Dethleffs Globetrail is het eerste compacte Camper Van busje van het Duitse merk voor modeljaar 2022

Dethleffs Globetrail is het eerste compacte Camper Van busje van het Duitse merk voor modeljaar 2022

Loading

De Dethleffs Globetrail is de eerste camper onder het merk Dethleffs: de Globetrail. In deze nieuwe camper op basis van de Fiat Ducato. Een Fiat Ducato met een hoogdak wordt gebruikt als basisvoertuig voor de Dethleffs Globetrail. De gesloten bestelwagen van de nieuwste generatie met emissiearme Multijet3 motor, handgeschakelde zes versnellingsbak, handgeschakelde airconditioning, cruise control, airbags voorin en voorpassagier, evenals ESC-veiligheidssysteem met ESP, extra zijwindondersteuning en trailer stabiliteitscontrole. 

In de basisversie zit er een 120 pk (88 kW) viercilindermotor in de Globetrail. Op aanvraag is de Globetrail ook met de krachtigere Fiat motoren met 140 pk (104 kW), 160 pk (117 kW) of 180 pk (130 kW) te verkrijgen. Voor de introductie in het 90ste jubileumjaar breidt Dethleffs uit Isny im Allgäu zijn aanbod uit door een ander segment: Camper Vans. Ontwikkelingen zijn niet geheel nieuw voor Dethleffs in het 3.5 ton segment voor gesloten bestelwagens.

Al sinds 2004 opende het bedrijf zijn hoofdkantoor in Isny met de grootste caravan productielocatie in Europa. Sindsdien heeft de fabriek meer dan 50.000 voertuigen van dit type gesloten bestelwagens zien vertrekken. Een reden te meer om in het jubileumjaar een eigen “camper van” te hebben. Camperbusjes zijn goed voor zo’n 32 % van de totale markt voor vrijetijdsvoertuigen in Europa. Tegelijkertijd zijn campers in Duitsland de op één na sterkste groeiers met 47 procent groei in 2020 in vergelijking met het jaar voordien. 

Sinds enkele jaren zien we een trend naar meer flexibele en compacte voertuigen en hebben ze al sinds het begin van de coronapandemie nog meer actievere en een jonger publiek dat houdt van kamperen kunnen aantrekken als een veilige vorm van vakantie. 

Campers bieden een hoge mate van flexibiliteit dankzij hun compacte ontwerp, zijn gemakkelijk te besturen en met een totaalgewicht van 3.5 ton geschikt voor rijbewijs B-houders. Dethleffs is een van de bekendste merk in Europa en heeft een sterk dealernetwerk in de meeste Europese landen.

De nieuwe camper van Dethleffs Globetrail is in twee verschillende uitvoeringen

Dethleffs presenteert de Camper Van Globetrail in twee uitvoeringen: de Globetrail 600 DB en de Globetrail 640 EB. Belangrijkste onderscheidende factor: de 6 meter lange Globetrail 600 DB heeft achter in een dwarsgeplaatst dubbel bed (breedterichting), de 36 cm langere Globetrail 640 EB heeft een bed in de lengterichting, die zowel als eenpersoonsbedden of als één groot bed kan worden gebruikt. 

Voor de rest van het interieurontwerp gebruikt Dethleffs er al jaren een in Camper Vans een beproefde en populaire indeling: het zitgedeelte tegenover de schuifdeur biedt twee zitplaatsen in de rijrichting en een grote tafel die naar buiten kan worden gezwenkt. De bestuurders- en voorpassagiersstoelen kunnen op draaibare consoles worden gedraaid naar de eettafel.

Achter de zithoek is er een badkamer aan de bestuurderskant, tegenover een ruim keukenblok. Het achterste gedeelte wordt ingenomen door de bedden met de grote eronder opbergruimte.

Voor de introductie in het 90ste jubileumjaar breidt Dethleffs uit Isny ​​​​im Allgäu zijn aanbod uit door een ander segment: Camper Vans

Keuken en Dethleffs Design

Bovenkasten

De 84 liter koelkast voorin het keukenblok is zowel van binnen als van buiten goed te bereiken. Het achterste gedeelte wordt ingenomen door de bedden met daaronder de grote opbergkasten. Dankzij de slimme opklapbare lattenbodem constructie in de hoogte zijn de bedden in een paar eenvoudige stappen om te bouwen tot een praktische garage aan de achterzijde. Een opbergkast met uittrekbare achterwand biedt plaats aan gebruiksvoorwerpen zoals wielkeggen, een zaklamp of kabels.

Camper Van Dethleffs design

Het exterieurdesign van de Globetrail sluit naadloos aan bij het huidige design van de Dethleffs familie. Een onderbroken kleurgebied in een subtiel grijs omringt het raamoppervlak, benadrukt de lengte en benadrukt het levende karakter. De karakteristieke rode Dethleffs-curve sluit het raamrijk naar beneden als een fijne lijn en geeft het exterieur een dynamische uitstraling. De Globetrail is ook van achteren te zien met gekleurde ramen om te herkennen als een echte Dethleffs. Zwart aluminium en de zwarte bumpers benadrukken ook het sportieve, dynamische karakter van deze nieuwe Dethleffs Camper Van.

Comfortabele sfeer met praktische details

De toegang via de brede schuifdeur is eenvoudig, want de Dethleffs Globetrail heeft standaard een elektrisch uitschuifbare instaptrede. Binnen vinden we een moderne, jonge en tegelijkertijd vriendelijke en lichte woonruimte met veel hout, gemengd met lichte ondergronden. Duidelijke, no-nonsense vormen bepalen verder het beeld.

Talrijke grote opbergmogelijkheden zijn verspreid over het gehele voertuig en bieden niet alleen voldoende mogelijkheden om de meest noodzakelijke gebruiksvoorwerpen mee te kunnen nemen, maar ook voor een paar van uw geliefde extra’s. Er is extra opbergruimte voorzien bijvoorbeeld in de sokkel onder de eettafel. 

Boven de zitgroep, de keuken en boven het bed bevinden zich meterslange bovenkasten die zich zelfs uitstrekken tot de achterdeur. De kleuren zijn afgestemd op het gezellige houtdecor van het meubilair en de lucht in de de bestuurderscabine is de bekleding uitgevoerd in warm beige en neutraal grijs textiel. De matrassen van de achterbedden zijn gemaakt in modern zilvergrijs.

Slim lichtconcept

Twee grote Heki ramen, één boven het zitgedeelte voorin en één boven het bed, fleuren overdag de woonruimte op en zorg zo nodig voor een goede ventilatie. Het doordachte lichtconcept met sfeerverlichting komt zeker ‘s nachts goed tot zijn recht en draagt bij tot een gevoel van welzijn. Zo licht er bijvoorbeeld een lichtstrip op rond de zitgroep met indirecte verlichting van het instap/opstap gedeelte. Er is leeslicht onder de bovenkasten bij de zitting en boven de bedden. Er is ook indirecte verlichting op de bovenkasten boven het zitgedeelte en boven de keuken en ook op het keukenblok. Die laatste zorgt niet alleen voor sfeerverlichting, maar ook voor een functionele verlichting van de keukenlades.

Royale zithoek

Direct tegenover de ingang is de zitgroep met twee passagiersstoelen in de rijrichting, waarvan één met een Iso-Fix beugel voor kinderzitjes is voorzien. De aan de zijwand bevestigde tafel heeft een uitzwenkbare verlenging zodat het tafeloppervlak bijna verdubbeld wordt. Indien nodig kan de tafel van de muur worden verwijderd en worden gebruikt om de zitting om te bouwen tot een logeerbed. De optionele kapiteinsstoelen voor chauffeurs en passagiers met dubbele armleuningen zijn gemonteerd op zwenkbeugels.

Het functionele keukenblok met grote werkvlakken heeft veel opbergruimte. De compacte combinatie van een tweepits kookplaat en spoelbak met geïntegreerde kraan creëren ruimte voor aanrecht en werkbladen en biedt toch onbeperkt kookplezier. De brede, greep loze lades onder de gootsteen zijn geschikt voor servies, keukengebruiksvoorwerpen en andere benodigdheden. De laden kunnen worden beveiligd met een mechanisch portierslot tijdens het rijden tegen onbedoeld openen. Het functionele licht boven het keukenblok is net zo doordacht als de indirecte verlichting aan de voorkant van het keukenblok wanneer uitgetrokken met laden waarvan de inhoud verlicht is.

Volwaardige, ruime badkamer

Al doen de compacte afmetingen van de camper dat nauwelijks vermoeden in de Globetrail heeft Dethleffs een badkamer gecreëerd die deze naam ook daadwerkelijk draagt. Toegang is via een ruimtebesparende, gebruiksvriendelijke blinde deur die de badkamer bijna over de gehele lengte opent. De nieuw ontwikkelde Dethleffs douche straalt een enorm ruimtegevoel uit dat in deze klasse past. Het douchegordijn is voorzien van magneten die het gordijn vasthouden. Boven- en onderkasten bieden veel opbergruimteruimte voor de badkamerbenodigdheden. De spiegel in het wandmeubel kan zijwaarts worden verplaatst. Een zijraam en een dakraam zorgen niet alleen voor voldoende daglichtlicht, maar ook voor een goede ventilatie in de badkamer.

Globetrail 600 DB - beddenbouw met een kick

De doordachte oplossingen voor zithoeken, keukens en badkamers zullen u zeker kunnen overtuigen. Als het gaat om de bed constructie achterin, die expertise en jarenlange ervaring van de ontwerpers van Dethleffs kan je zien zowel in het dwarsbed van de Globetrail 600 DB en/of de lengtebedden in de Globetrail 640 EB. In beide gevallen bevinden ze zich links en rechts van de zijwand: opklapbare lattenbodems vormen de basis.

Het dwarsbed in de Globetrail 600 DB is 1965 millimeter lang, 1567 millimeter breed aan de passagierszijde en 1403 millimeter breed aan de bestuurderszijde. Dus is er ruimte, ook voor lange mensen. Het elf centimeter dikke matras is niet voor niets in drieën gedeeld. Door de slimme opvouwbare constructie van de lattenbodem maakt het mogelijk om het achterbed met slechts één handbeweging om te bouwen tot een garage achterin. Matras aan de zijkant opbergen, lattenbodem opklappen en op slot doen en klaar.

Als de bedframes zijn opgeklapt, is het resultaat achter in een open opbergruimte van circa 72 centimeter breed en rond de 1.40 meter lang. Genoeg ruimte dus om een wasmachine of een kast om te vervoeren. Fietsen kunnen ook worden vervoerd met het bed opgeklapt in de resulterende achtergarage inclusief ladingzekering met sjorogen voorzien aan de vloer. De onderkast onder het bed is net zo slim: het herbergt een praktische lade waarin wielkeggen, kabels, borstel, waslijn, zaklamp en vele andere gebruiksvoorwerpen hun plaats in hebben.

Globetrail 640 EB – voor extra garageruimte

Lang zoeken in verschillende opbergkasten is eindelijk tot een einde gekomen. In de grote opbergkast is er plaats voor twee gasflessen aan de linkerkant. Ook is er voldoende ruimte, bijvoorbeeld voor kleding. Een vergelijkbare bedconstructie neemt de achterkant van de Globetrail 640 EB in beslag, alleen hier heeft de langere bestelwagenversie bedden in de lengte geïnstalleerd en essentieel zorgt dit voor meer opbergruimte. Bij dit model rust de opklapbare lattenbodem in het midden op een smalle onderkast met een praktisch uittrekbaar achtergedeelte voor alle belangrijke spullen.

Deze opbergkast kan naar behoefte worden verwijderd, waardoor er een garage ontstaat aan de achterzijde met een vrije breedte van 1154 millimeter. Dankzij de centrale ondersteuning kunnen de 1905 millimeter lange langsbedden ook op de opbergkast worden geplaatst.

De 90 jaar editie heeft tal van extra voordelen

Voor de marktintroductie rijdt de Dethleffs Globetrail naast de toch al rijke standaarduitrusting, bijvoorbeeld met elektrische opstap, hordeur, openslaand raam aan de achterzijde of USB-aansluitingen voor het opladen van elektronische apparaten, nog eens met een aantrekkelijk uitrustingspakket voor het 90-jarig jubileum. Inbegrepen in het zijn bijvoorbeeld de beladingsverhoging tot 3.500 kilogram, bumpers in autokleur, lichtmetalen velgen en kapiteinstoelen met twee armleuningen, maar ook de voorbereiding voor zonnepanelen, tv-voorbereiding en een luifel. Voor wie dit niet volstaat, kan de uitrusting worden uitgebreid met praktische accessoires zoals o.a. het multimediapakket.

Dethleffs logo
16e plaats (50)
kwaliteitslabel camperland 2021
84 %
41e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
59 %

Dethleffs Vans, minivans en motorhomes

3.6
Waterdichtheidsgaranties 3.0
Beoordeling Camperland 4.2

Beter

 • Duitse kwaliteit
 • Ruim # modellenaanbod
 • Goede beladingscijfers
 • Ook luxe modellen
 • # keuze modellen
 • # keuze merken motoren
 • Innovatief merk

Minder

 • Niet alle modellen 100% houtvrij
 • 6 jaar op waterdichtheid
 • Kleine mankementen die je niet verwacht
26
Merk Dethleffs – UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op “Bewaar aantal sterren”

Dethleffs (half-) en integralen

6 jaar garantie

LifeTime Plus isolatie

Geschikt voor gebruik in alle seizoenen.

Dethleffs
sinds 1931

Modellen met LifeTime zijn 100% houtvrij

 • LifeTime Plus = 100 % houtvrij met verbeterde celstructuur maar dit geldt niet voor alle modellen
 • Er zijn 2 constructie reeksen met verschil in kwaliteit: kies bij voorkeur voor de LIFETIME PLUS modellen met een 100 % houtvrije constructie
 • hagelbestendig dak

 

 • Just 90 serie wanden en dak 35 mm, bodemplaat 49 mm dikte
 • Trend serie 100% houtvrije LifeTime Smart bodemconstructie

Aanverwante Dethleffs camper vans, alkoven, compacte campers, halfintegralen en integralen onderwerpen – camper en motorhom artikelen

Bronnen en fotomateriaal persafdeling van Dethleffs (Hymer Group), contactpersoon Helge Vester – helge.vester@dethleffs.de
https://www.dethleffs.de/pressebereich/

© Bewerking (en vertaling) Camperland.be 2022, alle rechten voorbehouden.