Comeback van de Burstner Nexxo Van modeljaar 2021 als compacte halfintegraal op Citroën of Fiat met extra bedindelingen

Comeback van de Burstner Nexxo Van modeljaar 2021 als compacte halfintegraal op Citroën of Fiat met extra bedindelingen

Burstner lanceert dit modeljaar 2021 een nieuw type camper Nexxo Van genoemd. Als is het geen Van maar een halfintegraal zeggen ze zelf. Maar de benaming Nexxo is niet zo nieuw als je zou denken. Net als de re-lancering van de Delfin modellen, was er in 2013 reeds een Nexxo Fify-Five, naar aanleiding van de 55ste verjaardag en 2 jaar later in 2015 was er eerder het aanbod van Nexxo en Nexxo Time, toen enkel op een Fiat Ducato. 

De nieuwe Nexxo Van anno 2021 wordt door Burstner gelanceerd als een soort instapmodel “Compact en compleet” voor de nieuwe camperaar en komt standaard uit op basis van de Citroën Jumper voor de prijs van 60.970 €, maar je kan hem ook verkrijgen op ietsje duurdere Fiat Ducato basis. Kenmerkend Bij de Citroën uitvoering zijn de smalle buitenspiegels en de mooi gespoten voorspoiler die is voorzien van aluminium skirts. 

Standaard is er achteraan in het logo een derde remlicht voorzien. Ook standaard is er centrale deurvergrendeling voorzien en elektrisch bedienbare ramen in de cockpit. Moet het nog vermeld worden dat het GFK dak bescherming biedt tegen hagel of mag ik dit heden toch wel de minimum te verwachten norm noemen? Bij Burstner kan je op dit vlak wel best op je beide oren slapen: het merk biedt standaard 10 jaar garantie.

Bustner Nexxo Van vooraanzicht modeljaar 2021 op Citroën chassis
Bustner Nexxo Van vooraanzicht modeljaar 2021 op Citroën chassis

Het keukenblok dat links staat ingepland aan de keukendeur en een gasfornuis heeft van een buscamper met 2 pitsen (gasfornuis met automatische ontsteking). De geïntegreerde gootsteen is voorzien van een neerklapbare kraan. Het extra, afneembare tablet verhoogt het plezier bij het bereiden van eten (enkel verkrijgbaar als accessoire). 

Een kookplaat-oven combinatie is eveneens als optie verkrijgbaar maar enkel bij de twee grootste modellen T 690 G en T 700. Dat het model geen buscamper is bewijst zijn aparte opbouw, het is geen omgebouwde bestelauto, en biedt je als binnen stahoogte 1.98 meter aan, toch een 8 cm surplus dan bij een standaard VAN.

In deze nieuwe serie combineert Bürstner modern design en optimaal ruimtegebruik in een compact formaat. In de Nexxo Van met het moderne meubeldecor Brava in de combinatie met de 3 chique bekledingsvarianten Amaro, Pacific of Kaluna. 

In de T 590 G, T 620 G en T 690 G bevindt zich een volwaardige zitplaats naast de toegangsdeur (maar er zijn geen veiligheidsgordels voorzien). Het nieuwe, lichtdichte gordijn (wat ikzelf vrij lelijk vind) wordt met een rail langs de cabinebekleding geleid.

Prijzen (03/2021) - op Fiat Ducato met 120 PK motor

In België: 5 Nexxo modellen gaande vanaf 60.970 € tot 64.540 €.

Bürstner 83%

Kwaliteitsscore Camperland in %, gebaseerd op de CLPLUSDATA base 2021

Vooral bij de modellen T 569 en T 590 G valt de open indeling en het grotere ruimtegevoel op. Om nog meer ruimte te verkrijgen kun je opteren voor een optioneel skyroof panoramisch dak tegen meerprijs. Wel zijn er reeds dakluiken aanwezig in het woon- en keukengedeelte en in de toiletruimte. 

Qua belichting is alles voorzien van de besparende LED verlichting en is er een USB stopcontact voorzien. Te vermelden is dat Burstner in de zithoek extra luchtopeningen heeft voorzien voor een betere verspreiding van de warme lucht en dat er ventilatieruimte is gelaten voor de verluchting van de opbergkasten.

Nexxo Van of Travel Van?

De Nexxo Van is naar mijn mening eerder een aanvulling op de bestaande halfintegralen modellenreeks en best te vergelijken met de Travel Van, ook zo’n type camper die zweeft tussen een buscamper en halfintegraal type. Zo is er de Travel Van die enkel uitkomt op het chassis van Fiat met als neusje van de zalm de T620 G Harmony Line, supermooi is die, maar toch wel met een prijskaartje vanaf 71.250 €.

Een andere mogelijkheid is dat de Nexxo Van gewoon de nieuwe opvolger wordt van de Travel Van want dezelfde modellenbenaming komen terug. Zoals er zijn van de Nexxo Van T 569, T 590 G, T 620 G, T 690 G en T 700 vanaf een lengte van 5.99 tot 6.99 meter. 

Zelfs de hoogte, de breedte als de stahoogte binnen zijn identiek aan de Travel Van modellen. Camperland rangschikt de Nexxo Van onder de groep van Compacte campers. Onder andere door zijn breedte van 2.2 meter, dat is 15 cm breder dan een buscamper en evenveel cm smaller dan een doorsnee integraal versie.

Meer en andere bedindelingen bij de Nexxo Van

Ten opzichte van de Travel Van serie zijn er bij de Nexxo Van 2 nieuwe bedvarianten bijgekomen. Het aantal slaapplaatsen bij sommige modellen van 2+1 is onveranderd gebleven, de derde slaapplaats kun je bekomen door de zitbank om te vormen tot een slaapbank bij de T590 G, T620 G en T690 G (enkel optioneel te verkrijgen als Comfortpakket). 

Net als bij De Travel Van is zijn er modellen met dwarsbed (Nexxo T590 G) en modellen met enkele bedden. Daar komt nu voor modeljaar 2021 nog de T569 bij met een Frans bed en het grootste model van net geen zeven meter, T700 G met een centraal bed. Alle indelingen hebben lattenbodems en koudschuimmatrassen. 

De verschuifbare leeslampjes zijn optimaal achterin geplaatst en geven u altijd het juiste licht. Achterin zijn veel opbergmogelijkheden: bovenkasten over de gehele breedte (bij alle indelingen) en kleerkasten aan beide zijden onder de eenpersoonsbedden (bij T 620 G en T 690 G).

Kleinere koelkast

De dinettetafel is uitgerust met een draai- en neerlaatfunctie, optioneel om te bouwen tot bed in combinatie met een centrale zitgroep (in alle indelingen behalve bij de T 569). De royale bovenkasten en lades bieden voldoende ruimte voor serviesgoed en kookgerei. De inhoud van de koelkast bedraagt 89 liter, in de modellen T 690 G en T 700 zelfs 133 liter. 

Dat is toch een groot verschil in vergelijking met de Travel Van waar alle modellen een koelkast hebben van 96 liter (of 7 liter meer). De optimale autonomie aan boord wordt gegarandeerd door een watertankinhoud van 120 liter, een vuilwatertank van 90 liter, en een Truma Combi 4000 verwarming. Identiek zoals bij de Travel Van serie.

Vario badkamer

En is standaard een ruimtebesparende Vario-badkamer (behalve in het kleinste model met het Frans bed T569): de scheidingswand inclusief spiegel en wastafel is met één hand zwenkbaar, waardoor een royale doucheruimte ontstaat. In de kleinste T 569 wordt de wastafel gewoon verplaatst om te kunnen douchen.

Fiat of Citroën kiezen?

Altijd een moeilijke vraag om te beantwoorden. Citroen heeft bijvoorbeeld geen automaat in zijn aanbod maar je kan wel net zoals bij Fiat het vermogen en het koppel verhogen, bij Citroën naar 140 en 165 pk, bij Fiat tot zelfs 178 PK. Bij Fiat kan je ook eenvoudig een zwaarder chassis kiezen van 3.650 en 4.250 kg (meerprijs 265 en 2480 €) – dit dan voor rijbewijs C1 maar eigenlijk is er bij deze modellen van de Nexxo Van weinig reden toe: je kan van 695 kg (grootste model T700) tot 910 kg netto laden bij het kleinste model T569. Heel mooie cijfers van Burstner.

Upgraden Fiat Ducato motoren

  • Upgraden 120 PK naar 140 PK – 1.142 €
  • Upgraden 120 PK naar 160 PK – 4.137 €
  • Upgraden 120 PK naar 180 PK – 6.409 €
  • AT 9 automaat 4.341 €

Opties en pakketten

Naast de standaarduitrusting zijn er nog optionele extra te verkrijgen zoals met het Comfort pakket zoals daar o.a. zijn:

  • Omvormbare zitbanken tot een derde slaapplaats (397 €)
  • Skyroof panoramisch dak (702 €)
  • Speciale extra aerodynamische ramen met aluminium kozijnen die het geluid verminderen, ook tijdens het rijden
  • Extra afneembaar werkblad in de keuken
  • Oven in de keuken (803 €)
  • Premium kwaliteit van de opbouwdeur
  • Elektrische intrede
  • Een extra garagedeur (behalve bij T569 en T700)
  • Isofix-systeem voor kinderzitjes

Winterpakket

  • Vloerverwarming
  • Upgrade van Truma 4 naar Truma 6E (elektriciteit of gas) met 6000 Watt vermogen
  • Verwarmde watertanks
  • Zetelverwarming voor bestuurder en passagier

Wat kiezen: een compacte of toch beter een buscamper (VAN) type?

Absoluut een compacte camper beste camperaar. Denk gewoon aan het verschil in opbouw. De omgebouwde bestelwagens tot VAN hebben allemaal minder jaren garantie op waterdichtheid. Ze behouden dan ook minder hun restwaarde als je de camper tweedehands van de hand wil doen. 

Ook de dikte van de isolatie zal doorgaans minder zijn met een algemene lagere isolatiewaarde: dikte bodem, dak en zijwand (in mm) bij de Nexxo Van: 49, 30 en 30 mm. Deze Burstner geeft je 10 jaar garantie op waterdichtheid. 

Een échte VAN ombouwer komt vaak niet verder dan 2 jaar met enkele uitzonderingen tot 5 jaar.

Beoordeling Camperland voor Comeback van de Burstner Nexxo Van modeljaar 2021 als compacte halfintegraal op Citroën of Fiat met extra bedindelingen

4.1
Merknaam 4.0
Laadvermogen 4.8
Motor & chassis 4.0
Milieunormen 4.0
Prijs/kwaliteit 4.0
Waterdichtheidsgarantie 4.5
Informatiedeling 3.5
Kwaliteitslabel CL 4.2

Beter

 • Compact
 • Mooi interieur Brava
 • Fiat of Citroën keuze
 • Prima laadvermogen
 • Derde remlicht inclusief
 • 4 bedindelingen
 • vario badkamer

Minder

 • Veel opties nog te nemen
 • Opties = prijs loopt op
 • Slechts 2 slaapplaatsen
 • 3e slaapplaats = optie
 • kleine koelkast
 • geen skyroof dak standaard

Comeback van de Burstner Nexxo Van modeljaar 2021 als compacte halfintegraal op Citroën of Fiat met extra bedindelingen

Motorhome dealers Burstner Nexxo modellen

Burstner logo
18e plaats
kwaliteitslabel camperland (50) 2021
85 %
34e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
66 %

Burstner VANS, minivans en motorhomes

3.85
Waterdichtheidsgaranties 5.0
Beoordeling Camperland 3.5
Nakomen van garanties (bolle vloeren) 3.0

Beter

 • Duitse kwaliteitsnormen
 • Groot aanbod en keuze
 • Vernieuwende ideeën
 • Ruime keuze aan # modellen
 • Alle type campers
 • Voordelige pakketten
 • 100% houtvrije constructie
 • Ruim dealernetwerk
 • 10 j. waterdichtheids garantie

Minder

 • Sommige meubelen zijn van Franse origine
 • Sommige modellen onvoldoende laadvermogen
 • Opties verhogen aankoopprijs
 • Prijs opties en pakketten
 • 2023 – problemen met bolstaande vloeren
 • Tussenkomst waarborg voor gedupeerden kan beter
 • In Frankrijk gemaakt meubilair = kwaliteit?
37
Merk Bürstner – UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op “Bewaar aantal sterren”

Burstner (half-) integralen

10 jaar garantie (2023-24)

6 jaar garantie op Copa
(2023-24)

isolatie

Geschikt voor gebruik in alle seizoenen.

Burstner
sinds 1965

Burstner Copa 6 jaar garantie ipv 10 jaar

Op elke Bürstner-camper krijgt u een uitgebreide garantie van 2 jaar vanaf aankoop. Ontwikkeling, productie en verkoop zijn gecertificeerd volgens de internationale norm ISO 9001:2015.

Wij hebben zoveel vertrouwen in onze producten dat we u vanaf modeljaar 2019 een lekgarantie van 10 jaar geven. Neem direct contact op met uw Bürstner service- of handelspartner

6 jaar lekgarantie voor de Copa.


Bürstner-assistentie = Uw mobiliteitsgarantie

Praktische hulp bij onvoorziene gebeurtenissen: Bürstner Assistance maakt van elke situatie het beste, zodat technische storingen uw vakantie zo min mogelijk beïnvloeden.

Alle chassisleveranciers (Fiat, Citroen, Mercedes-Benz) bieden een internationaal geldige garantie op elke in Duitsland geregistreerde Bürstner-camper. Het enige wat u hoeft te doen is de Assistentiedienst van uw chassisfabrikant te bellen en u krijgt direct hulp. 


Bürstner-verbindingsgarantie* – een service van de Hymer-groep

Met de Bürstner verlengingsgarantie* bieden wij u samen met onze partner CarGarantie betrouwbare bescherming tegen onverwachte reparatiekosten. Zodat jij onbezorgd kunt genieten van elke minuut onderweg. Vertrouw op onze expertise. Uw dealer en CarGarantie ondersteunen u betrouwbaar bij een garantieclaim of bij vragen. De Bürstner verlengingsgarantie* is beschikbaar voor zowel nieuwe als gebruikte auto’s die in Duitsland zijn geregistreerd. De nieuwe auto-uitbreidingsgarantie* en de gebruikte auto-garantie* zijn producten van CG CarGarantie Versicherungs AG (CarGarantie), al bijna 50 jaar een van de toonaangevende en meest ervaren garantiespecialisten in Europa.


De nieuwe voertuiguitbreidingsgarantie* voor uw camper  beschermt u betrouwbaar tegen financiële verrassingen, zelfs nadat de fabrieksgarantie is afgelopen. U kunt de extra garantie voor 12, 24 of zelfs 36 maanden afsluiten bij uw garanderende handelspartner. Voor alle nieuwe en jonge campers met een voertuigleeftijd tot 24 maanden.

Prijzen kunt u on-line vinden op https://www.buerstner.com/de/de/service/garantien

 • dak- en bodem met GFK plaat
 • PU lijsten, robuuste PVC laag 
 • hagelbestendig dak
 • XPS, GFK, PU (PUR)

Aanverwante Bürstner camper van, busjes, motorhome & camper onderwerpen – vrijetijdsvoertuigen minivan en urban artikelen

Bronnen Nederlandse informatie brochure op https://www.buerstner.com/de/de en fotomateriaal – Burstner Press site 2021

© Publicatie copyright Camperland.be 2021, alle rechten voorbehouden.

Een reactie achterlaten