Burstner zet zijn 3 Campeo busjes (VAN) modellen in een Zwarte Woud jasje (Black Forest) op Citroen vanaf 118 PK

Burstner zet zijn 3 Campeo busjes (VAN) modellen in een Zwarte Woud jasje (Black Forest) op Citroen vanaf 118 PK

Het is niet nieuw maar ik had er eerder nog geen aandacht aan geschonken. Voor modeljaar 2022 brengt Bürstner zijn 3 populaire Campeo modellen uit met een nieuwe uitvoering: Campeo Black Forest. Daarmee wil het Duitse merk uit de Erwin Hymer groep zijn roots benadrukken met deze mooie bosrijke streek. In het logo zit dan ook een dennenboom verwerkt.

De interieurstijl met tinten van licht en donkergrijs in combinatie met zwart-rood, is doorgetrokken in de drie modellen: de kleinste Campeo C540, Campeo C600 en de grootste Campeo C640. Het prijsverschil tussen de kleinste en grootste versie bedraagt zo’n 5.000 à 6.000 €. De ontwerpers gebruiken in het interieur afbeeldingen en materialen die lokaal in het Zwarte Woud werden gevonden als inspiratie voor het ontwerp van de exterieurafbeeldingen en het interieur met tal van extra functies.

In tegenstelling tot de gewone Campeo serie (op Fiat) is het basisvoertuig hier gebaseerd op een witkleurige Citroën Jumper met een vermogen van  120 pk op een chassis van 3.300 kg.  Daarnaast wordt de Campeo Black Forest geleverd met een uitgebreide standaarduitrusting voor zowel het exterieur als het interieur. Aan de buitenkant is hij uitgerust met 16 inch lichtmetalen velgen, aluminium raamkozijnen, een spoilerbescherming voor offroad-ritten en een exterieurdesign geïnspireerd op het Zwarte Woud. Jawel, het busje ziet eruit als een rijdend bos :)

Jammer dat je geen andere carrosseriekleur kan kiezen (bij de introductie). Het chassis kan verhoogd worden in optie naar 3.500 kg waardoor je toch een mooi laadvermogen krijgt van 550 kg … doen dus! Het interieur maakt indruk met een hoog niveau van wooncomfort en functionaliteit.

In de Campeo voelt u gewoon dat u in goede handen bent. Kook ‘s avonds in de kleine keuken, die is uitgerust met twee kookplaten en een compressorkoelkast. Of ontspan onder de douche in de functionele toiletruimte.

Black Forest staat voor een grijze stoffen bekleding en kussens, op maat gemaakte hoeslakens voor het vaste bed achter en twee extra hoogwaardige opbergers in viltlook in het slaapgedeelte – allemaal in trendy geborduurd Black Forest design van de eigen naaiafdeling van Bürstner.

Beschikbare optionele extra’s zijn onder meer een slaapdak en andere pakketten zoals bijvoorbeeld het Light Pack of het Campeo Pack. Het basismodel Campeo Black Forest is verkrijgbaar in alle indelingen. Prijzen voor een C 600 beginnen vanaf 44.140 €. (prijzen in Duitsland) en voor de C 600 vanaf plus 50.000 €  in België (en zonder het extra hefbed van 2 op 1.35m). Achterin vinden we het typisch dwars geplaats bed van 195 op 145 cm.

Alle indelingen bieden een compacte buitenbreedte van slechts 205 centimeter, vier zitplaatsen en twee tot vijf slaapplaatsen (standaard twee slaapplaatsen, derde bed optioneel met ombouwbare dinette, vierde en vijfde slaapplaats in het optionele slaapdak dat stevig is geprijsd (rondom 6.000 €). Je kan 100 liter vers water meenemen en lozen in de 90 liter grote afvaltank. In de keuken vinden we een compressiekoelkast(je) met 84 liter inhoud. Verwarmen kan je met een klassieker: de Truma Combi 4.

De productielocatie van Bürstner ligt al meer dan 60 jaar aan de voet van het Zwarte Woud, met eigen schrijnwerkerij, meubelmakerij en naaiafdelingen. We zijn diep geworteld in deze regio. Het Zwarte Woud is ons eerste product dat de plaats benadrukt waar het is gemaakt met zowel zijn naam als zijn ontwerp. Al vele jaren is de trend in het koopgedrag duidelijk op weg naar regionale producten. Met het Zwarte Woud willen we nieuwe doelgroepen aanspreken die exclusief design en een hoog wooncomfort in hun voertuig waarderen, maar ook hun liefde voor het buitenleven in het algemeen en het Zwarte Woud in het bijzonder willen uiten.

 

Burstner logo

Burstner VANS, minivans en motorhomes

4.6
Waterdichtheidsgaranties 5.0
Beoordeling Camperland 4.2

Beter

 • Duitse kwaliteitsnormen
 • Groot aanbod en keuze
 • Prjjs/kwaliteit/afwerking
 • Ruime keuze aan # modellen
 • Alle type campers
 • Voordelige pakketten
 • 100% houtvrije constructie
 • Ruim dealernetwerk
 • 10 j. waterdichtheids garantie
 • Vernieuwende ideeën

Minder

 • Sommige meubelen zijn van Franse origine
 • Sommige modellen onvoldoende laadvermogen
 • Opties verhogen aankoopprijs
 • Prijs opties en pakketten
  • 2022 – 100% houtvrije constructies. 10 jaar garantie op alle modellen, ook buscamper modellen.
  • 2021 – Nieuwe Thermo-Floor dubbele bodem bij de Lyseo TD serie. De Thermo-Floor constructie biedt een doorlopend vlakke vloer van cabine tot aan de slaapkamerdeur. De vloer heeft altijd een aangenaam gevoel wanneer u door uw voertuig loopt, ook op blote voeten.
34
Merk Bürstner - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

Aanverwante Bürstner motorhome & camper onderwerpen - artikelen

 

Bronnen

Persbericht Burstner op https://www.buerstner.com/de/en/media/campeo_black_forest en foto van website https://www.buerstner.com/

© Publicatie copyright Camperland.be 2022, alle rechten voorbehouden.

Een reactie achterlaten