Autostar viert zijn 30 jarig jubileum met een speciale ’30 th Edition’ pack op de 3 integraal series: Passion, Privilege en Prestige

Het Franse Autostar viert zijn 30 jarig jubileum met een speciale integraal serie 30th Edition. Deze series zijn uitgebreid met een extra pakket met extra uitrustingen bij de 3-series: Passion, Prestige en Privilege, en dit tegen een aantrekkelijke prijs. Alle modellen zijn standaard voorzien van de Fiat Ducato 2,3 liter maar dan op het betere AL-KO chassis tot 3500 kg. Er zijn 4 gehomologeerde zitplaatsen en er is plaats voor 4 personen om te overnachten. Ruimte is er dus voldoende. Binnenin heb je een stahoogte van 2 meter. Ook deze serie meet, net als alle integraal modellen van 2019, 2,31 meter breed.

Autostar Passion i730 LJA Edition 30 - integraal model met speciaal 30-jarig pakket
Autostar Passion i730 LJA Edition 30 – integraal model met speciaal 30-jarig pakket

Deze Autostar Edition 30 modellen zijn ook in België verkrijgbaar vanaf 87.063 €

Laadvermogen

Dit zijn grote campers met veel ruimte maar dit heeft ook zijn prijs en gaat ten kostte van netto laadvermogen. Standaard is de I 730 verkrijgbaar op een 3500 kg Fiat AL-KO chassis geschikt voor een B-rijbewijs. De modellen zijn ook verkrijgbaar op een 5500 kg chassis, zorgeloos laden, maar dan uiteraard voor een C-rijbewijs.

Bij de I 730 serie is er is keuze uit modellen van 7,39 tot 7,59 meter. De modellen halen met 340 en 355 kg net de minimum grens qua nuttig laadvermogen. Bij de 20 centimeter langere versie van het model Prestige (7,59 meter) verlies nog extra gewicht en val je onder de 350 kg netto laadvermogen. Al bij al heb je natuurlijk met al deze extra opties al heel wat extraatjes mee die je met andere modellen nog moet meerekenen bij je gewicht.

Er is al een Autostar integraal vanaf 6,59 meter.

Wat krijg je allemaal voor extra’s bij dit 30th Edition pakket?

Zie ook het artikel – Opties? opties, opties kosten extra gewicht

Autostar is een Frans campermerk en onderdeel van de Trigano groep. Ze bieden twee jaar waarborg op onderdelen en arbeid voor de mechanica en zeven jaar tegen waterinfiltratie. 

Bronnen: Foto Autostar website – https://www.autostar.fr/lintegral-autostar-fete-ses-30-ans