Bavaria komt met zijn T626 D Intense voor modeljaar 2020 met een halfintegraal versie met 685 kg laadvermogen en met alle populaire inplantingen aan boord!

Bavaria komt met zijn T626 D Intense voor modeljaar 2020 met een halfintegraal versie met 685 kg laadvermogen en met alle populaire inplantingen aan boord!

Bavaria zou in de voorbije lente van 2020 uitkomen met een nieuw halfintegraal model, de T626D Intense. Intense staat voor het nieuwe afwerkingsniveau bij de Fransen. Het oudere model, de T626D is een van hun best verkopende modellen in Europa. Door Corona vertragingen zal dit model vooral in 2021 verder gepromoot worden. Zijn populariteit heeft het mede te danken aan de compacte uitvoering op een Fiat Ducato chassis van 3.500 kg met een lengte van 6.2 meter. Daar en boven kan het model toch nog een grote, ruime garage voorleggen.

Ben je een nieuwe camperaar en op zoek naar je eerste nieuwe aankoop dan is deze Bavaria T626D Intense het overwegen waard voor een camper onder de 60.000 € en een nog uitstekend netto laadvermogen van maar liefst eventjes 685 kg

voor een camper onder de 60.000 € een netto laadvermogen van maar liefst eventjes 685 kg 
Bavaria half-integraal T626D modeljaar 2020 met de populaire face-to-face zitbanken
Bavaria half-integraal T626D modeljaar 2020 met de populaire face-to-face zitbanken

Net hetzelfde model kan je ook terug te vinden bij het moedermerk Pilote en heet dan Pilote P626D. Het model wordt aan dezelfde prijs gecatalogeerd. Zij (Pilote) noemen hun salon de XXL face-to-face zithoek. Wel worden erbij Pilote andere stoffen en interieur kleuren gebruikt. Een slimme koper gaat zeker eens bij de 2 merken kijken! Kies het interieur wat je best past want voor het overige zijn de twee modellen nagenoeg gelijk.

Ook het isolatie concept is identiek, ze vallen beiden onder de klasse 3 norm wat ze ook geschikt maakt voor winterse uitstappen. Vergelijk zeker met een ander merk waar je nog een winterpakket als extra optie moet nemen.

Puik werk dus van die Fransen uit de Pilote groep die in deze uitvoering direct de 140 pk motor hebben voorzien. De breedte is 2.30 m en de buitenhoogte 2.85 m. Daarbovenop biedt het model nog eens een vers watertank van 135 liter aan. Voor het afvalwater is er een kleinere tank voorzien van 95 liter.

Bavaria T626D half-integraal modeljaar 2020 met moderne keuken en mooie houtkleuren voor een landelijke stijl - Pilote Groep
Bavaria T626D half-integraal modeljaar 2020 met moderne keuken en mooie houtkleuren voor een landelijke stijl - Pilote Groep

Binnenin probeert Bavaria de ruimte zo groot mogelijk te houden met daarin de populaire face-to-face zitindeling: 2 grote tegenover elkaar ingeplande zitbanken aan een dinette tafel waar je tot met zes kan tafelen. Men heeft gekozen voor een langwerpige modulaire tafel die je kan inklappen zodat er meer bewegingsruimte ontstaat als je de dinette niet gebruikt.

Er zijn echter 4 gehomologeerde zitplaatsen. Standaard is het model maar voorzien met 2 slaapplaatsen. Als optie kan je er het hefbed bij nemen om tot 4 te komen. Dat hefbed is elektrisch bedienbaar, zéér ruim bemeten met 220 op 160 cm breedte, en het kan tot op 80 cm hoogte worden neergelaten.

Bavaria T626D half-integraal modeljaar 2020 slaapkamer - Franse camperbouwer uit de Pilote Groep
Bavaria T626D half-integraal modeljaar 2020 slaapkamer - Franse camperbouwer uit de Pilote Groep

Er is geen skyview dak in dit model maar wel boven de dinette een groot panoramisch dak voor natuurlijke lichtinval. Je kan het wat old-fashion noemen en tegen de trend. Ikzelf ben er echter wel fan van. Voor mij heeft het moderne skyview panoramisch meer nadelen dan voordelen. Voor de avond is er een sfeervolle LED verlichting voorzien die de huiskamer cosy moeten maken ondersteunt met de mogelijkheid een grote 18 inch scherm TV te gebruiken.

De toilet en douche zijn van elkaar gescheiden en Bavaria heeft speciaal voor de dames ook een aparte dressingskast voorzien, bijna met de luxe van thuis. De modulaire badkamer is voorzien van spiegel en lavabo en is ruim te noemen naar camper normen. Het warme douchewater wordt geleverd door een Truma Combi 4 kachel.

Bavaria Tren-D T746GJ - 2023 - Semi-integraal - Fiat 140 pk - enkele bedden - L 7.45 m | 4 (5) | (CAMPER DATA 2023
vlag van Nederland
vlag Duitsland

Bavaria VANS en motorhomes

3.35
Waterdichtheidsgaranties 2.5
Beoordeling Camperland 3.5
Prijs/kwaliteit 3.5
Klasse 3 isolatie 4.0

Beter

  • Franse stijl olv Pilote groep
  • Introductie in Duitsland (2021)
  • Modellen met klasse 3 isolatienorm
  • Ruime keuze met # modellen
  • Verbeterde afwerking in 22/2023

Minder

  • Details afwerking
  • Zelfde modellen als Pilote
  • 5 j. garantie op waterdichtheid
  • Beperkt aantal dealers BE/NL
  • Bavaria = Pilote modellen, maar onduidelijke gecommuniceerd

ISOTEK – de vloer is het fundament van de constructie. Of het nu gaat om dikke, dubbele of opbergvloeren, de Bavaria vloeren garanderen extra isolatie en verstevigen de structuur.

Klasse 3 – klaar voor gebruik in zomer en winter: het voertuig wordt gekoeld tot -15°C en tot +20 °C in iets meer dan 4 uur dankzij een sterk isolerende vloer, fibroplast (glasgevuld polyurethaan) in de vloer en zijkanten.

20
Merk Bavaria – UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op “Bewaar aantal sterren”

Aanverwante Bavaria onderwerpen – artikelen

Bronnen website Bavaria en magazine l’Officiele du camping-car editie L14186  – www.officielcampingcar.com en Bavaria pagina www.bavaria-camping-car.com/camping-car/gamme-tren-d/t626d/

© Publicatie copyright Camperland.be 2020, alle rechten voorbehouden.

Een reactie achterlaten