Burstner zet zijn 3 Campeo busjes (VAN) modellen in een Zwarte Woud jasje (Black Forest) op Citroen vanaf 118 PK

Burstner zet zijn 3 Campeo busjes (VAN) modellen in een Zwarte Woud jasje (Black Forest) op Citroen vanaf 118 PK

Het is niet nieuw maar ik had er eerder nog geen aandacht aan geschonken. Voor modeljaar 2022 brengt Bürstner zijn 3 populaire Campeo modellen uit met een nieuwe uitvoering: Campeo Black Forest. Daarmee wil het Duitse merk uit de Erwin Hymer groep zijn roots benadrukken met deze mooie bosrijke streek. In het logo zit dan ook een dennenboom verwerkt.

De interieurstijl met tinten van licht en donkergrijs in combinatie met zwart-rood, is doorgetrokken in de drie modellen: de kleinste Campeo C540, Campeo C600 en de grootste Campeo C640. Het prijsverschil tussen de kleinste en grootste versie bedraagt zo’n 5.000 à 6.000 €. De ontwerpers gebruiken in het interieur afbeeldingen en materialen die lokaal in het Zwarte Woud werden gevonden als inspiratie voor het ontwerp van de exterieurafbeeldingen en het interieur met tal van extra functies.

In tegenstelling tot de gewone Campeo serie (op Fiat) is het basisvoertuig hier gebaseerd op een witkleurige Citroën Jumper met een vermogen van  120 pk op een chassis van 3.300 kg.  Daarnaast wordt de Campeo Black Forest geleverd met een uitgebreide standaarduitrusting voor zowel het exterieur als het interieur. Aan de buitenkant is hij uitgerust met 16 inch lichtmetalen velgen, aluminium raamkozijnen, een spoilerbescherming voor offroad-ritten en een exterieurdesign geïnspireerd op het Zwarte Woud. Jawel, het busje ziet eruit als een rijdend bos :)

Jammer dat je geen andere carrosseriekleur kan kiezen (bij de introductie). Het chassis kan verhoogd worden in optie naar 3.500 kg waardoor je toch een mooi laadvermogen krijgt van 550 kg … doen dus! Het interieur maakt indruk met een hoog niveau van wooncomfort en functionaliteit.

In de Campeo voelt u gewoon dat u in goede handen bent. Kook ‘s avonds in de kleine keuken, die is uitgerust met twee kookplaten en een compressorkoelkast. Of ontspan onder de douche in de functionele toiletruimte.

Black Forest staat voor een grijze stoffen bekleding en kussens, op maat gemaakte hoeslakens voor het vaste bed achter en twee extra hoogwaardige opbergers in viltlook in het slaapgedeelte – allemaal in trendy geborduurd Black Forest design van de eigen naaiafdeling van Bürstner.

Beschikbare optionele extra’s zijn onder meer een slaapdak en andere pakketten zoals bijvoorbeeld het Light Pack of het Campeo Pack. Het basismodel Campeo Black Forest is verkrijgbaar in alle indelingen. Prijzen voor een C 600 beginnen vanaf 44.140 €. (prijzen in Duitsland) en voor de C 600 vanaf plus 50.000 €  in België (en zonder het extra hefbed van 2 op 1.35m). Achterin vinden we het typisch dwars geplaats bed van 195 op 145 cm.

Alle indelingen bieden een compacte buitenbreedte van slechts 205 centimeter, vier zitplaatsen en twee tot vijf slaapplaatsen (standaard twee slaapplaatsen, derde bed optioneel met ombouwbare dinette, vierde en vijfde slaapplaats in het optionele slaapdak dat stevig is geprijsd (rondom 6.000 €). Je kan 100 liter vers water meenemen en lozen in de 90 liter grote afvaltank. In de keuken vinden we een compressiekoelkast(je) met 84 liter inhoud. Verwarmen kan je met een klassieker: de Truma Combi 4.

De productielocatie van Bürstner ligt al meer dan 60 jaar aan de voet van het Zwarte Woud, met eigen schrijnwerkerij, meubelmakerij en naaiafdelingen. We zijn diep geworteld in deze regio. Het Zwarte Woud is ons eerste product dat de plaats benadrukt waar het is gemaakt met zowel zijn naam als zijn ontwerp. Al vele jaren is de trend in het koopgedrag duidelijk op weg naar regionale producten. Met het Zwarte Woud willen we nieuwe doelgroepen aanspreken die exclusief design en een hoog wooncomfort in hun voertuig waarderen, maar ook hun liefde voor het buitenleven in het algemeen en het Zwarte Woud in het bijzonder willen uiten.

 

Burstner logo
18e plaats
kwaliteitslabel camperland (50) 2021
85 %
34e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
66 %

Burstner VANS, minivans en motorhomes

3.85
Waterdichtheidsgaranties 5.0
Beoordeling Camperland 3.5
Nakomen van garanties (bolle vloeren) 3.0

Beter

 • Duitse kwaliteitsnormen
 • Groot aanbod en keuze
 • Vernieuwende ideeën
 • Ruime keuze aan # modellen
 • Alle type campers
 • Voordelige pakketten
 • 100% houtvrije constructie
 • Ruim dealernetwerk
 • 10 j. waterdichtheids garantie

Minder

 • Sommige meubelen zijn van Franse origine
 • Sommige modellen onvoldoende laadvermogen
 • Opties verhogen aankoopprijs
 • Prijs opties en pakketten
 • 2023 - problemen met bolstaande vloeren
 • Tussenkomst waarborg voor gedupeerden kan beter
 • In Frankrijk gemaakt meubilair = kwaliteit?
37
Merk Bürstner - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

Burstner (half-) integralen

10 jaar garantie (2023-24)

6 jaar garantie op Copa
(2023-24)

isolatie

Geschikt voor gebruik in alle seizoenen.

Burstner
sinds 1965

Burstner Copa 6 jaar garantie ipv 10 jaar

Op elke Bürstner-camper krijgt u een uitgebreide garantie van 2 jaar vanaf aankoop. Ontwikkeling, productie en verkoop zijn gecertificeerd volgens de internationale norm ISO 9001:2015.

Wij hebben zoveel vertrouwen in onze producten dat we u vanaf modeljaar 2019 een lekgarantie van 10 jaar geven. Neem direct contact op met uw Bürstner service- of handelspartner

6 jaar lekgarantie voor de Copa.


Bürstner-assistentie = Uw mobiliteitsgarantie

Praktische hulp bij onvoorziene gebeurtenissen: Bürstner Assistance maakt van elke situatie het beste, zodat technische storingen uw vakantie zo min mogelijk beïnvloeden.

Alle chassisleveranciers (Fiat, Citroen, Mercedes-Benz) bieden een internationaal geldige garantie op elke in Duitsland geregistreerde Bürstner-camper. Het enige wat u hoeft te doen is de Assistentiedienst van uw chassisfabrikant te bellen en u krijgt direct hulp. 


Bürstner-verbindingsgarantie* – een service van de Hymer-groep

Met de Bürstner verlengingsgarantie* bieden wij u samen met onze partner CarGarantie betrouwbare bescherming tegen onverwachte reparatiekosten. Zodat jij onbezorgd kunt genieten van elke minuut onderweg. Vertrouw op onze expertise. Uw dealer en CarGarantie ondersteunen u betrouwbaar bij een garantieclaim of bij vragen. De Bürstner verlengingsgarantie* is beschikbaar voor zowel nieuwe als gebruikte auto’s die in Duitsland zijn geregistreerd. De nieuwe auto-uitbreidingsgarantie* en de gebruikte auto-garantie* zijn producten van CG CarGarantie Versicherungs AG (CarGarantie), al bijna 50 jaar een van de toonaangevende en meest ervaren garantiespecialisten in Europa.


De nieuwe voertuiguitbreidingsgarantie* voor uw camper  beschermt u betrouwbaar tegen financiële verrassingen, zelfs nadat de fabrieksgarantie is afgelopen. U kunt de extra garantie voor 12, 24 of zelfs 36 maanden afsluiten bij uw garanderende handelspartner. Voor alle nieuwe en jonge campers met een voertuigleeftijd tot 24 maanden.

Prijzen kunt u on-line vinden op https://www.buerstner.com/de/de/service/garantien

 • dak- en bodem met GFK plaat
 • PU lijsten, robuuste PVC laag 
 • hagelbestendig dak
 • XPS, GFK, PU (PUR)

Aanverwante Bürstner camper van, busjes, motorhome & camper onderwerpen - vrijetijdsvoertuigen minivan en urban artikelen

 

Bronnen

Persbericht Burstner op https://www.buerstner.com/de/en/media/campeo_black_forest en foto van website https://www.buerstner.com/de/de

© Publicatie copyright Camperland.be 2022, alle rechten voorbehouden.

Loading