Campérève komt met nieuwe Camper Van XL voor modeljaar 2021: de LIMITED premium versie

Campérève komt met nieuwe Camper Van XL voor modeljaar 2021: de LIMITED premium versie

Campérève, de Franse buscamper bouwer onder de vleugels van Rapido komt voor modeljaar 2021 met een premium uitvoering van zijn XL en heet dan voluit Campérève Camper Van XL Limited. Deze luxe uitvoering wordt dus in een beperkte oplage geproduceerd en ziet het merk als één van zijn topmodellen. Campérève legt graag de nadruk op dit model als een “premium klasse buscamper”. De luxe versie in metalic kleurige uitvoering op een Fiat chassis van 3.500 kg krijgt dan ook meteen de 140 PK motor mee en standaard het “Comfort” pakket van Campérève. 

Daarbij behoren ook de pneumatisch vering, een lithium woonbatterij, cruise controle en de mooie zwartkleurige 16 inch velgen die zeer sportief aandoen. Alle details over het niveau van uitvoering zijn echter nog niet gekend maar standaard is er ook bijvoorbeeld nog een 7 inch multimedia systeem voorzien van Pioneer.

De voorziene verlichting die ze Touch Spots noemen, vind ik zelf wat minder modern aandoen, maar ieder zijn smaak. Binnenin vinden we alvast een ruime woonkamer met een L-vormige zitbank met 4 gehomologeerde zitplaatsen die ruim aandoen door het licht dat binnenvalt via de Skyview (panoramische dak). 

De (gewone) XL is een reeds eerder geproduceerd model uit 2020. Deze Limited editie meet 6.36 meter, is 2.05 meter breed en 2.88 meter hoog. Standaard is er een Truma Combi 4 verwarmingskachel voorzien.

Achteraan zijn er 2 slaapplaatsen voorzien met een dwarsbed van 195 op 137 cm en boven de dinette zijn nog eens 2 extra slaapplaatsen voorzien door middel van een hefbed in het plafond dat heel netjes is afgewerkt. Het mag gezegd worden. Dat hefbed dat elektrisch is te bedienen meet 190 op 125 cm breedte. Vooraan in de cockpit heb je heel veel lichtinval door het grote panoramische dakvenster.

Prijs voor al dat moois – vanaf 61.000 € (08/2020), dat is zo’n kleine vijfduizend € meer dan de gewone XL versie.

WC en douchecabine zijn van elkaar gescheiden waarbij de douchebak voor dit model nog groter is geworden. Voor de douche en de keuken is een vers watertank voorzien van 110 liter, voor het afvalwater een tank van 100 liter. In de keuken het typische gasfornuis met 2 pitten die gevoed kan worden met 2 X 13 kg propaangas. 

De werkplank is naar buscamper normen behoorlijk te noemen en kan je vergroten met een uitklapbare extra plank. Het zou geen premium zijn als er geen grote koelkast met 133 liter inhoud zou zijn nietwaar?

Het Franse Campérève brengt voor modeljaar 2020 het buscamper model Camper VAN XL uit- foto van een eerdere gelijkende versie

Campérève komt met nieuwe Camper Van XL voor modeljaar 2021: de LIMITED premium versie

46e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
54 %

Er zijn ons geen dealers in België of Nederland bekend. 

Belgische vlag van Belgie
vlag van Nederland
vlag Duitsland

Campérève VANS

3.15
Waterdichtheidsgaranties 2.5
Beoordeling Camperland 3.8

Beter

  • Op en top Frans
  • Prijs/kwaliteit
  • Extra isolatie
  • Populair in eigen land
  • Modern en hip interieur

Minder

  • Geen dealers in BE/NL
  • Enkel (mini-) VAN modellen

Campérève

2 jaar garantie

XHP isolatie

Geschikt voor gebruik in alle seizoenen.

Campereve
sinds 1978

  • Campérêve profiteert van knowhow op het gebied van meubelmakerij en biedt innovatieve technologieën, zoals de dubbelwandige Xtreme Hybrid Protect (XHP) op basis van polyurethaan en polyether, isolatie met luchtspleet, die op al zijn modellen is aangebracht.
  • Voegen in de vloer voor waterdichtheid, voegen in het plafond om piepen te voorkomen, versterkte bagageafdekking met aluminium plaat (afhankelijk van het model).
  • Versterkte wanden met TITAN-coating. Plafond met anti-wrijvingsafdichtingen.

Aanverwante onderwerpen - artikelen over Campérève vans, busjes en andere campermodellen van dit merk

Bronnen website Campérève en foto’s van model 2020 – https://www.campereve.fr/

© Publicatie copyright Camperland.be 2020, alle rechten voorbehouden.

Een reactie achterlaten