Hobby en Volkswagen leggen de basis voor langdurige samenwerking met de VW Crafter en VW Transporter California

Hobby en Volkswagen leggen de basis voor langdurige samenwerking met de VW Crafter en VW Transporter California

Volkswagen (VW) en camperspecialist Hobby hebben de contractuele basis gelegd voor een langdurige samenwerking. Als eerste stap zal Hobby ook in 2022 zijn eigen camperoplossingen aanbieden op basis van de Crafter gesloten bestelwagen van Volkswagen Commercial Vehicles. De nieuwe voertuigen zullen in augustus 2022 voor het eerst te zien zijn op de Caravan Salon in Düsseldorf.

Lars Krause, VWN-bestuurslid verantwoordelijk voor verkoop en marketing: “We zien de afgelopen jaren een gestaag groeiende trend in onze campers. Dit geldt niet alleen voor onze California-modellen, maar voor de hele branche. ‘Vanlife‘ is een echte levensstijl geworden. We kijken dan ook erg uit naar de samenwerking met Hobby. We zijn er vast van overtuigd dat onze Crafter een ideaal basisvoertuig is voor Hobbycampers.”

De samenwerking met Volkswagen Commercial Vehicles is toonaangevend voor de Hobby-Fendt Group en opent volledig nieuwe mogelijkheden voor ons“, zegt Bernd Löher, algemeen directeur van Hobby.

“De Crafter wordt geleverd met alle functies die onze klanten al kennen van hun auto’s en waardevol zijn, vooral op het gebied van veiligheid. Voor Hobby is dit het ideale moment voor de strategische uitbreiding van het portfolio en de toetreding tot het premiumsegment van campers – een van de snelgroeiende categorieën op de markt voor vrijetijdsvoertuigen“, vervolgt Löher.

Wij vervoeren succes, vrijheid en toekomst.

Als toonaangevende fabrikant van lichte bedrijfsvoertuigen hertekent het merk Volkswagen Commercial Vehicles (VWN) het verkeer van goederen, mensen en diensten op een duurzame manier. De voertuigen vervoeren bouwvakkers, gezinnen en avonturiers, rollen, pakketten of surfplanken. Elke dag helpen ze talloze mensen over de hele wereld om hun werk goed te doen, zijn ze onderweg als mobiele werkplaatsen en brengen ze spoedartsen en politieagenten naar hun locaties.

Op de locaties in Hannover (D), Poznań (PL), Września (PL) en Pacheco (ARG) produceren circa 24.000 medewerkers de series Transporter, Caddy, Crafter en Amarok en vanaf 2022 de ID. Buzz – de volledig elektrische versie van ons Bulli-pictogram.

Binnen de Volkswagen Groep is VWN ook het leidende merk voor autonoom rijden en voor mobiliteitsdiensten zoals Mobility-as-a-Service en Transport-as-a-Service – domeinen waarin we de toekomst van mobiliteit vormgeven. Zo beweegt het merk de samenleving van morgen met al haar eisen aan schone, intelligente en duurzame mobiliteit.

Hobby – gebouwd voor het leven

Hobby produceert al 55 jaar caravans en stacaravans in Fockbek in Noord-Duitsland – betrouwbaar, gepassioneerd, baanbrekend. Op de traditionele locatie in het hart van Sleeswijk-Holstein produceren 1.200 medewerkers jaarlijks meer dan 15.000 vrijetijdsvoertuigen.

350 geautoriseerde dealers in alle Europese landen en wereldwijde verkoopkantoren staan ​​klaar om Hobby-klanten advies en ondersteuning te bieden. De Hobby-bedrijvengroep omvat naast Hobby-Wohnwagenwerk Ing. Harald Striewski GmbH ook Fendt-Caravan GmbH uit Beieren, de lichtgewicht meubelbouwspecialist Formlight GmbH uit Noordrijn-Westfalen en Rendsburger Feuerverzinkerei GmbH..

Meer data over Hobby en Volkswagen leggen de basis voor langdurige samenwerking met de VW Crafter en VW Transporter California

Volkswagen - VW logo jpg
31e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
69 %

VW brengt ook onder zijn eigen dealersnetwerk vrijetijdsvoertuigen op de markt als Multivan de Crafter en de gekende California serie (kampeerauto).

De Westfalia Joker serie wordt gebouwd  met T6 motoren ism Volkswagen. Dealers kun je vinden onder Westfalia.

Het Franse StyleVan is een ombouwer van VW Transporter modellen voor de Franse markt.

Reimo is een Duitse camperwinkel die gespecialiseerd is in materialen om zelf een VW Transporter om te bouwen – https://www.reimo.com/

Volkswagen Multivan - California - Crafter - Caddy VANS, urbans, minivans en motorhomes

3.35
Waterdichtheidsgarantie motorhomes 2.5
Beoordeling Camperland 4.0
Prijs/kwaliteit 3.5

Beter

 • Duitse kwaliteit
 • Goede reputatie
 • Populaire Transporter modellen
 • Goede restwaarde
 • Vooral vans en mini-vans
 • Vaak gebruikt door andere ombouwers
 • Hogere prijsklasse
 • Volkswagen = zuinige motoren
 • Ook elektrische campers

Minder

 • Beperkte garantieperiode
 • Prijs
 • Beperkt modellenaanbod
 • Geen specifiek camper netwerk
 • Meerdere ombouwers en types
 • Garantie Caddy 4 jaar
 • Apart VW garage dealersnetwerk
29
Merk Volkswagen/MAN - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van een VW Transporter Multivan of een California - Crafter - Caddy - MAN TGE?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

Aanverwante VW Volkswagen minvans, vrijtijdsvoertuigen onderwerpen - camper van artikelen en VW Crafter, ID.BUZZ

EV-campers-symbool

Procent, fabrikant van EV elektrische vrijetijdsvoertuigen (minivans)

symbool_elektrisch_opladen

Bronnen Knaus persartikel van 19.05.2022 – https://mediaportal.hobby-caravan.de/pressemitteilung/hobby-und-volkswagen-nutzfahrzeuge-legen-grundstein-fuer-langfristige-zusammenarbeit/

© Publicatie Camperland.be 2022, alle rechten voorbehouden.

Loading