Campérève komt met nieuwe Camper Van XL voor modeljaar 2021: de LIMITED premium versie

Campérève, de Franse buscamper bouwer onder de vleugels van Rapido komt voor modeljaar 2021 met een premium uitvoering van zijn XL en heet dan voluit Campérève Camper Van XL Limited. Deze luxe uitvoering wordt dus in een beperkte oplage geproduceerd en ziet het merk als één van zijn topmodellen. Campérève legt graag de nadruk op dit model als een “premium klasse buscamper”. De luxe versie in metalic kleurige uitvoering op een Fiat chassis van 3500 kg krijgt dan ook meteen de 140 PK motor mee en standaard het “Comfort” pakket van Campérève. Daarbij behoren ook de pneumatisch vering, een lithium woonbatterij, cruise controle en de mooie zwartkleurige 16 inch velgen die zeer sportief aandoen. Alle details over het niveau van uitvoering zijn echter nog niet gekend maar standaard is er ook bijvoorbeeld nog een 7 inch multimedia systeem voorzien van Pioneer.

De voorziene verlichting die ze Touch Spots noemen, vind ik zelf wat minder modern aandoen, maar ieder zijn smaak. Binnenin vinden we alvast een ruime woonkamer met een L-vormige zitbank met 4 gehomologeerde zitplaatsen die ruim aandoen door het licht dat binnenvalt via de Skyview (panoramische dak). De (gewone) XL is een reeds eerder geproduceerd model uit 2020. Deze Limited editie meet 6,36 meter, is 2,05 meter breed en 2,88 meter hoog. Standaard is er een Truma Combi 4 verwarmingskachel voorzien.

Achteraan zijn er 2 slaapplaatsen voorzien met een dwarsbed van 195 x 137 cm en boven de dinette zijn nog eens 2 extra slaapplaatsen voorzien door middel van een hefbed in het plafond dat heel netjes is afgewerkt; Het mag gezegd worden. Dat hefbed dat elektrisch is te bedienen meet 190 op 125 cm breedte. Vooraan in de cockpit heb je heel veel lichtinval door het grote panoramische dakvenster.

Prijs voor al dat moois – vanaf 61.000 € (08/2020), dat is zo’n kleine vijfduizend € meer dan de gewone XL versie.

WC en douchecabine zijn van elkaar gescheiden waarbij de douchebak voor deit model nog groter is geworden. Voor de douche en de keuken is een vers watertank voorzien van 110 liter, voor het afvalwater een tank van 100 liter. In de keuken het typische gasfornuis met 2 pitsen die gevoed kan worden met 2 X 13 kg propaangas. De werkplank is naar buscamper normen behoorlijk te noemen en kan je vergroten met een uitklapbare extra plank. Het zou geen premium zijn als er geen grote koelkast met 133 liter inhoud zou zijn nietwaar?

Bronnen

Website Campérève en foto’s van model 2020 – https://www.campereve.fr/fourgon_gamme-premium_camper-van-xl.phtml

Bewerking Rudi Van Overloop voor Camperland.be