Nieuwigheden op het Salon van Dusseldorf (31/08/2019 – 08/09/2019) voor camper modeljaar 2020

Nieuwigheden op het Salon van Dusseldorf (31/08/2019 – 08/09/2019) voor camper modeljaar 2020

Het Caravan Salon van Dusseldorf is met zijn 214 duizend vierkante meter, één van de grootste salons in Europa. Wil je de nieuwste trends en evoluties zien in de camperwereld, dan mag je deze afspraak niet missen. In 2018 brachten 232.000 kijklustigen een bezoek aan het salon met meer dan 2.000 tentoongestelde voertuigen. Dit artikel is aangepast wegens reeds gedateerd. Voor het nieuwe campernieuws op het salon zie de CAMPERLAND kalender met alle komende events.

Wat is de trend voor het modeljaar 2020?

Van compact en clever tot ruim en luxueus op ’s werelds toonaangevende beurs is de gehele bandbreedte te zien. Op dit Caravan Salon zullen wederom talloze technische camper- en motorhome innovaties worden gepresenteerd. Populair zijn onder andere elektronische tools die de bediening vergemakkelijken en het comfort verhogen. 

Wanneer we de nieuwe modellen voor 2020 aanschouwen dan stellen we enkele verrassingen vast? De doorbraak van de elektrische camper is alvast nog niet voor morgen. Wel zijn alle dieselmotoren schoner geworden en voldoen ze aan de nieuwe Euro 6D Temp normen, waardoor ze ook 1000 tot 1500 € duurder zijn geworden. Bij het camperaanbod zien we vooral een forse uitbreiding van modellen met de (budgetvoordelige) Citroën 2.0 liter motor

Carthago en Hymer o.a. kiezen dan weer resoluut voor de nieuwe Mercedes-Benz Sprinter 2.2 l motor voor veel van zijn modellen. Fiat Ducato heeft een volledig nieuwe AdBlue 2.3 liter motor MY2020, nu standaard met 140 PK. Opvallend ook voor het eerst een waterfilteringssysteem standaard op alle Knaus modellen en een achterdrager voor zowel fietsen als bagagebox. 

Weinsberg brengt voor het eerst een integraal model CaraCor. Roller Team modellen hebben voortaan allemaal een dubbele (geïsoleerde) bodem. Dat en nog veel meer leest u verder.

Veel merken komen met een opwaardering van een bestaand model of hun serie wordt uitgebreid met een nieuwe plattegrond, bijv. naast het bestaand aanbod een model met queensbed. Het Franse Le Voyageur uit de Pilote groep komt met een wereldpremière op de markt: een camper zonder achteruitkijkspiegels

Zo neemt de automatische transmissie een groter deel van het camper motorenaanbod in met vaak een traploze 9G-Tronic schakeling. Niesmann+Bischoff komt vanaf 2020 met een optioneel Safety Pack op de markt: “De eerste camper met AIR-BAGS.

Steeds meer modellen komen met een woonkamer met zitbanken tegenover elkaar, een tendens die vorig jaar.

Het budgetmerk Forster bestaat 5 jaar en dat wordt gevierd. Forster is een jong budgetmerk van de Italiaanse Eura Mobil groep die bij de Trigano groep behoort. Voor het modeljaar 2020 kondigen de nieuwe halfintegraal T 649 HS aan, een model met een nieuwe indelingen met 2 zitgroepen waaronder een ronde zitgroep en 3 bedden (waarvan 2 hefbedden), dit alles in een camper van 6.5 meter die minder dan 50.000 € moet kosten in Duitsland (07/2019), inclusief de nieuwe Fiat Ducato Euro 6 D temp-motor.

Het vast tweepersoonsbed kan elektrisch verlaagd worden. Met zijn 3 bedden is dit model ook geschikt voor gezinnen met kinderen, zonder dat je daarvoor een (duurdere) alkoof moet aanschaffen. Met zijn 2 zitgroepen kunt u achteraan slapen en toch nog vooraan zitten. De keuken staat in de lengterichting en is voorzien met een 142 liter grote koelkast.

Het budgetmerk McLouis komt voor het eerst met een S-serie: een serie budgetvriendelijke campers die uitgerust zijn met een Citroën motor ipv de 700 à 1000 € duurdere Fiat Ducato MY2020 motor: de 300 S. Standaard heeft de Citroën een 2.0 liter motor. Daarnaast heeft de vernieuwde compacte Mc4 330 van 6.5 meter een grote U-vormige woonkamer die kan worden omgetoverd naar een bed. 

De nieuwe Nevis 8 serie met zijn vernieuwde achterkant, zoals het integraal model 872 G die net geen 7 meter lang is, wordt een stukje duurder mede door de uitbreiding van de standaard uitrusting zoals een ingebouwde dampkap in de keuken en gecentraliseerde tweepuntsdeur. Het centraal bed van 160 cm breed is voor mij nog steeds te smal. 

Goedkoopste versie verkrijgbaar vermoedelijk vanaf 65.000 – 75.000 €.

Carthago 2020 - Mercedes-Benz Sprinter als het nieuwe basisvoertuig

Carthago modellen reeks 2020 nu allen met Mercedes-Benz motoren en onderstel
Carthago modellen reeks 2020 nu allen met Mercedes-Benz motoren en onderstel

De vernieuwde modellen serie van het Duitse Carthago voor 2020 zijn allemaal uitgevoerd met de nieuwe (schone) Mercedez-Benz Sprinter motor en onderstel. Voor het modeljaar 2020 komen ze met een grote bundel nieuwe functies. De nadruk ligt vooral op de “New Generation” van de Carthago chic e-line / s-plus dubbele modelserie met de Mercedes-Benz Sprinter als het nieuwe basisvoertuig. 

Er zijn tal van high-tech componenten geïntroduceerd in de vorm van exclusief ontwikkelde krachtige koplampen met volledige LED-technologie en ingebouwde batterijen met lithium-ion-technologie.

De vernieuwde modellen zijn te zien op het salon:

  • Carthago chic e-line / s-plus: nieuw exterieur, nieuw interieur, nieuw basisvoertuig
  • Carthago c-compactline / c-tourer: hier een opknapbeurt, meer wooncomfort
  • Carthago chic c-line: nieuw basisvoertuig, nieuwe hightechcomponenten
  • Carthago-for-two: kantoor- en tv-apparatuurpakket voor de cockpit

Carthago verbetert zijn modellengamma van de facelift van de slanke en superlichte Carthago c-compactline tot het kantoor- en tv-apparatuurpakket.

Het nieuwste Itineo model van deze Franse groep is de integraal TC 740 die 7.73 meter lang is en binnenin een dwars geplaatst bed heeft. Het bed werd speciaal dwars geplaatst om ruimte te besparen en de leefruimte zo groot mogelijk te houden. Er veel garderobekasten en vooral een mooie en zeer grote kleedkamer met uitzicht op de badkamer.

De woonkamer is opgebouwd uit een open loungeruimte met ruime, tegenover elkaar geplaatste zitplaatsen. De keuken is L-vormig met een grote koelkast met 150 liter inhoud.

In totaal kunnen 4 inzittenden mee en zijn er logischer wijze ook 4 slaapplaatsen voorzien.

De Itineo TC 740 heeft ruime tanks van 120 liter voor zowel schoon als afvalwater.

Het Franse Florium komt met een nieuwe integraal Wincester 75 LOFT. Dit model meet 7,46 meter en herbergt 2 tegenover elkaar geplaatste banken die dienst doen als een grote lounge. Wat er niet ontbreekt is ruimte in deze indeling. In deze lounge kan je genieten van het 32-inch TV-scherm met entertainment en eventueel home cinema als optie. Ook de keuken is fijntjes afgewerkt met gebogen witgelakte schuiven. Als optie is achterin een elektrisch hefbed beschikbaar achterin.
De prijs zal in België boven de 90.000 € uitkomen.

Malibu woonbus Van Charming Coupé - modellen 2020 nieuws

Malibu Van Charming Coupé modeljaar 2020: veel ruimte en bewegingsvrijheid in de woonkamer
Malibu Van Charming coupe modeljaar 2020: veel ruimte en bewegingsvrijheid in de woonkamer
  • Malibu Van Charming Coupé: veel ruimte en bewegingsvrijheid in de woonkamer
  • Afneembare verhoogde vloer in het achterste opbergvak: bagage opgeborgen in twee verdiepingen
  • Wooncomfort en sfeer verder verfijnde, nieuwe aantrekkelijke en praktische details

Met de nieuwe Malibu Van Charming Coupé blijft de populaire Malibu Van-serie groeien. Twee compacte en vier comfortmodellen, twee Malibu Van Charming, Charming GT en Charming Coupé, verschillende stijlwerelden – meer dan ooit maakte de succesvolle serie Vans maatwerk. 

Het basisvoertuig is nog steeds Fiat Ducato, geleverd met standaard hoog dak in lengtes van 5.41 m tot 6.36 m. 

Basisprijs: vanaf 46.300 tot 50.550 € (in Duitsland- (07/2019)

Malibu blijft het assortiment van zijn busjes uitbreiden nu met de nieuwe Van Charming Coupé. Dit naast de Charming GT die eerder dit jaar 2019 werd verkozen tot camper van de maand.

Er is nu nog meer hoofdruimte dankzij het weglaten van het dak opbergvak. Verder zijn er het gepatenteerde 3-in-1 Flexibad, de praktische keuken. Achteraan in de woonbus zijn grote bedden voorzien. De nieuwe Malibu Van Charmant coupe combineert de wendbaarheid van een busje met de ruime woonruimte van een compacte semi-geïntegreerde.

Dakkasten en luifels met indirecte verlichting worden verlengd en integreren de cockpit perfect in de leefruimte.

Nieuw bij Malibu: een optionele tussenvloer verdeelt de grote achterbergruimte in twee. Zo aantrekkelijk als praktisch de overhead kast met plank boven het aanrecht, de LED-verlichting of de dubbele berging in de woongroep.

Andere updates zijn er voor de  semi-geïntegreerde Malibu T en geïntegreerde Malibu I:

Van het elegante paneel achter de zitplaats voor alle modellen tot de pull-out room divider en televisie wand in de voorkant van de slaapkamer. 

Optioneel kan uitgebreid met een hoogwaardige lithium-ion accu inclusief computer en app-functie voor het permanent bewaken van de toestand van de batterijlading.

Het Franse Le Voyageur uit de Pilote groep komt met een wereldpremière op de markt: een camper zonder achteruitkijkspiegels! Het systeem Signature, is een intelligent systeem met een retro-vision camera. Deze exclusieve technologische innovatie garandeert een uitzonderlijke veiligheid en rijcomfort voor de camperbestuurder. Dit systeem is uitgedacht door het Franse bedrijf Vision Systems.

Dit revolutionaire systeem vervangt traditionele spiegels door HD-camera’s en kan tevens dienen als camerabewaking van het voertuig. Dankzij de betere aerodynamica bespaart u naar schatting 2.5 tot 5% brandstof. En je loopt niet langer het gevaar je spiegels te breken. Bovendien vermindert het ontbreken van spiegels de breedte van het voertuig en vergemakkelijkt dit het rijden.

Het Franse Bavaria loopt de succesmodellen van Challenger na, met een nieuw model onder de 7 meter: T696D voorzien van een ruime woonkamer met face-to-face geplaatste zitbanken, dit tegen een scherpe prijs van rondom de 55.000 €. 

Volgens de fabrikant kunnen in de woonkamer 7 gasten plaats vinden. Het model is uitgerust met de Citroën motor. Wil je een centraal bed dan moet je een groter model kiezen zoals de semi-integraal T726FC of de integraal versie I720FC.

Het standaard elektrisch hefbed is zeer groot (160 x 200 cm) en daalt ver naar beneden tot op 80 cm: ideaal om in- en uit je bed te stappen.

Het  Italiaanse Wingamm is niet zo goed bekend in België (met 1 verdeelpunt in België en Nederland). Het is een klein merk met een beperkte standaard waarborg van 2 jaar. Voor 2020 komen ze echter met een opvallend City Suite model van 5.99 meter lang op basis van een Fiat Ducato, een oude model in en nieuw jasje (nog geen foto beschikbaar). Hun best verkocht en bekende model is de Brownie. Al nieuwe modellen voor 2020 zijn gebouwd met een cabine uit één geheel in glasvezel, dit voor een lange levensduur ! 

Glasvezel heeft verschillende voordelen, omdat dit niet alleen sterker is, maar ook gemakkelijker te repareren, beter geïsoleerd en, het beste van alles, omdat ze allemaal uit één stuk zijn zonder verbindingen, kunnen er nooit problemen zijn met waterlekken. Het nadeel? Glasvezel is duurder dan een klassieke opbouw.

Hun interieurs zijn wat moderner ontworpen met veel Italiaanse stijlinvloeden.

De campers hebben een handmatig, in de  lengterichting neerklapbaar bed  boven de voorste dinette, om het gemakkelijker te maken in en uit bed te komen zonder een partner te storen. Er is al een Wingamm vanaf ongeveer 65.000€.

Bronnen 

https://www.camperland.be/campers/campermerk/hymer-camper/dethleffs-hymer-camper/nieuwigheden-voor-de-dethleffs-semi-integraal-voor-het-seizoen-2020-met-o-a-de-opvallende-dethleffs-pulse-classic/

https://www.camperland.be/campers/campermerk/hymer-camper/dethleffs-hymer-camper/nieuwigheden-voor-de-dethleffs-2020-trend-t-i-6757-dbl-trend-t-i-6617-eb-en-alkoofmodel-trend-a-7877-2/

https://www.msn.com/de-de/auto/nachrichten/t-modell-mit-zwei-sitzgruppen—forster-t-649-hs-2020/ar-AADK54B

https://www.niesmann-bischoff.com/en/press/flair-now-even-safer/

https://www.promobil.de/vw-t-6-1-california/

© Publicatie Camperland.be 2019, alle rechten voorbehouden.

Een reactie achterlaten