Weinsberg CaraCompact 600 MEG Pepper Edition – modeljaar 2020 op Peugeot Boxer

Weinsberg CaraCompact 600 MEG Pepper Edition – modeljaar 2020 op Peugeot Boxer

De Duitse camperbouwer Weinsberg uit de Knaus groep heeft de laatste jaren enorm gewerkt aan zijn modellen series. En daar zijn heel wat nieuwe series geboren. Allen hebben ze gemeen dat de benamingen beginnen met Cara. Daarmee wil het merk zich profileren en zijn modellen benamingen éénvoudig en duidelijk houden. Weinsberg kiest vaak voor zijn modellen voor de goedkopere oplossingen dan bij het moedermerk Knaus. 

Alleszins is er de basiskwaliteit en biedt het merk net als Knaus eventjes 10 jaar garantie op de waterdichtheid van zijn modellen. Weinsberg is duidelijk mee met de trends. Het model in dit artikel, de CaraCompact voor modeljaar 2020 illustreert reeds de trend die naar modeljaar 2021 zal worden doorgetrokken: compacte halfintegralen die binnen elementen bevatten van een buscamper. Dat kunnen we hier o.a. terugvinden in de niet 100% horizontale vloer en het keukenblok dat ingepland staat naast de ingangsdeur.

Het merk biedt net als Knaus eventjes 10 jaar garantie op de waterdichtheid van zijn modellen

Weinsberg CaraCompact 600 MEG Pepper Edition

Het bijzondere aan deze serie is dat Weinsberg kiest voor het chassis en de motoren van de Peugeot Boxer. Net als bij de Citroën Jumper biedt Peugeot zijn motor van 2.2 liter aan met 140 of 165 PK. Voor de Pepper wordt direct voor de 165 PK versie gekozen terwijl Weinsberg in modeljaar 2021 voor zijn Pepper Edition opnieuw kiest voor de 140 PK versie van Fiat. In modeljaar 2020 zijn er weinig fabrikanten die de keuze voor Peugeot maken. 

Menig autokenner zal de Peugeot wellicht wat hoger (beter) inschatten dan de Citroën? Toch hebben ze bij 1.750 tr/minuut net hetzelfde koppel van 340 Nm, simpelweg om het om twee dezelfde motoren gaat. De Fiat Ducato met het zelfde aantal pk’s levert 10 Nm koppel meer maar wel reeds vanaf 1.400 tr/minuut. Een goede reden waarom Weinsberg voor deze Peugeot kiest is dat het merk deze Pepper Edition, naast het 3.500 kg chassis, ook uitbrengt op een 4.4 ton chassis. 

We weten reeds dat het Citroën chassis iets lichter is dan dat van Fiat Ducato, maar bij deze Peugeot combinatie zijn de beladingscijfers van Weinsberg met 820 kg wel écht indrukwekkend voor een compact model van 6.75 meter!

Prijzen 11/2020 – De Weinsberg CaraCompact Pepper Edition 600 MEG vanaf 59.000 €

De neus van de Peugeot ziet er ook anders uit met minder chroom maar bovenaan vind ik de overgang van de cabine wel goed geslaagd met op het dak eigen stijl balken aan de zijkanten. Achteraan in de bumper heeft de Peugeot LED-achterverlichting. 

Deze 600 MEG heeft als indeling twee enkele bedden en is net als dat andere model de 600 MF met zijn Frans bed beperkt tot 2 slaapplaatsen. Een beetje logisch ook dan een compact model in de eerste plaats geschikt is voor twee. Daar de pilootstoelen kunnen gedraaid worden kan je wel met z’n vieren aan de dinettetafel zitten maar verder lijkt de indeling weer opnieuw buscamperachtig met 1 zitbank die richting de cabine staat ingepland. 

Toch volgt Weinsberg hier een normale logica, je kan inderdaad met z’n vieren meereizen. Daarachter die zitbank is dan de compacte badkamer terug te vinden. In beiden modellen vinden we een vrij grote koelkast van 145 liter. Voor de CaraCompact serie voorziet Weinsberg standaard watertanks: 115 liter voor de vers watertank, en het grijze water kan je kwijt in de 95 liter grote tank.

Deze 600 MEG heeft als indeling twee enkele bedden

Extra investeert Weinsberg hier in de verwarmingsinstallatie waar ze direct de Truma voorzien met 6000 watt vermogen. Het keukenblok is volledig rechthoekig zoals in een buscamper met een eenvoudige spoelbak rechts en je gasfornuis links ervan met toch 3 pitten zoals in een échte halfintegraal. Dat het merk Weinsberg wel degelijk nadenkt over zijn modellen bewijst ook de binnenhoogte van 2 meter, toch wel uniek voor een model dat compact heet en duidelijk afwijkt in positieve zin van buscamper modellen met 1.9 m binnenhoogte.

Het interieur op zich in deze 600 MEG valt me wat tegen met zijn Malabar bekleding is het toch teveel hetzelfde van dezelfde kleurtinten, maar ieder zijn smaak. Leuk is dan wel op de zetelbekledingen het logo van het model. In dit compact model vinden we allerlei slimme opbergruimtes.

Beoordeling Camperland voor Weinsberg CaraCompact 600 MEG Pepper Edition – modeljaar 2020 op Peugeot Boxer

Weinsberg CaraCompact 600 MEG Pepper Edition 2020

3.55
Merknaam 3.5
Laadvermogen 4.8
Motor & chassis 3.5
Milieunormen 3.8
Prijs/kwaliteit 3.5
Waterdichtheids garantie 3.5
Informatiedeling 2.5

Beter

 • Compacte indeling
 • Beladingscijfers indrukwekkend
 • 140 PK motor
 • Binnenhoogte 2 m

Minder

 • Niet 100% horizontaal
 • Details afwerking
 • Interieur Malabar

Weinsberg CaraCompact 600 MEG Pepper Edition – modeljaar 2020 op Peugeot Boxer

Motorhome dealers voor Weinsberg CaraCompact 600 MEG Pepper Edition

Weinsberg logo
10e plaats
kwaliteitslabel camperland (50)
50 %

Weinsberg VANS en motorhomes

4.75
Waterdichtheidsgarantie motorhomes 5.0
Beoordeling Camperland 4.5

Beter

 • Duitse kwaliteit
 • Prijs/kwaliteit
 • Goede beladingscijfers
 • 100% houtvrij
 • 10 j. garantie

Minder

 • Beetje low-cost model van Knaus
 • Soms goedkope materialen
20
Merk Weinsberg – UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op “Bewaar aantal sterren”

Weinsberg (half-) integralen

Weinsberg
sinds 1912

Revolution Cube Technology

  • 100 % houtvrij
  • XPS, GFK, PU (PUR)
  • sandwichstructuur
  • GFK dak
 • wanden 31 mm, vloerdikte 40 mm

Aanverwante Weinsberg camper vans, alkoven, compacte campers, halfintegralen en integralen onderwerpen – camper en motorhom artikelen

© Publicatie copyright Camperland.be 2020, alle rechten voorbehouden.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Uw mening over de Weinsberg CaraCompact 600 MEG Pepper Edition 2020
Average rating:  
 0 reviews

Een reactie achterlaten