Is het alkoofmodel Giottiline Siena 440 modeljaar 2023 met 6 slaapplaatsen een betaalbare familiecamper op 3.5 T en Peugeot Boxer met 140 PK?

Is het alkoofmodel Giottiline Siena 440 modeljaar 2023 met 6 slaapplaatsen een betaalbare familiecamper op 3.5 T en Peugeot Boxer met 140 PK?

Welk merk kan voor een familie nog een alkoofcamper leveren tegen een betaalbare prijs? Dat zou wel eens het Italiaanse Giottiline kunnen zijn uit Toscane. Hun alkoofmodel Giottiline Siena 440 is gericht op gezinnen met kinderen en heeft 6 slaapplaatsen. Het mooie bij het merk Giottiline is dat je uit 3 verschillende motoren en chassis kunt kiezen: op Fiat, Peugeot of Citroën. Allen met een 2.2 liter motor en 140 PK, alleen moet je voor de Fiat Ducato 2.000 € extra budget voorzien. 

Anno 2023 promoot Giottiline vooruit de uitvoering op Peugeot, mede omdat de Fransen garanderen dat ze vlot de wagens zullen kunnen leveren en U niet geconfronteerd wordt met de lange wachttijden zoals heden bij Fiat. De Giottiline Siena 440 met vooraan een alkoofbed boven de cabine, meet met 6.99 m of net geen zeven meter, is 2.32 m breed als vanouds en is op zijn hoogste punt 3.20 meter hoog.

De alkoofruimte is voorzien van een raam om te kunnen verluchten en staat op een 3.5 ton chassis voor rijbewijs B en kan nog 526 kg beladen worden. Dat zijn geen slechte cijfers maar voor een model voor 6 personen is dit ook wel nodig. Binnenin is deze Siena 440 erg lijkende op de Siena 395 halfintegraal die ik eerder besprak: het gaat immers over dezelfde Siena-serie van hetzelfde modeljaar 2023. Heb je zes slaapplaatsen ter beschikking voor de familie, dan verwacht je ook 6 gehomologeerde zitplaatsen met gordel. Gelukkig is dit inderdaad het geval. Ook de constructie is identiek met de dikke bodemplaat van 63 mm.

Herlees en bekijk ook nog eens de foto’s van het gelijkende halfintegraal model Giottiline Siena 395 met dezelfde soort interieur en pakketten – https://www.camperland.be/campers/modeljaar-2023/giottiline-siena-395-halfintegraal-voor-modeljaar-2023-nu-op-ford-transit-de-4-tot-6-slaapplaatsen-zijn-gebleven/

Ook hier in de Siena 440 is er geen 100% horizontale vloer. Helemaal anders dan bij de Siena 395 is de slaapkamer. Hier zit achteraan een dwars geplaatst bed. Er is ook een tweetreden trap voorzien om gemakkelijk in- en uit het bed te klimmen maar een beetje verrassend staat die trap dwars ingepland in de doorloopgang. De trap neemt dan ook maar de helft van de doorgang in om ruimte te geven aan de lade aan de overzijde. Ook hier zijn in die trap opbergvakken voorzien. Goed idee, je hebt nooit opbergruimte teveel in een camper.

Het rechthoekig keukenblok met en kruidenrekje staat hier links ingepland zoals bij een VAN maar hier heb je, in tegenstelling tot de Siena 395 met 6 slaapplaatsen, wel 3 schuifladen ter beschikking wat toch me een stuk praktischer lijkt in de keuken. Het blok staat links aan de instapdeur om voldoende plaats vrij te houden aan de andere zijde om de zitbank om te vormen tot een ruime slaapplaats voor twee van 188 op 133 cm

Dat kan gerealiseerd worden door de twee tegenover elkaar staande zitbanken met daartussen de eettafel ’s avonds om te vormen tot een slaapbank. Het nadeel is dat je maar met maximum 4 personen tegelijkertijd aan tafel kunt zitten, terwijl het model voorzien is op 6 slaapplaatsen en voor een familie met zes. Ergens moet je toch altijd wel eens concessies doen.

Ook het alkoofbed is zeer ruim met 2.13 cm beenlengte en 153 cm breedte, omdat je in de breedterichting van de camper slaap zoals achteraan met het dwarsbed. Met deze breedte lig je wel als volwassene erg ruim naar standaard motorhomenormen.

Blijft dan achteraan het dwarsbed met zijn 2 trappen die ook lang is met 2.2 meter en een normale breedte heeft van 136 cm. Onder het dwarsbed is een kastdeur de toegang geeft tot de garage. Je kan in de garage dicht bij die deur bijvoorbeeld de dranken neerzetten om de koelkast regelmatig aan te vullen.

Je kunt gerust stellen dat de slaapkwaliteit qua grootte van deze 3 bedden in deze Siena 440 één van de positieve kwaliteiten is van het model.

Ook deze Siena 440 heeft net als de Siena 395 een garage die je in theorie 300 kg kunt beladen. Maar dat is de theorie. Stel dat jullie met z’n zessen zijn. Dan rekenen we nog 75 kg voor de tweede volwassene en 4 maal 40 kg voor de vier kinderen (een gemiddelde). Totaal aan gewicht van personen is dan 235 kg. Dan reken ik nog zeer voorzichtig 50 kg voor spullen in de kasten (kledij, schoenen, …) en een gevulde koelkast. De 285 kg brengen we in mindering van het maximum laadvermogen van 526 kg en je kan zeker niet meer dan 241 kg mee nemen in de garage. Heb je ook nog 3 of 4 fietsen mee dan zak je al bijna naar 200 kg netto. Dat kan met een extra fietsenrek of je moet ze in de garage passen die binnenin een maximale hoogte heeft van 1.32 meter. Dat volstaat voor normale fietsafmetingen.

De garage is te openen langs beiden zijden van de camper met een ruime, hoge deur van 1.22 meter. Aan de ene zijde 70 cm breed, aan de andere zijde 80 cm.

  • Vers watertank 100 liter
  • Afvalwatertank 100 liter en verwarmd
  • Voorbereiding voor een achteruitrijcamera
  • Truma Kachel Combi C4000
  • Volledige ledverlichting met indirecte verlichting boven de kasten
  • Kabelvoorbereiding voor tv-set
  • Gasfornuis met 2 pitten (3 pitten in optie)
  • Koelkast met 150 liter inhoud

Zie ook Camperland’s database fiche met het Citroën Siena 440 model uit 2022 – https://www.camperland.be/motorhomes2022/giottiline-siena-440-13367/

Prijzen in Duitsland (01.2023 – 19% BTW)

De Giottiline Siena 440 stond op de CMT Stuttgart geprijsd vanaf 59.400 € voor de uitvoering op Peugeot en Citroën. Kies je voor de uitvoering op Fiat Ducato, idem met de 140 Multijet 3 motor, dan verhoogd de prijs met 2.000 €. Net als bij de Siena 395 heb je dan wel een zeer basis uitgeruste camper maar het kan een keuze zijn natuurlijk. Reken op 5 tot 10% surplus voor de prijs in België en Nederland.

Het getoonde model op de beurs kostte uiteindelijk in totaal  64.323 € (zie foto). Een meerprijs door o.a.

  • Siena pakket – 1.490 €
  • Privilege pakket – 1.100 €
  • 16 inch Peugeot velgen – 883 €
  • Afleveringskosten – 1.500 €

Extra fotogallerij

Motorhome dealers voor Giotilline Siena 440

Dealers en concessiehouders van Giottiline vans (GiottiVan) en motorhomes

(Rapido groep)
VAN modellen worden soms gepromoot als een apart merk: GiottiVan

Dealers van Giottiline geven in België ook de service voor PLA campers

Giottiline VANS en motorhomes

3.15
Waterdichtheidsgarantie 2.5
Beoordeling Camperland 3.7
GiottiVan 3.3

Beter

 • Italiaans Design
 • Prijs
 • Instapmodel bij 1é aankoop
 • # keuze uit motoren
 • # keuze uit types en modellen

Minder

 • Beperkt keuze modellen
 • Kleine fabrikant
 • 5 J. waterdichtheidsgarantie
 • Let op netto belading
 • Details in kwaliteit
 • Onnodige subbenamingen (Giottixxx)
 • Ontbrekende technische details
  • Vanaf 2016 heeft de Rapido Groep zijn knowhow geïnvesteerd in de ontwikkeling en verbetering van de kwaliteit van Giottiline
  • Buitenzijde geheel uit polyester, vloeren in FPS
21
Merk Giottiline – UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op “Bewaar aantal sterren”

Aanverwante Giottiline onderwerpen – artikelen

Fotomateriaal Camperland.be @ CMT Stuttgart 01.2023

© Publicatie copyright Camperland.be 2023, alle rechten voorbehouden.

Een reactie achterlaten