (urbans, minivans) en camper vans

EV-campers-symbool

Procent, fabrikant van EV elektrische vrijetijdsvoertuigen (minivans)

symbool_elektrisch_opladen

Bronnen teksten en fotomateriaal – https://www.lifepr.de/pressemitteilung/opel-automobile-gmbh/opel-mit-zafira-e-life-auf-dem-caravan-salon-duesseldorf-2022/boxid/909747

© Bewerking, vertaling en samenstelling Camperland.be 2022, alle rechten voorbehouden.

Loading