Knaus viert 60 jarig bestaan met nieuwe L!VE I 900 LEG op een chassis van 5 ton met achteraan een dubbele as

Dit jaar zou hij 100 jaar zijn geweest: Helmut Knaus had een visie – vakantiegeluk voor iedereen – en 60 jaar geleden richtte hij het succesvolle merk KNAUS op. Deze verjaardag worden gevierd met speciale jubileummodellen. Voor het nieuwe modeljaar 2021 krijgen L!VE I, TI en WAVE een nieuwe, frisse, nog huiselijkere uitstraling met de meubeldecor MATARA TEAK, de SAMOA-afwerking en drie standaard stofferingdecors. Optioneel is een echt lederen versie te bestellen. Op aanvraag is ook een 27 inch televisie beschikbaar. De uitgebreide sfeerverlichting zorgt voor nog beter, sfeervol, aangenaam licht.

Alle plattegronden van de volledig geïntegreerde L!VE I hebben nu de 70 cm brede instapdeur en bieden dus nog meer comfort, en niet te verwarren met het model SUN I 900 LEG. Optioneel is de L!VE I serie ook verkrijgbaar met ALDE warmwater vloerverwarming. En naast de 650 MEG en 700 MEG (lees dit artikel van eerder dit jaar – https://www.camperland.be/campers/campermerk/knaus/knaus-modeljaar-2020-de-nieuwe-lve-i/) heeft de L!VE I een nieuwe 3-assige indeling: de 900 LEG op een chassis van 5 ton met achteraan dus een dubbele as.

Het 8,61 meter lange model is een uitgerekte versie van de Live I 700 MEG éénpersoonsbedindeling. Vanwege de grootte en het gewicht van 5 ton hebben toekomstige eigenaren van het nieuwe geïntegreerde voertuig een C1-rijbewijs nodig. Het geheel staat op een Fiat Ducato AL-KO chassis. Dankzij het maximale totaalgewicht van 5 ton is er aan laadvermogen geen gebrek.

Het laat als geen ander volledig geïntegreerd voertuig zien dat luxe niet per se duur hoeft te zijn, maar dat ruimte de belichaming is van luxe: er is een groot ruimtegevoel in het interieur – de 900 LEG maakt indruk met twee eenpersoonsbedden achterin en een hefbed van 150 cm voorin grote L-zitgroep met veel ruimte om gasten uit te nodigen, veel bergruimte, ruime kledingkasten en een grote wasruimte met aparte douche en benodigdhedenkast.

Een ruime integraal camper voor 6 personen met een uniek design. Een geheel nieuw model van Knaus.Het model heeft enkele slimme details: de nieuwe centraal vergrendelbare cabine deur heeft een storage-netwerk, een parkeerkaarthouder en een muntenbakje.

Prijzen – Knaus L!VE I 900 LEG vanaf 93.150 € (08/2020)
(sfeerverlichting en 27 inch TV tegen meerprijs)

Focus op ruime slaapplaatsen en voldoende sanitaire ruimte

De ruim twee meter lange eenpersoonsbedden in lengterichting worden gevolgd door de vrijstaande ronde douchecabine aan de bestuurderszijde. Aan de rechterkant heeft de fabrikant een kamerhoge kleerkast geplaatst met daarnaast een ruime badkamer met wastafel en toilet. In de middengang kan de badkamerdeur worden geopend, waardoor de slaap- en sanitaire ruimtes volledig gescheiden kunnen worden van het voorste woongedeelte. Het tafelblad van de dinette kan tot halverwege worden opgeklapt. Als er meer dan 4 personen willen overnachten, kan de zithoek worden omgebouwd tot een extra bed van 2.1 m op 88 cm.

De keuken heeft ondanks de grotere lengte dezelfde compacte L-vorm als in het kleinere model 700 MEG. Deze is uitgerust met een driepits gasfornuis, een gootsteen en een oven. Naast het douche- en keukenwerkblad is er een koelkast van 177 liter.

De voor alle Knaus-motorhomes is de insectenwerende deur nu nog stabieler en gebruiksvriendelijker. Hij vergeeft elke foutieve bediening en als hij uit de geleiderail springt, kan hij met één beweging in de oorspronkelijke toestand worden teruggezet. Vanaf het modelseizoen 2021 worden alle Live I-modellen uitgerust met een bredere carrosseriedeur van 70 centimeter. De omlopende wandkasten in zowel het woon- als slaapgedeelte en de grote garage achter bieden voldoende bergruimte.

Voor het nieuwe modeljaar hebben de Knaus campers verschillende optimalisaties ondergaan: De VAN I PLATINUM SELECTION heeft nu LED-dim- en grootlicht. SKY WAVE en SKY TI kunnen op aanvraag worden besteld met een 27 inch TV.

Grote gezellige zithoek voor meer dan 5 personen

De overgang naar de zitgroep voorin is open, er is slechts één aanrechtblad tussen het keukenblok en de L-vormige zithoek, waar een televisie met een schermdiagonaal van maar liefst 27 inch in kan. De zichtlijn blijft dus open. Dit zorgt voor een ruimtelijke indruk. De dinette wordt aangevuld met een langsbank aan de passagierszijde. Samen met de omgekeerde cabinestoelen creëert de nieuwe Knaus Live I 900 LEG een bijzonder grote zitgroep voor 5 tot 6 personen.

De 17 inch Knaus lichtmetalen velgen op campers en CUV ‘s zijn opgewaardeerd met all-season banden. Doordat de velgen ook bestand zijn tegen zout water en dus bij uitstek geschikt zijn in de winter, neemt hun bruikbaarheid enorm toe. Hierdoor is er geen tweede wielenset nodig en kan het voertuig het hele jaar door met dezelfde banden worden gebruikt.

Bronnen

Fotomateriaal en teksten – Knaus Press – https://www.knaustabbert.de/de/medien-und-presse/pressemitteilungen-und-kontakt/2020/jahrespressekonferenz-2020/

MSN.com – https://www.msn.com/de-de/auto/nachrichten/neuer-5-tonner-f%C3%BCr-die-einsteigerklasse-knaus-live-i-900-leg-2021/ar-BB172NJn?li=AAFtapg

© Bewerking Rudi Van Overloop voor Camperland.be