Nieuwe Ford Transit Trail versies 2020, dienen ook als basis voor campermodellen op een Ford chassis of bij ombouw

Nieuwe Ford Transit Trail versies 2020, dienen ook als basis voor campermodellen op een Ford chassis of bij ombouw

Ford heeft de nieuwe Ford Transit Trail en Ford Transit Custom Trail speciaal ontwikkeld voor gebruik op uitdagende terreinen. Het voor deze versies ontwikkelde mechanische sperdifferentieel (mLSD)  geeft de voorwielaangedreven bedrijfswagens extra tractie op een onverharde of gladde ondergrond

Dat kan ook voor de camperliefhebber een interessante keuze zijn. De Transit Trail zal zeker terugkomen in halfintegraal modellen en buscampers, terwijl we de Custom Trail eerder zullen zien bij minivan camperbouwers zoals Westfalia en hun Nugget versie.

De Ford Transit Trail en Transit Custom Trail zijn uitgerust met exclusieve extra ’s om zowel optimaal comfort als goede terreincapaciteiten te bieden, zonder dat dat ten koste gaat van het praktische gebruiksgemak. Beide versies zijn nu bij de dealer te bestellen. De levering start aan het einde van de zomer.

“De Transit Trail-uitvoering laat zien hoe veelzijdig de Transit is”, vertelt Hans Schep, general manager Commercial Vehicles van Ford Europa. “Hij is speciaal ontwikkeld voor bedrijven met activiteiten op uitdagende terreinen.”

Een Trail voor elk terrein en elke klus

De nieuwe Ford Transit Trail en Transit Custom Trail tonen zich van hun stoere kant en bewijzen dat ze berekend zijn op het werk buiten de gebaande paden. De Trail uitvoering is voorzien van extra beschermpanelen langs de onderrand van de bumpers en de zijkant van de carrosserie. De merknaam Ford in grote, matzwarte letters op de grille verwijst naar het brutale en stoere karakter van de auto. Dat wordt nog eens geaccentueerd door unieke lichtmetalen wielen en de Trail logo’s op de voorportieren.

De voorwiel aangedreven Transit Trail en Transit Custom Trail zijn standaard uitgerust met een mLSD. Dat is ontwikkeld in samenwerking met de aandrijflijnspecialisten van Quaife.

Het voor deze versies ontwikkelde mechanische sperdifferentieel (mLSD)  geeft de voorwielaangedreven bedrijfswagens extra tractie op een onverharde of gladde ondergrond.

Werking van de TRAIL

Als de ondergrond weinig grip biedt, brengt het sperdifferentieel automatisch het motorkoppel over naar het wiel met de meeste grip. Daardoor kunnen de Transit Trail en Transit Custom Trail goed uit de weg op onverharde paden en ongelijk terrein.

Het Electronic Stability Control-systeem van de bedrijfswagens is opnieuw gekalibreerd voor een optimale samenwerking met het mLSD. Dezelfde techniek om de tractie te optimaliseren en de wegligging te verbeteren, is al eerder toegepast in Ford Performance-modellen als de Focus RS, de Focus ST en de Fiesta ST. De techniek heeft geen nadelige invloed op het brandstofverbruik en de CO2-emissie.

Binnen in een trail-versie

Het interieur van de Trail-uitvoering is extra rijk uitgerust, met standaard lederen stoelbekleding voor extra luxe, duurzaamheid en makkelijk schoonmaken. 

Ook airconditioning en een verwarmde Quickclear voorruit, zodat deze bij vrieskou snel ontdooit, behoren tot de standaarduitrusting, net als elektrisch inklapbare buitenspiegels en automatische verlichting.

Beschikbaarheid

Het maximaal toelaatbare totaalgewicht is 3.000 kg voor de Transit Custom en 3.500 kg voor de Transit. De Transit Custom Trail wordt leverbaar als lange wielbasis. De Transit Trail wordt leverbaar als L3 met een wielbasis van 3.750 mm.

Het maximaal toelaatbare totaalgewicht is 3.500 kg voor de Transit

2.0-liter EcoBlue-dieselmotor

De Ford Transit Trail en Transit Custom Trail worden aangedreven door Fords geavanceerde 2.0 liter EcoBlue dieselmotor met een vermogen van 130 pk en 360 Nm koppel. 

Hybride, elektrische versie

Bovendien wordt de Transit Trail leverbaar met een efficiënte geëlektrificeerde aandrijflijn. Deze, in zijn segment unieke, 2.0 liter EcoBlue Hybrid wint tijdens het remmen en vertragen energie terug en slaat deze op in een 48-volts accupakket. Die energie wordt weer gebruikt om de verbrandingsmotor te ontlasten en het brandstofverbruik te verlagen.

2.0-liter EcoBlue-dieselmotor met een vermogen van 130 pk en 360 Nm koppel

Nieuwe Ford Transit Trail versies 2020, dienen ook als basis voor campermodellen op een Ford chassis of bij ombouw

nog geen kwaliteitslabel
0 %

Ford Nugget

2.6
Waterdichtheidsgarantie 2.5
Camperland beoordeling 3.8
Ford Service 3.5
Duidelijkheid dealersnetwerk 1.0
Vernieuwingen 4.0
Ford Garanties 2.5
Hybride en E versies 1.0

Beter

  • Mooie afwerking
  • Populaire model
  • Westfalia expertise
  • Kwaliteit afwerking
  • Prijs/kwaliteit

Minder

  • Lange wachttijd leveringen
  • Beperkt dealersnet
  • Onduidelijke garantie op waterdichtheid
  • Geen duidelijk netwerk voor Nugget
8
Merk Ford Nugget – UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op “Bewaar aantal sterren”

Aanverwante (algemene) Ford camper vans (Nugget) en motoren onderwerpen (Trail, Custom, Transit) – busjes en vrijetijdsvoertuigen artikelen

Aanverwante onderwerpen over motoren

Bronnen Ford Media Press – juni 2020

Zelf rijden

Wil je als redacteur zelf een keer met een van de nieuwe Ford modellen rijden, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

Lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via www.ford.nl/handige-links/ik-wil/proefrit-aanvragen.

Ford Motor Company

Ford Motor Company is een wereldwijd bedrijf met als thuisbasis Dearborn, Michigan. Het bedrijf ontwerpt, produceert, verkoopt en onderhoudt een volledige lijn Ford personenauto’s, pick-ups, SUV’s, geëlektrificeerde voertuigen en luxe Lincoln-voertuigen. Ook biedt het bedrijf financiële diensten via Ford Motor Credit Company en streeft het een leidende posities na in elektrificatie; mobiliteitsoplossingen, inclusief zelfrijdende diensten; en connected voertuigen. Ford heeft wereldwijd ongeveer 188.000 mensen in dienst. Ga voor meer informatie over Ford, de producten en Ford Motor Credit Company naar www.corporate.ford.com.

Ford of Europe produceert, verkoopt en onderhoudt voertuigen van het merk Ford in vijftig afzonderlijke markten en heeft ongeveer 47.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 62.000 mensen. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en negentien productiefaciliteiten (twaalf eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en zes zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto’s van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

© Publicatie copyright Camperland.be 2020, alle rechten voorbehouden.

Een reactie achterlaten