Adria camper modellen nieuws update voor modeljaar 2023-2024: Sonic, Mode, Twins, Coral, Compact, Matrix, Supersonic, Twin Max

Adria camper modellen nieuws update voor modeljaar 2023-2024: Sonic, Mode, Twins, Coral, Compact, Matrix, Supersonic, Twin Max

Adria heeft de afgelopen jaren al zijn belangrijke camper producten vernieuwd, met het ontwerpen van een nieuwe generatie en in de afgelopen 12 maanden meer de nadruk op premium voertuigen aangeboden op nieuwe basisvoertuigen, te beginnen met de Supersonic op Mercedes-Benz en met premium Coral– en Matrix-modellen ook op de Sprinter van het prestigieuze Duitse merk. De Adria Motorhome collectie bestaat vandaag uit campers in de belangrijkste segmenten: de Supersonic, Sonic (geïntegreerde), Coral en Matrix (halfintegralen), Compact (Compact) en Coral XL (alkoven). De absolute topklasse ‘Adria Supersonic’ integraalcampers op Mercedes-Benz wonnen de prestigieuze Red Dot Design Award en German Design Award voor 2023. Nu wordt ook nog een extra lay-out aangeboden, de Supersonic 780 DL, perfect op maat voor koppels, met een eigen slaapkamer, een grote woonkamer met een eethoek voor twee personen en een hoogslaper aan de voorkant.

Adria Supersonic 780 SL - 2023, met enkele as (topmodel)
Adria Supersonic 780 SL – 2023, met enkele as (topmodel)

Er wordt ook een nieuwe optionele uitrusting geïntroduceerd, waaronder een op het dak gemonteerde luifel met dimbare LED-verlichting; camera voor de afvoer van afvalwater, lucht geveerde draaibare pilootstoelen en een cassette-toilet met keramische pot.

Extra indelingen op Mercedes-Benz (herkenbaar aan de gebruikte afkorting MB)  worden geïntroduceerd waardoor het aantal Coral- en Matrix-indelingen dat wordt aangeboden op het Mercedes-Benz Sprinter basisvoertuig wordt verhoogd,  met AL-KO chassis en Alde verwarming, tot zeven modellen zoals o.a.

 • Adria Coral Supreme MB 650 SL: een kortere lengte, met langsbedden en L-dinette
 • Adria Coral Supreme 670 SL: een langere lengte, met longitudinale bedden, aparte douche en L-dinette
 • Adria Matrix Supreme MB 670 DL: langere lengte, met longitudinale bedden, aparte douche en face-to-face dinette

Coral en Matrix worden ook aangeboden op basisvoertuigen van Fiat Ducato en Citroën Jumper (in de meeste landen). De Adria Sonic serie campers zijn verkrijgbaar als Supreme- en Plus-modellen, allemaal op de Fiat Ducato, nu met nieuwe full LED DRL– en Bi-LED-module Hella-verlichting, geïmplementeerd in de productie van 2023. Het product is verder ongewijzigd voor 23-24, biedt een keuze uit carrosseriekleuren, interieurmeubelstijlen, textiel en stoffering en een portfolio van zeven lay-outs.

Adria’s populaire Compact serie campers op Fiat- en Citroën-basisvoertuigen (in de meeste Europese Landen), zijn voor 2023-24 georganiseerd in twee reeksen: Compact Supreme en Compact (samenvoeging van eerder bekende Axess- en Plus-modellen). De nieuwe generatie Coral XL alkoven, die vorig jaar werd gelanceerd, blijft ongewijzigd.

Adria Twins zijn al lang de meest gewilde, benchmark, omgebouwde bestelwagen op de markt, de eerste met de open leefruimte, het panoramaraam met zonnedak en andere nieuwigheden zoals de badkamer met draaibare wand. Twins hebben ook veel lay-outs ontwikkeld, zoals de SGX, SG en SX, als aanvulling op veel populaire gezinslay-outs. Voor 2023-24 introduceert Adria de nieuwe Twin Max, als wereldpremière, de Max werd vorig jaar op de beurs van Düsseldorf getoond als designconcept en is nu een productieklaar voertuig, nu te bestellen. De nieuwe Twin Max-reeks wordt bevestigd voor productie op het MAN TGE-basisvoertuig, wat een nieuw topaanbod biedt voor de hele Twins-collectie.

Denis Car Adria Product Director:  ”Twin Max. Deze nieuwe serie Adria-campers op MAN is een nieuw hoogtepunt in de populaire Twins-collectie. Geïnspireerde nieuwe campers, gedreven door design en innovatie, voor avontuurlijke mensen die graag het buitenleven leiden, in maximaal comfort”.

De Twin Max is de eerste Adria die wordt aangeboden op het premium MAN TGE-basisvoertuig dat verkrijgbaar is in twee voertuiglengtes en drie indelingen: 680 SGX, 680 SLB en 600 SPB. De voorwielaangedreven MAN TGE biedt het nieuwste op het gebied van design, prestaties en veiligheidsvoorzieningen  en  biedt een keuze uit efficiënte, krachtige 2.0 liter turbodieselmotoren (140 pk single turbo of 177 pk twin turbo) met handgeschakelde 6-versnellingsbak of 8-traps automatische versnellingsbak. Onderscheidende styling van het exterieur en interieur van auto’s, inclusief interieur, dashboard en infotainmentsystemen. Verkrijgbaar in vijf koetswerkkleuren, waaronder metallics. Deze prachtige nieuwe bestelwagens hebben een geheel nieuw interieur, met exclusief zonnedak, panoramaraam met schuifdak, groot dakraam en schuifdeur. De nieuwe ‘vloeiende’ designtaal, met geheel nieuwe keuken, badkamer, slaapkamer en premium ruimteniveaus, biedt maximaal comfort aan nieuwe eigenaren, degenen die overstappen van andere campers of overstappen van campers, hoewel het nauwelijks is om in te krimpen omdat dit ruime en uiterst comfortabele voertuigen zijn.

Een keuze aan indelingen met verschillende slaapkamerindelingen aan de achterzijde, regelbare verlichting en opbergruimte voor persoonlijke spullen. Twin Max 680 SGX met elektrisch hefbed, 680 SLB met opklapbaar langsbed en 600 SPB met opklapbaar dwarsbed. Ze zijn allemaal voorzien van matrassen van hoge kwaliteit met Tencel-hoezen en bedverlengingen op SPB- en SGX-modellen. Geïnspireerde en praktische keuken met duurzaam werkblad, kookplaat en spoelbakontwerp, met innovatieve opbergruimte en grote zachtsluitende lades en antislipoppervlakken. Standaard een compressorkoelkast van 90 liter, 95 liter op SPB en met een optie van 138 liter. Badkamerontwerp, maximaliseert de ruimte, beschikt over een douche, toilet en wastafel, met goede verlichting, spiegel en opbergruimte verkrijgbaar in draaiwanduitvoering (SLB/SGX) en compacte uitvoering (SPB). De Max zijn allemaal voorzien van prachtig georganiseerde opbergruimte en er is keuze uit zes textielsoorten en vele accessoires, waaronder luifel, airco, zonnepanelen, omvormer en Isofix. Adria MACH smart app en verwarming door Truma diesel wordt ook aangeboden.

Hordeur van de schuifdeur met modern keukenblok in de Adria Twin Max 680 op MAN TGE modeljaar 2023-24 © Adria Press 10.2023
Hordeur van de schuifdeur met modern keukenblok in de Adria Twin Max 680 op MAN TGE modeljaar 2023-24 © Adria Press 10.2023

Twin Supreme en Twin Sports nieuwe designconcepten

Adria toont voor het eerst nieuwe designconcepten voor de bestverkochte campers Twin Supreme en Twin Sports. Dit zijn designstudies met volledig nieuwe interieurs, op het Fiat Ducato basisvoertuig en werd exclusief getoond op Caravan Salon Düsseldorf, eerder dit jaar in augustus. Ze hebben een nieuwe designtaal, met volledig nieuwe meubels, dinette en keuken en een zacht mat wit afgewerkt interieur, gecombineerd met warmgrijze en antracietkleurige oppervlakken. Bekender is het open ‘cabineloft-interieur’ met een kenmerkend panoramisch zonnedak en raamfunctie. Adria pioniert ook met een aantal nieuwe interieurmaterialen, die duurzamer en recycleerbaar zijn. Op het sportconcept is de innovatieve pop-top Adria een voortzetting van de huidige productieserie en biedt extra accommodatie, in een netjes geïntegreerde oplossing.

Adria Twin Sports

De huidige Twin Sports-modellen gaan door, met een sterke orderportefeuille van bestellingen die nu worden geleverd en mogelijkheden voor klanten om nieuwe bestellingen te plaatsen. Twin Sports-modellen bieden geweldige stijl, prestaties en bruikbaarheid met aerodynamische integratie van lichtgewicht composiet pop-top dak. Dit dak integreert met het exclusieve zonnedak en optionele uitrusting (airconditioning, midi-heki, luifel) en biedt Adria kenmerkende kenmerken, waaronder een zonnedak en een open ‘Cabin-loft’-interieur, met Onyx-meubelstijl, een keuze aan textiel, verwarming door Truma en Webasto en een portfolio van lay-outs.

Adria Twin Supreme

De huidige bekroonde Twin Supreme-modellen gaan ook door, met een sterke orderportefeuille die nu wordt geleverd en mogelijkheden voor klanten om nieuwe bestellingen te plaatsen. Twin Supreme-modellen bieden geweldige stijl, prestaties en bruikbaarheid, waaronder een zonnedak en een open ‘Cabin-loft’-interieur, met Onyx-meubelstijl, een keuze uit textiel en verwarming van Truma en Webasto, en een portfolio van lay-outs.

De Twin Plus- en Twin Axess-modellen worden nog steeds aangeboden met een keuze uit basisvoertuigen van Fiat en Citroën (in de meeste markten) en een portfolio van lay-outs.

Adria Mode minibusjes

Nu de nieuwe Adria Mobil bestelwagenfabriek in Bic volledig operationeel is, wordt er meer nadruk gelegd op de groeiende categorie minivans, met de lancering  van de nieuwe Adria Mode en de uitbreiding van het populaire Adria  Active-assortiment. De geheel nieuwe Adria Mode is een minivan met grootse ideeën, gebaseerd op de Citroën Spacetourer. Dit unieke voertuig transformeert in minder dan dertig minuten van een auto in een buitengewone camper, dankzij de uitzetdak accommodatie en nieuwe modulaire en draagbare ‘pods’, een eenvoudig opvouwbaar bed in de auto en opbergoplossingen voor textiel.

Adria Mode minivan modeljaar 2024, het beste van 2 werelden in één vrijetijdsvoertuig
Adria Mode minivan modeljaar 2024, het beste van 2 werelden in één vrijetijdsvoertuig

Adria Mode is een minibus met grote ideeën, eindelijk een voertuig dat zoveel activiteiten kan uitvoeren en zo gemakkelijk kan worden getransformeerd van een auto naar een camper. De innovatieve ombouwset betekent dat kopers het beste van alle werelden kunnen hebben, dagelijkse chauffeur, MPV, vrachtdrager en camper.” aldus Matevz Korosec, Adria Mobil Product Manager – Minivans.

De modus is een ingenieuze benadering van het ontwerp van minibusjes, kopers hebben één voertuig, maar er zijn altijd veel vervoerswijzen beschikbaar – een gewone auto natuurlijk, maar ook een personenwagen (door de tweede en derde zitrij toe te voegen),  bagagedrager (door de achterbank te verwijderen) en een camper. De modus heeft een netjes geïntegreerde pop-top en kopers kunnen vervolgens hun eigen camper samenstellen uit een selectie van optionele functies:

 • Cooker pod, met draagbare inductiekookplaat
 • Fridge Pod met 26 liter Dometic compressor koelkast
 • Sink Pod met twee watertanks van 15 liter en elektrische pomp, met intrekbare douchehendel
 • Pod voor draagbare Thetford Porta Potti 335
 • Set reistassen van textiel (2 grote tassen, met extra buitenvakken met ritssluiting en 2 middelgrote tassen)
 • Eenvoudig op te zetten in de auto en afneembaar opvouwbaar bed
 • Privacy jaloezieën
Adria Mode minivan modeljaar 2024, rechtsachter de Sink Pod heeft 2 watertanks van 15 l (zoet/grijs water) met elektrische pomp, regelknop en intrekbaar douche handvat
Adria Mode minivan modeljaar 2024, rechtsachter de Sink Pod heeft 2 watertanks van 15 l (zoet/grijs water) met elektrische pomp, regelknop en intrekbaar douche handvat

De draagbare pods, die zijn gemaakt van Symalite en bedekt met Cordura, voor duurzaamheid en waterdichte eigenschappen, kunnen buiten worden gebruikt  en door een luifel en achterkleptent toe te voegen, is buiten leven uiterst handig. De onderstellen zijn gemaakt van PVC, waardoor ze gemakkelijk schoon te maken en extra waterdicht te maken, en kunnen worden gebruikt als buitenstoelen en een tafel. Toegankelijk van bovenaf door de HPL-hoes en vanaf de zijkant, met sterke ritsen.

De populaire  Active-reeks, gebouwd op de Renault Trafic, wordt aangeboden als Base- en Pro-modellen en voegt daar nu een nieuw Active Duo-model aan toe, met een  uitzetdak, een volledig uitgerust keukenblok met koelkast van 42 liter en het gemak van twee schuifdeuren. Georganiseerde opslag, externe douchekraan en Webasto-verwarming, met zitplaatsen voor maximaal 5 personen en slaapplaatsen voor 4 personen.

Adria Active Pro 2022-23
Adria Active Pro 2022-23

 

Adria Living in Motion logo
19e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
81 %

Adria VANS en motorhomes

3.7
Waterdichtheidsgaranties 3.5
Beoordeling Camperland 3.9

Beter

 • Degelijk met tikkeltje Duitse soberheid
 • Verschillende afwerkingsniveau's
 • Veel # modellen
 • # Alle type campers
 • Afwerkingsniveau
 • Ruim dealersnetwerk
 • 7 jaar op waterdichtheid
 • Duidelijke (detail)info modellen
 • Nieuwe fabriek in 2023 voor snellere productie
 • Populair merk bij Nederlanders

Minder

 • Beperkte aantallen voor levering
 • Té lange leveringstermijnen
 • Stevige prijs
24
Merk Adria - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

Adria

7 jaar garantie

Thermo Build isolatie

Geschikt voor gebruik in alle seizoenen.

Adria
sinds 1965

Thermo Build

 • vochtwerende polyester
 • Comprex constructie combineert de torsiekracht van hout (triplex), de duurzaamheid van polyurethaan en de vochtwerende eigenschappen van polyester
 • Plasma-treat technologie is een gerobotiseerd proces waarbij met een laser bijvoorbeeld raamlijsten worden gereinigd zodat de door de laser aangebrachte kit beter hecht voor een betere afdichting
 • Dankzij de technisch dubbele vloer is de vloer van binnen helemaal vlak en is er 13 cm ruimte onder de vloer gecreëerd. Voor het wegwerken van isolatie, faciliteiten en extra bagage. 
 • Klasse 3: alle campers worden getest in een klimaatkamer bij temperaturen van -40 tot +60 graden. En bij een luchtvochtigheid van 45% tot 80% tussen +30 en +60 graden

Ook in buscampers Adria Supreme en Plus Thermo-Build isolatie Ecofiber 40 waardoor busjes in winter en zomer kunnen gebruikt worden.

Aanverwante Adria camper vans, alkoven, compacte campers, halfintegralen en integralen onderwerpen - camper en motorhom artikelen

 

Bronnen persbericht Adria Press augustus 2023 naar aanleiding van Salon van Dusseldorf.

© Publicatie, bewerking, vertaling Camperland.be 2024, alle rechten voorbehouden.

Loading