Bavaria T726FC halfintegraal modeljaar 2022 komt tegemoet aan alle behoeften van de camperaar

Bavaria, uit de Franse Pilote groep, probeert al enige tijd voet aan de grond te krijgen in Duitsland. Dit kan ook alleen maar lukken door met goede, afgewerkte producten op die Duitse markt te komen. Ook in België en Nederland is het een merk dat we niet in grote getale zien rondrijden. Terecht of niet? Ik wil je warm maken voor deze in Frankrijk populaire T726FC halfintegraal waarbij écht alles aan boord is wat de doorsnee camperaar in een camper zou wensen: een face-to-face zitbank, een centraal bed, vooraan een extra hefbed in het plafond, voldoende laadvermogen, een grote koelkast, ruime watertanks, voldoende ruimte op 7.2 meter, een klasse III isolatienorm voor winterse uitstappen en zo verder. Dit voor de prijs van rondom de 80 ton.

De T726FC is 7.20 meter lang (een beetje tegen de huidige trends in) en 2.3 meter breed en heeft een hoogte van 2.88 meter. Op zijn Fiat CSS chassis van 3500 kg kun je nog (af fabriek) 575 kg beladen waar toch wel opmerkelijk goed is voor een plus 7 meter model met deze uitrusting zoals een centraal kingsbed en hefbed in het plafond die altijd voor extra kilogrammen aan gewicht zorgen. De goedkoopste versie heeft een Fiat Ducato 2.2 liter motor van 120 PK Euro 6D Final maar wij raden u toch aan om voor de 140 PK motor te kiezen zodat je toch over meer souplesse en rijplezier kan beschikken. Zeker in de bergen is dit voor een plus zeven meter camper een pak aangenamer rijden. Met deze camper mag je een aanhanger trekken van 750 kg of 2000 kg geremd.

Zoals u weet erger ik ook hier me aan aan het feit dat er 4 gehomologeerde zitplaatsen zijn (met gordel) en dat men afficheert dat er 5 zitplaatsen zijn aan tafel. Die vijfde persoon moet dan wel een toevallige bezoeker zijn. Er zijn ook vijf slaapplaatsen mogelijk: twee in het hefbed van 200 op 125 cm (eerder geschikt voor kinderen in plaats van volwassen), twee in het centraal bed van 190 op 150 cm en eentje in te om te vormen zitbank van de zithoek op 200 x 100 cm. 

Die 2 meter zitbanken zorgen overdag ook voor een maxi-lounge gevoel. Nachtelijk comfort wordt u verzekerd door de kwaliteit van een Bultex-matras op een opklapbare lattenbodem die veel opbergruimte verbergt (drie lades en twee lades). Omdat het bed vast is, heeft het een zeer comfortabele instaphoogte. Op de doorgang rond het bed is goed gelet om een gemakkelijke toegang tot de kasten te garanderen.

De garage is 85 cm hoog, niet spectaculair, en is aan weerszijden bereikbaar via een deur van 66 op 85 cm. Bij de badkamer inplanting heeft u de keuze tussen een badkamer en een aparte douche die tegenover elkaar liggen, of de combinatie van beide met behulp van een dubbele scheidingswand aan de slaapkamerzijde en de woonkamerzijde. De keuken heeft een beperkte 2-pits kookplaat, een aangenaam werkblad en grote lades waar ook pannen in passen.

Je krijgt meer voor je geld? Alvast is er een grote koelkast voorzien met 133 liter inhoud, daarnaast ook de sterkere 6000 Watt Truma kachel. Het grote raam en de standaard lichtkoepel zorgen de hele dag voor prachtig licht. Standaard is er een 75 liter grote dieseltank die in optie te vergroten is tot 90 liter. Als voorraad kan je 130 liter water opslaan, toch een 30 liter meer (30%) dan bij vergelijkbare halfintegralen. Voor de afvalwatertank is 95 liter inhoud voorzien. Bavaria gaat prat op zijn modern bedieningspaneel “Directe Xperience-tablet”.

Kwaliteit? Pilote zorgt voor zijn Bavaria modellen niet alleen voor een polyester buitenzijde, maar ook voor een Klasse 3 isolatie pakket, net zoals bij alle merken onder de Pilote groep. T726 FC is geen nieuw 2022 model maar zit natuurlijk wel in een nieuw jasje. Bavaria komt voor al zijn series in 2022 met een duidelijke keuze. Een speciale uitvoering onder “Nomad”: zwarte Mika kleuren met faux linnen, Alaska-gordijnen en een glanzend wit meubilair.

Pakketten

  • Comfortpakket: Geglazuurde en centrale deur in het woongedeelte, deur met klamboe, cabineafscherming, cabinetapijt
  • Luxe interieurpakket: lederen stuur en knop, aluminium dashboard, stuurbediening
  • Energie pakket:  batterij AGM 95 Ah, zonnepaneel 100 Watt
  • Sattelliet pakket: 60 cm satellietantenne, 22 inch TV
  • Media pakket:  autoradio IDMedia Android auto, Apple CarPlay, DAB, GPS, achteruitrijcamera, cabine en mobiele luidspreker
  • Verwarming: de Truma verwarming kan omgeruild worden voor een Alde installatie

Extra fotogallerij

Motorhome dealers voor Bavaria halfintegralen

Bavaria Tren-D T746GJ - 2023 - Semi-integraal - Fiat 140 pk - enkele bedden - L 7.45 m | 4 (5) | (CAMPER DATA 2023
vlag van Nederland
vlag Duitsland

Bavaria VANS en motorhomes

3.35
Waterdichtheidsgaranties 2.5
Beoordeling Camperland 3.5
Prijs/kwaliteit 3.5
Klasse 3 isolatie 4.0

Beter

 • Franse stijl olv Pilote groep
 • Introductie in Duitsland (2021)
 • Modellen met klasse 3 isolatienorm
 • Ruime keuze met # modellen
 • Verbeterde afwerking in 22/2023

Minder

 • Details afwerking
 • Zelfde modellen als Pilote
 • 5 j. garantie op waterdichtheid
 • Beperkt aantal dealers BE/NL
 • Bavaria = Pilote modellen, maar onduidelijke gecommuniceerd

ISOTEK – de vloer is het fundament van de constructie. Of het nu gaat om dikke, dubbele of opbergvloeren, de Bavaria vloeren garanderen extra isolatie en verstevigen de structuur.

Klasse 3 – klaar voor gebruik in zomer en winter: het voertuig wordt gekoeld tot -15°C en tot +20 °C in iets meer dan 4 uur dankzij een sterk isolerende vloer, fibroplast (glasgevuld polyurethaan) in de vloer en zijkanten.

20
Merk Bavaria – UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op “Bewaar aantal sterren”

Aanverwante Bavaria onderwerpen – artikelen

Bronnen

Met dank voor het fotomateriaal van de Pilote Press site media library GP SAS – http://webcom.pilote.fr/

© Publicatie copyright Camperland.be 2022, alle rechten voorbehouden.

Een reactie achterlaten